Kasvattajien oma ketju

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
pölyhuiska

Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja pölyhuiska »

Reilu kuukausi sitten kävin leikkauttaan muutaman sentin latvoista ja nyt hiuksilla mittaa 38cm. 3kk välein aion käydä latvasta pätkäisemässä sen kolme senttiä, saa pysyä tässä mitassa ensi kesään ja sitten jos näyttää jo hyväkuntoiselta niin pääsen kasvatteleen. Tarvii kyllä kärsivällisyyttä, tekis mieli vaan antaa näiden jo kasvaa  ;D Oon nyt laittanut latvoihin kookosöljyä yöksi kerran viikossa ja hiukset tuntuu kyllä pehmeemmiltä aina pari päivää sen jälkeen :) Oon myöskin onnistunut venyttämään tyven värjäysväliä entisestä 4:stä viikosta kuuteen viikkoon! Mikä on aika hieno saavutus kun se tyvi kuitenki paistaa aika kivasti näinkin vaaleista hiuksista. Mutta, tuleepa vuodessa muutama värjäyskerta vähemmän jolloin ehkä hiusten kuntokin kohenee joten yritän kestää.
bubbs
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1504
Liittynyt: 20 Marras 2013, 02:48

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja bubbs »

bubbs kirjoitti: Mun hiukset ei tuntuneet kasvavan, ensisijaisesti ehkä murentumisen takia, ainakaan kauniina, kauheasti bsl:n yli. Sitten tempasin pari kk sitten jonkun 10 senttiä paskaa latvaa pois, ja vaikka en oo ollut oikein kotonani tässä lyhyemmässä mitassa, tuntuu nyt jotenkin optimistiselta, että nämä nyt saattaisivat kasvaakin vähän paremmin. Latvat tuntuvat melko pehmeiltä, eikä joka harjaamisen yhteydessä ole sylissä tai lavuaarissa kasaa parisenttistä latvasilppua. Nyt hipoo taas bsl:ää.

---

Olisi ihanaa saavuttaa midback! Siitä pidemmäksi en enää haluaisikaan. Ehkä mulla on vielä toivoa!
Tilannepäivitys. Olen toiveikkaampi kuin koskaan tuon midbackin saavuttamisesta. Kuukausi edellisen viestin kirjoitettuani menin kampaajalle, joka nappasi ehkä 5 senttiä pois + kerrostukset, lisäksi tehtiin olaplex-hoitokäsittely. Nyt pari kuukautta myöhemmin ollaan taas tosi hipumassa lähelle bsl:ää, ja latva tuntuu verrattaen hyväkuntoiselta, eikä juuri murene. Käsiteltyä osaa on jäljellä varsin vähän, alimmissa kerroksissa ei taida olla enää ollenkaan. Hius vaikuttaa oikeasti kasvavan sen paikallaan nykimisen sijaan, mihin olen yleensä tottunut.

En ole yleensä tavannut kovin hanakasti lähteä leikkuulakkoihin mukaan - jos latva on ihan kamalaa, mielummin sitten luovun siitä kuin pidän pakonomaisesti kiinni. Nyt kutkuttelisi kuitenkin kovasti ajatus siitä, että pitäytyisi isommista leikkauksista loppuvuoden, jos tilanne ei pahene mitenkään yllättäen. Yksittäisten haarahiusten saksimista ei lasketa. ;)
enna
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1030
Liittynyt: 30 Tammi 2011, 20:16

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja enna »

Näytin hiuksille saksia ensimmäistä kertaa varmaan n. 10 kuukauteen - en edes ole pysynyt kunnolla laskussakaan enää. Latvojen kunto ei oikeastaan edelleenkään vaatinut sitä, mutta halusin tasoittaa latvaa aavistuksen verran ja leikata muotoa vähän enemmän näkyviin. Kymmenen kuukauden aikana kun hiukset ovat ehtineet kasvaa vähän eri pituuteen. Pituutta ei lähtenyt kokonaisuudesta käytännössä lainkaan. Kerrostuksiin en koskenut.
karpalo

