Värinhaalistusvinkkejä

Keskustelua hiusväreistä, värjäämistekniikoista, kaikesta asiaan kuuluvasta
Ananas
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 744
Liittynyt: 20 Tammi 2006, 15:33

Vs: Värinhaalistusvinkkejä

Viesti Kirjoittaja Ananas »

Mulla ollut L'orealin värinhaalistusshampoo käytössä, kun haalistelen sinistä sävyä pois. Ihan hyvin pelittää, mutta vaikea sanoa onko eroa juurikaan syväuhdistaviin shampoisiin tai muihin voimalkaasti peseviin shampoisiin. Vaikuttanut, että Head & shoulders irrottanut eniten väriä.
miero
Haiven
Haiven
Viestit: 22
Liittynyt: 12 Tammi 2020, 03:58

Vs: Värinhaalistusvinkkejä

Viesti Kirjoittaja miero »

Täytyypä sanoa, että sinisen suoravärin häivyttäinen pois vaalennetusta tukasta onkin sitten yks useammankin viikon prosessi. Parhaiten tehosi askorbiinihappo, öljyillä ne viimeiset ei meinanneet liikkua sitten millään. Enemmän aikaa meni tässä kuin mitä jaksoin väriä ylläpitää, mutta tulipa nyt kokeiltua.
Lila
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4933
Liittynyt: 01 Huhti 2008, 11:07

Vs: Värinhaalistusvinkkejä

Viesti Kirjoittaja Lila »

AAAAAARGHHH. Hiusten värjääminen on kyllä syvältä  ;D . Minulla on siis luonnonsävynä hyvin viileä maantienharmaa, joka a) vaalenee erittäin vaikeasti b) paljastaa alta yllättävän voimakkaita oranssinsävyjä. Virheitä värjäyksessä on tapahtunut niin itselle kuin kampaajille.

Minulla oli viimeksi liukuvärjätty blondi, se oli helppo, sillä tukan saattoi antaa kasvaa ilman pahempaa painetta tyvivaalennukseen. No, jossain vaiheessa ei tuokaan näytä enää hyvältä. Tilasin Kauneudenverkkokaupasta Seliar Synergy värin ja hapetteen, kuutostason tuhka. Teknisesti minusta aivan mahtava väri, ei ammoniakkia eikä PPD:tä, hapetteen vahvuuden voi valita, massaa tulee 250 ml, riittää pitkäänkin tukkaan ja pikkuhapete + värituubi on ihan paremman markettivärin hintaluokassa. Lopputulos oli myös oikeasti tuhkainen - mutta ihan järkyttävän tumma, mielestäni ainakin kolme astetta tummempi kuin odotin.

Olen nyt haalistanut sekä syväpuhdistavaa shampoota muhittamalla, että kahdella C-vitamiinikäsittelyllä. Pahimman mustuuden sain hiuksista pois, mutta nyt tukka on todella ruman lämpimänruskea, sävy ei sovi minulle lainkaan  :( . Ja etenkin latvat saisivat vielä vaalentua ainakin asteen. Askorbiinihappo veti kyllä vahvasti sävyä lämpimään.

Laitoin nyt päähän suoraväriä, Colour Maskin Graphitea, jota vaalensin Biozellin silverillä ja sekaan vähän myös jotain voimakkaampaa violettia. Ei ole ihan paras, sillä tukassa on myös punaisuutta, sitä taittamaan olisin tarvinnut vihreää, jota ei nyt ollut. Mutta luulen, että saan silti tällä tavalla sävyn parempaan suuntaan, keltaisuuden pitäisi ainakin taittua reippaasti.

Aion jatkaa ehkäpä pelkällä vaalennusjauhepesulla. Jos ei toimi, niin vähän hapetetta mukaan. Ja suoraväreillä on varmasti kikkailtava, vaikka juuri niistä toivoin pääseväni eroon. Päädyin myös tilaamaan Olaplexin kolmosta pikkupullon, epäilen, että tästä voi vielä tulla tukalle raskasta...
Viimeksi muokannut Lila, 27 Kesä 2020, 21:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.
millamagia
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 108
Liittynyt: 08 Kesä 2014, 23:01

Vs: Värinhaalistusvinkkejä

Viesti Kirjoittaja millamagia »

Hei.


Mulla on vaaleaksi värjätyt hiukset pohjalla ja viime viikolla sävytettiin  pelkästään harmaan kylmällä sävyllä kampaamossa. Eli hiukset viileät vaaleat. Lähteekö viileys hiuksista pois jos en käytä hopeashampoota? Oma värini on vaalea hunaja ja haluaisinkin hunajan sävyiset hiukset. Lämpimät hiukset käy paremmin ihon väriini myös kuin kylmät. Joudunko menemään kampaajalle vaalennukseen ja sävytykseen vai voinko tehdä jotain kotona itse?
Ja tuleeko siitä hyvä edes jos kotona alan puljaamaan? Liian keltaiset hiukset ei myöskään sovi.
Liane
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 281
Liittynyt: 30 Tammi 2006, 16:04

Vs: Värinhaalistusvinkkejä

Viesti Kirjoittaja Liane »

^ Kylmät väripigmentit huuhtoutuvat kyllä hiuksista pesujen myötä, prosessin nopeuttamiseksi voi käyttää tavallista lämpimämpää vettä ja/tai vähän tymäkämpää sampoota hiusten pesuun.

Jos tämä ei auta tai et halua kuluttaa hiusta entisestään, niin voit hankkia lämpimänsävyistä värisampoota tai -naamiota (esim. Four Reasonsilta) ja pestä/hoitaa sillä.

Sittenhän on vielä "vesivärjäys", eli täytetään lavuaari vedellä ja liuotetaan siihen suoraväriä tai värisampoota niin, että vesi värjäytyy toivotun vahvuiseksi. Dipataan hius juurta myöden, huljutellaan liuoksessa ja vedetään kuontalo ylös. Jos kertakäsittely ei riitä, hiukset voi dipata uudelleen.
Viimeksi muokannut Liane, 24 Marras 2020, 13:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Instagram (lähinnä cosplayjuttuja): https://www.instagram.com/echoesofoblivion/
Soundcloud (musiikkia): https://soundcloud.com/echoesofoblivion
Avatar
Mena
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 3453
Liittynyt: 03 Syys 2006, 10:35

Vs: Värinhaalistusvinkkejä

Viesti Kirjoittaja Mena »

Vetäisin punaiseen tukkaan suoraan ruskean Loreal Excellence 5.11 kestovärin tekemättä väripoistoa välissä. No sehän humahti melkein mustaksi, paitsi se osio mihin levitin värin viimeisenä. ::) Jäi toki punertavaksi sieltä sun täältä, joten yritin taittaa punaista pois Four reasonsin coffee colormaskilla. Toi coffee onkin sitten about musta, joka ei ainakaan vaalentanut lopputulosta. Pesin hiukset ja laitoin vielä päälle Biozellin suklaanruskean colormaskin, jotta sain tukan jotenkuten tasaiseksi niin että pystyin lähtemään juhliin tukka sotkunutturalla.

Kipaisin sitten hakemassa syväputsaria ja tein pienen operaation värin haalistamiseksi:
1. Herbinan syväputsari + c-vitamiinijauhe (lisäravinne, mulla sattui olemaan jauheena valmiiksi niin ei tarvinnut hakea askorbiinihappoa apteekista) 40min vaikutusajalla.
2. 3 rkl kookosöljyä + kourallinen Organic shopin Argan & amla hiusnaamiota, vaikutusaika 1h.
3. Biozellin syväpuhdistava shampoo 5min vaikutusajalla + perään vielä uudelleen perusvaahdotus, että pääsin eroon kookosöljylähmästä.
4. Biozell Bioplex 3 tehohoito 20min vaikutusajalla. Tämän perään sitten normaalisti hoitosuihke ja Olaplex6 jätettävä mitä käytän muutenkin.

Mustanruskea haalistui kivan ruskeaksi, jee!  :T Paitsi että punainen kuultaa tietenkin läpi ja muutama isompi "raitaosio" punaista näkyy vielä. Pystyn kuitenkin pitämään hiuksia auki, luonnonkihara antaa armoa. Illalla treenin jälkeen varmaan vielä pesen normaalisti ja laitan sitten Biozellin suklaa colormaskia. Tuo suklaanruskea miellyttää kyllä sittenkin enemmän kuin kylmempi sävy, mitä tavoittelin alunperin.