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja karpalo »

Leikkasin vähän aikaa sitten hiuksia reilusti ja nyt ne tuntuu liian lyhyiltä.  :-[ Nyt samalla, kun annan tämän oman värin kasvaa, kasvatan hiuksia myös kohti niiden maksimipituutta eli noin puoliselkään asti. Ajattelin kokeilla taas Piimax C + Biotiinia, koska joskus muutama vuosi sitten se sai hiukseni kasvamaan 2 senttiä kuukaudessa. En tiedä, toimiiko se enää, mutta ei siinä paljoa menetä kuitenkaan.
enna
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1030
Liittynyt: 30 Tammi 2011, 20:16

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja enna »

^Mun on kyllä tosi vaikea sanoa, vaikuttaako joku ravintolisä hiustenkasvuun vai ei, värjäämättömyys on tietenkin siinä päällimmäisenä syynä syynä. En mittaile tai muuten jaksa syynäillä kasvunopeutta tarkkaan, joten mahdolliset vaikutukset jäävät multa huomaamatta. Tällä hetkellä käyttämissäni monivitamiinitableteissa on biotiiniakin vähän mukana, toivottavasti se edes vähän nopeuttaisi kasvua.
Kristiina
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1234
Liittynyt: 02 Heinä 2011, 12:53

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Kristiina »

Kuinka huonokuntoista latva on, jotta päädytte leikkaamaan?

C-vitamiinivaalennusten myötä ennestään kuiva ja käsitelty latva on vieläkin kuivempaa ja höttöisempää, 5 cm saisi leikata pois. En vaan millään viitsisi. Taas lähtisi 5 kk kasvu. Hiustenkäsittely, erityisesti värjäys ja vaalentelut, aiheuttaa tuon että on leikattava. Mutta toisaalta suoravärillä värjäys vähän piilottaisi latvan huonokuntoisuutta- tai sitten vaan ajattelen niin.
Polina
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 495
Liittynyt: 01 Helmi 2006, 11:44

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Polina »

^ En leikkaa ollenkaan, ennen kuin olen tavoitepituudessa, koska muuten en edisty kasvatuksessa ikinä. Latva murenee missä pituudessa tahansa, eli jos leikkaan, niin vähän ajan päästä siinä lyhemmässä tukassa on taas kaameat latvat ja saisi taas olla saksimassa lisää, kokeiltu on. Lopulta ei olisi enää mitään, mitä leikata. Surkeaa kuntoa saan kiittää vuosien kestovärjäilyistä ja hennailuista, nyt on yli vuosi oman värin kasvatusta takana, ja toivon hiusten kunnon paranevan oman värin myötä. Mutta koska pehko kasvaa etanan nopeudella, on tämä aikamoinen ikuisuusprojekti.

En kuitenkaan koskaan pidä hiuksia auki julkisella paikalla, niin johonkin nutturaan tai lettisysteemiin tuo latvojen kaameus piiloutuu suht hyvin.
Mairzy doats and dozy doats and liddle lamzy divey
enna
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1030
Liittynyt: 30 Tammi 2011, 20:16

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja enna »

Kristiina kirjoitti: Kuinka huonokuntoista latva on, jotta päädytte leikkaamaan?
Mä en oikeastaan joudu miettimään tätä, koska jokunen vuosi sitten leikkailin hiuksia silloin kun siitä tuntui ja kun halusin vaihtelua eli harvemmin mietin "napsaisempa vähän huonoja latvoja pois". Nykyään menen hiusten pituus pääasiassa tärkeimpänä pitäen, mutta leikkasin tosiaan yhtenä päivänä latvustoa aavistuksen verran tasaiseksi epätasaisen kasvun vuoksi, en huonon kunnon takia. Ilmeisesti mun tukka ei ole ollut moksiskaan muutamista kemiallisista käsittelyistä mitä olen tässä vajaan vuoden aikana tehnyt - tosin aika harvakseltaanhan niitäkin tein. Muotoilurauta tuntuu vahingoittavan mun hiuksia eniten, ja sen hyvin radikaali vähentäminen on auttanut hirveästi.

Mun leikkauslakko pysyi siis melko hyvin, ja voisin ihan helposti pitää tähän perään toisen mokoman - mutta koska mulla ei ole sen suurempia himoja lyhennellä tukkaa, voinen sanoa leikkaavani seuraavan kerran sitten, kun latva on taas sen verran epätasainen, että pieni tasaus ja leikkuun muodon korjaaminen tulee ajankohtaiseksi uudelleen.
Eudokia
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 672
Liittynyt: 07 Maalis 2007, 21:59

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Eudokia »

Hiukset yltää jo reilusti kainaloihin, vaikka viime kampaajakäynnillä napsaistiin kolmisen senttiä pois. Kampaaja ehdotti vielä taittoväriä, mutta en ajatellut käydä kampaajalla tämän vuoden puolella enää ollenkaan, koska olen tyytyväinen väriin, josta on hyvä kasvatella. Sitäpaitsi väri kävi kirvelemään päänahkaa, joten senkään puolesta en uskalla enää värjäyksiä. Omaa väriä on juuressa jo useampi sentti. Aika tummalta näyttää.

Hiustenhoitorutiinit on vähän muuttuneet. En käytä enää ollenkaan selvityskampaa pesun jälkeen ja pyyhekuivaan aina ennen hoitoaineen laittamista. Ennen vaan puristelin liiat vedet pois.

Ihastelin serkkutytön paksua tukkaa. Hänellä oli samanlainen sykerönuttura kuin minulla, enkä tiedä minkämittainen hänen tukka on. Varmaan ainakin vyötärölle.  :l

Niin ja teen ruokaremonttia, että keho toipuisi entiselleen ja voisin taas alkaa juoksemisen.  :) Mulla hiukset kasvoi tosi vauhdilla kun harrastin raskasta liikuntaa. Olen juoksijatyttönen henkeen ja vereen ja kehon ja mielen kremppojen takia en ole voinut nyt juosta. Ja kaipaan juoksemista toki muutenkin kuin hiusten kasvun takia.  :D

Tästä hyvä kasvatella!
But you're not alone, you realise
You try to speak but you can only cry.

The Fauns: 4 am
Kristiina
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1234
Liittynyt: 02 Heinä 2011, 12:53

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Kristiina »

^Laitoin ennen hoitoaineen pyyhekuivattuihin hiuksiin. Nyt olen huomannut, että nämä hoitoaineet joita mulla on käytössä (NG hamppu ja Mill Creek Keratin conditioner) antavat paremman lopputuloksen, kun puristaa vain enimmät vedet hiuksista pois.

Muhitteluja en ollut tehnyt pitkään aikaan, ja kun tauon jälkeen sekoittelin NG hamppu-hoitista ja Crestol Color Gloss sävytehoitoainetta, niin tulipa pehmeät ja ennen kaikkea kiiltävät hiukset. Tästä on hyvä kasvatella, kun hiukset alkavat olemaan taas hyvässä kunnossa. Kiitos hyvien hoitoaineiden.
Aridith
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2767
Liittynyt: 04 Heinä 2012, 16:23

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Aridith »

Allergiakevään jälkeen ihana huomata, että hiukset on venähtäneet! Leikkasin niitä aika railakkaasti toukokuun alussa ja nyt on mukavasti taas BSL mitassa ja yltää rintaliivien alarajaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti vyötärömittaa kun on jo tyytyväinen pituuteen. Onhan tässä nyt menty ees sun taas sairastelujen hidastettua kasvua ja kun päätin luopua kärähtäneistä latvoista.
Luonnonvaalea pellavapää - Pääosin omaa väriä ja muutamia raitoja - BSL mittainen (leikattu 08/21), lasimainen hiustyyppi - Allerginen ja herkkä iho, pintakuivuutta ja herkkä näppyyntymään.
Sonjaja

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Sonjaja »

Täällä kans yks kasvattelija! Mun hiukset on kasvanut nyt vähän yli vuodessa n. 12 senttiä eli pituutta tullut kivasti! Aiemmin mun hiukset ei kasvanut, syynä klipsipidennykset, jatkuva suoristelu ym hiusten rasitus. Kun nämä lopetin ja pätkäisin kuolleet latvat pois ja aloin hoitaa hiusta, johan alkoi kasvaa :) nyt onkin sitten omgelmallinen tilanne käsillä, nimittäin se, että oon alkanut vaalentaa mustaa tukkaa vaaleaksi ja nyt 4 raidat laittaneena on hiukset alkaneet katkeilla ja kaksihaaraisia löytyy.. Oon yrittänyt leikata sitämukaa mitä huomaan huonot latvat pois, mutta hiusväri ei ole lähellekkään vaalea vielä, vaan vaaleanruskea nyt... Kannattaiskohan tässä nyt sitten vaalentaa ensin niin vaaleaksi kun haluaa ja sitten vasta taas nappaista latvasta kuolleet pois ja aloittaa kasvatusta uudelleen.. Ääh, em haluaisi kauheasti menettää tästä pituudesta mutta en kestä nähdä kuivia latvoja ja toisaalta haluan vaaleat hiukset. Ei kovin hyvä yhdistelmä :D
Kristiina
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1234
Liittynyt: 02 Heinä 2011, 12:53

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Kristiina »

^Kannattaa leikata latvat vasta sitten, kun vaalennusurakka on ohitse :). Ja hiusta kannattaa tietenkin hoitaa vaalennusten välillä, vaikka tiedän hyvin kokemuksesta, että hidas vaalennus tummasta ei ole kovin kiva.

Itsekin vaalensin hiuksia hiljattain, ja käytin kookosöljyä vaalennuksen ja värinpoiston alla. Kuiviin hiuksiin kookosöljy, vaikutus 2 tuntia, ja siihen kookosöljyn päälle värinpoisto tai vaalennusväri. Ja ero on huima, jos vertaa siihen, ettei kookosöljyä laittaisi. Säästin latvoja, jos en olisi laittanut noin, niin varmasti olisin joutunut leikkaamaan useamman sentin pois.
elly
Yleisvalvoja
Yleisvalvoja
Viestit: 1097
Liittynyt: 20 Helmi 2012, 21:43

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja elly »

Mää tulen nöyrästi tähän ketjuun takaisin toteamaan, että BSL ei riitä, vaan haluan vyötärömitan. Silmämääräisesti arvioiden noin kymmenen senttiä lisämittaa olisi toivottua, eli tavoitteessani olen noin vuoden päästä, kun ainakin kerran meinaan saksia hiuksia tässä välissä. Bioteekin Teho-pii + kalkki + D -lisäravinne on ainoa mitä syön tällä hetkellä, mutta nyt syksyllä voisin taas ottaa C-vitamiinin käyttöön.
Marie Corelli
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2352
Liittynyt: 10 Loka 2010, 18:05

Vs: Kasvattajien oma ketju

Viesti Kirjoittaja Marie Corelli »

Kasvatus etenee hyvin. Sivuilla pisimmät hiukset yltävät kohta korvanlehden alaosaan ja lyhimmätkin puoleen väliin. Otsatukka menee jo yli silmälasien yläreunan. Väri on oma ja kunto hyvä.
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak...

"Lead us not into Trent station and deliver us from derails." (Father Don and the Holy Ghost)
Vastaa Viestiin