Mulla oli plan B että jos nämä ei olisi auttaneet niin olisin laittanut värinpoiston hoitoaineeseen laimennettuna lyhyellä vaikutusajalla ja siihen perään Garnier Nutrisse 5 ruskean laimeammalla hapetteella, mutta onneksi tuohon ei tarvinnut lähteä. Käytän tuon Nutrissen vitosen sitten tuleviin tyvivärjäyksiin (ja ehkä vähän pituuksiinkin jos en saa colormaskilla tarpeeksi tasoiteltua). :)

Jatkoa:
Mua häiritsi sittenkin liikaa kun tyvi oli selvästi tummempi kuin pituudet, joista paistoi jo heti parin pesun jälkeen punainen taas liian kirkkaana läpi. Ja edestä jäi pituuttakin tummemmaksi. Päädyin sitten kuitenkin tuohon plan B:hen. Laitoin Lorealin värinpoistopaketista puolet ja sekoitin hoitoaineeseen niin että massa oli about 50/50. Vaikutusaika 15min, hieroin melkein koko ajan. No joo, nyt tiedän miksi sanotaan ettei elumen lähde. Se ei pysynyt kirkkaana mun latvoissa, mutta ei kyllä myöskään sitten vaalentunut kauheasti, ilmeisesti elumenin takia koska pelkkää hennaa poistaessa aiemmin latvat oli kuparit. Nyt ne jäi tummuusasteeltaan sopivaksi, sameaksi punaiseksi eli kirkkautta onneksi lähti. Tyvi jäi sentään kupariksi. Siihen sitten lätkäisin päälle nutrissen 6.0 (epäilin että toi 5.0 vetää liian tummaksi latvat). En levittänyt osioina ja sudilla vaan reippaasti nokkapullosta nopeasti tyven ja latvat niinkuin joskus nuorena tein. 15min vaikutusaika riitti, pidemmällä olisi mennyt varmaan taas liian tummaksi. Onneksi tällä kertaa seurasin tarkkaan latvojen sävyä! (Ja onneksi levitin tolla todella nopealla tyylillä, muuten ois taas mennyt jo levityksessä liikaa aikaa ja vikana levitetty osio olisi eri värinen.) Siihen sitten päälle Biozellin ice mocha colormaskia kosteuttavaan tehohoitoon sekoitettuna (itsekseen toi on hyvin todennäköisesti liian tumma), bioplexia ja värin mukana tullut hoitoaine vielä viimeiseksi. Nyt on oikeasti hyvä. :l Kylppärin valossa näyttää nutrissen 5.3 paketin kuvan sävyltä, luonnonvalossa tää on vitosasteinen semilämmin ruskea ja auringossa toki punertavan ruskea. Mutta silti aika tasainen ja ruskea.

Voin kyllä kertoa että latvat on tän kaiken rääkin jälkeen niin huonossa kunnossa ja haperoa etten uskalla laittaa enää mitään hapetetta ainakaan vähään aikaan ja varsinkin raidoista on turha haaveilla. Jo blandatun värinpoiston jälkeen oli melkoista purkkaa... Nyt vaan paljon tehohoitomuhituksia vanhaan kunnon juurestyyliin, vuorotellen bioplexia ja kosteuttavaa tehistä colormaskilla höystettynä että latvoista ei kulahda väri. Elvyttelen latvoja ja menen sitten kampaajalle tasoittamaan pahimmat pois.
Tänään kyllä jo havahduin siihen että tää on todella hassu tunne kun ei tarvitse miettiä mille päiville tällä viikolla ajoitan hiustenpesut ja mihin aikaan että on aikaa laittaa myös colormaskia. Eikä tartte kytätä mikä latvojen haalistumisaste on, voiko pitää auki vai onko nutturapäivä. Punaisen tukan kanssa kun piti laskea päivät että mahdollisimman harvoin pesu ja miten on aikaa esim illalla salin ja iltapalan välissä leikkiä colormaskin kanssa ja pestä kylppäriä siihen perään.
Viimeksi muokannut Mena, 26 Heinä 2021, 12:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin