Hiustenlähdöstä

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
Tunturikarpalo
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 254
Liittynyt: 13 Marras 2008, 22:13

Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Tunturikarpalo »

Mulla on viime päivinä lähtenyt ihmeellisen paljon hiuksia ja satuin sitten ohimennen mainitsemaan siitä äidilleni, jonka mielestä se johtuu aivan varmasti kalkinpuutteesta... ::) Niin että yhtäkkiä mulle olisi iskenyt tuommoinen puutos? No, muutamaa päivää myöhemmin hän sitten oli ostanut mulle Pimax C + Kalkki D-tabletteja. :D Noita ylempiä viestejä lukiessani mulle tuli kuitenkin mieleen, että ehkä tämä johtuu e-pillereistä. Vaihdoin nimittäin merkkiä 10 päivää sitten, sitä ennen olen kyllä syönyt kolmea eri merkkiä eikä mistään ole aiheutunut hiustenlähtöä, mutta ei kai sitä noistakaan tiedä... Toivottavasti tämä nyt vain loppuu äkkiä.
1a F ii
orkkidea

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja orkkidea »

Heippa,

Mulla hiuksia on lähtenyt nyt noin kaksi vuotta. Entinen paksu tukka on jo ihan hiirenhäntä, eikä hiustenlähdölle näy loppua. Olen ravannut varmaan kymmennellä eri lääkärillä, mutta tuloksetta..

Joka päivä tulee itku silmään tän asian takia. Tilanne alkaa tuntua jo tosi toivottomalle.. Varmaan tulee lähtemään kaikki.
En keksi tälle mitään muuta syytä, kuin että lopetin e-pillerit yhdessä vaiheessa. Olin vuoden ilman ja tukkaa lähti. Paniikissa aloitin pillerit uudelleen ja toivoin asian korjaantuvan, mutta eipä niin käynyt..

Olisi hienoa, jos löytyisi joku kohtalotoveri jonka kanssa voisi vaihtaa ajatuksia..
Vaseline

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Vaseline »

Hei, hiustenlähtö voi johtua kilpirauhasongelmista. Naisten hiustenlähtööv voi joillain auttaa spironolactone ent. Spiresis. Itse olen sitä syönyt. Se on nesteenpoistolääke, joka voi aiheuttaa pahoja sivuvaikutuksia esim. Rytmihäiriöitä, joten veren kaliumarvoa pitää testata säännöllisin labrakokein ja jotkut ruoka-aineet ovat kiellettyjä. Kaikki lääkärit eivät edes määrää ko. Lääkettä.
helmikuu
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 74
Liittynyt: 15 Heinä 2014, 11:03

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja helmikuu »

Mulla on aina ollut jonkinasteista hiustenlähtöä loppukesäisin/syksyisin (mistäköhän muuten johtuu tuo, että hiustenlähtöä tulee juuri tuohon vuodenaikaan..), mutta parina aiempana vuotena hiustenlähtö alkoikin jo alkukesällä ja todella runsaana. Hiuksia lähti tukkoina pesun yhteydessä, ja kappalemääräisesti kai satoja per pesu. Tätä jatkui sitten muutaman kuukauden kerrallaan. Jossain vaiheessa keksin, että en taida saada riittävästi rautaa ruokavaliostani, ja ostin rautatablettikuurin, lisäksi aloin syödä kalaöljyä ja biotiinia, sekä lisäsin ruoassa proteiinia, pähkinöitä, avokadoja yms. Näillä sitten sain hiustenlähdön talttumaan. Tänä vuonna aloitin rautatablettikuurin jo hyvissä ajoin keväällä biotiinin kanssa, ja kas, tuota megalomaanista hiustenlähtöä ei ole tänä vuonna ilmaantunut. Mielestäni multa lähtee edelleen hiuksia runsaahkosti, niitä löytyy vaatteista ja lattioilta, mutta osa ongelmaa saattaa olla ihan sekin, että hiukset ovat tummia ja aika pitkiä, eli näkyvät helposti. Lisäksi olen hyvin tietoinen lähtevistä hiuksista, eli huomaan hyvin usein, että jaahas, taas lähti hius. Kuitenkin oon iloinen, että tuo suuri sulkasato näyttää tänä vuonna jääneen välistä, ja olen aika varma, että minun kohdallani raudan saannilla on osuutta asiaan.
tipson
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1338
Liittynyt: 03 Tammi 2012, 20:04

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja tipson »

^ Mullakin on ollut ainakin jo muutaman vuoden joka loppukesä tai alkusyksy sulkasato! Todella hämmentävää. Talvisin sitten pää on täynnä lyhyitä uusia hiuksia :D

Nyt hiuksia on lähtenyt jäätävästi jo kuukauden ajan ja TT on täynnä hiuksia joka harjauksen jälkeen, vaikka takkujakaan ei olisi ollut. Hemoglobiini mulla ainakin on nippa nappa alarajoilla aina, kun on mitattu. Kuukausi sitten olin tulehtuneen umpparin leikkauksessa ja silloin alkoi tämä hiustenlähtö (tuolloin hb oli pari viikkoa reilusti alle viiterajan), mutta terveyskirjastossa oli, että leikkauksesta tai tulehduksesta menee pari kuukautta ennen kuin sulkasadon pitäisi alkaa, niin tiedä sitten.. Eilen kävin labroissa ja vaikka olen rautaa syönyt niin hemppa oli 120, vaikka olin ollut juomatta useita tunteja.  ::) Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että pahin hiustenlähtöpiikki on alkanut taittumaan :)
Värjäämättömät, ruskeat hiukset, jotka ylettyvät vyötärölle.
Auringonkukka
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 905
Liittynyt: 25 Tammi 2006, 14:25

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Auringonkukka »

Mä kuulun kanssa niihin kellä on säännöllinen sulkasato, yleensä keväällä ja syksyisin. Olen pitänyt sitä ihan normaalina ainakin itselleni, koska hormoneista tai yleisestä terveydestä riippumatta sitä on tapahtunut melko lailla varhaisesta teini-iästä lähtien. Nyt tukkaa on lähtenyt silleen.. noh, keskimääräisesti, mutta oletan että sulkasatokausi menossa, päätä kutittaa kovastikin välillä niiltä kohdin mistä tuntuu eniten lähtevän, mutta uutta pukkaa kyllä tilalle, ja itselläni varmasti veriarvot vaikuttaa paljonkin, puutoksia tiettyjen vitamiinien saannissa ja hemppa 100 kieppeillä (viimeksi 103). :-\ aloitin myös minipillerit hormonikierukan jälkeen, ja niin iho kuin hiuksetkin tuntuu reagoineen siihen, toivottavasti nyt tasapainottuisi jossain vaiheessa. Senverran paljon hiusta on ja kun on pahemminkin lähtenyt tää tilanne on vielä siedettävä ja kohtuullinen, toivon vaan ettei kauheasti pääsisi pahenemaan.

Noiden hormonaalisten muutosten (pillerit) ja kilpisrauhasarvojen kanssa kannattaa kyllä olla tarkkana, ja etenkin ne kilpparit testauttaa jos ihan kunnolla sitä hiusta lähtee, niin monilla on löytynyt jotain häikkää niissä ja tilanne tasapainottunut oikealla hoidolla. Vaikka raudanpuutoksia ei aina hiusasioihin heti tunnuta yhdistettävän/sen merkitystä vähätellään, olen ainakin omakohtaisesti ja joidenkin asiakkaiden kokemusten perusteella huomannut sillä olevan selkeää vaikutusta, samaten myös mitä tulee B-vitamiinien (ja D) saantiin. Nuo satunnaiset sulkasadot koen vielä ihan normaaliksi vaikka kettumaisia ovatkin, ja leikkausten, sairastumisten ja tulehdusten jälkeiset hiustenlähdöt (hyvä vitamiinitasapaino saattaa tosin ehkä vähän auttaa siihen, mutta jokaisen kroppa reagoi tavallaan) tietty, mutta jos se on pitkäaikaisempaa ja merkittävää eikä ole mitään selkeää syytä lähihistoriassa kannattaa mahdollisuuksien mukaan ne kilpparit yms. testauttaa, eikä siitä ainakaan mitään haittaa ole :)
Tukka 1c(tai 2a) M ii/iii, hiuslaatuketju sivu 5, Hiushörhö, kosmisfriikki ja kynsilakkahirmu.
Iia
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 368
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 12:58

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Iia »

Mulla on tässä vuosien varrella aina pysäyttänyt hiustenlähdön Priorin. Esim. Roacuttanin aloittamisesta johtuvat hiustenlähdöt useamman kerran. Nyt tuli sitten jostain syystä taas sulkasato ja kaappiin oli jäänyt vanhaa Priorinia. Muutamassa viikossa karvanlähtö loppui. Nyt on ongelma se, että uutta Priorinia en pysty syömään, kun siihen lisätty biotiini saa ihon rasvoittumaan ja kukkimaan. Pahimmillaan jopa laukaisee ruusufinnin. Mietin vain, mikä mahtaa olla Priorinissa se aine, joka saa hiustenlähdön loppumaan?
dauwoster

BIO+ Energen -tuotteiden Saw Palmetto -ainesosa ja niiden käypyys miehille

Viesti Kirjoittaja dauwoster »

BIO+ Energen -tuotteiden (Cutrin) paketeissa lukee niin selkeästi, että ne ovat naisille tarkoitettuja, että voisi ajatella olevan tarpeetonta epäillä sitä, että ne ovat erityisesti ja vain naisille tarkoitettuja.

Koska taulukoiden tekeminen on kuitenkin niin mukavaa, otin asiakseni tehdä ko. tuotesarjan shampoon ja seerumin sisältämistä ainesosista taulukon, johon laitoin vaakariveille ainesosan nimen ja pystysarakkeisiin sen, mitä CosIng-palvelu tietää kertoa kunkin ainesosan tarkoituksista. Sitten vähän ruksia sinne tänne ja lopuksi SpecialChem INCI Directoryn avulla sarakkeita hiukan eri järjestykseen, jotta jonkinlainen ryhmyyden tunne tulisi esille (viskositeettisuus ja tuoksuvuus tuonne, kosteuttava tuonne, ihoa suojaavuus tuonne jne.). Tosin, jätin tuon ryhmittelen lopulta kesken, koska ei tuntunut tarkoituksenmukaiselta hienosäätää sitä ihan loputtomiin. Tälläinen taulukko siitä tuli:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Tuolta CosIngistä ei heru kovinkaan paljon tietoa ainesosista, sillä aika harvassa tuntuu olevan selväkielistä kuvaustekstiä Description-kentässä, mutta Seronoa Serrulata Fruitin kohdalla tuli huomioitua tällaista: "Serenoa Serrulata Fruit Extract is an extract of the fruit of the Saw Palm, Serenoa Serrulata, Palmaceae". Saw Palm tarkoittanee tässä Saw Palmettoa, jonka taasen sanotaan vaikuttavan estävästi (Healthline ym.) testosteronin konvertoitumiseen DHT:ksi. Saw Palmetto tulee aika herkästi esille, jos käy etsimään tietoa hiusten vähenemisen ehkäisemisestä.

Kyseinen ainesosa, jota on sekä BIO+ Energen Shampoossa, että Serumissa, on ainesosien listalla ennen väitetyksi "aktiiviaineeksi" (Cutrinin sivuilla mainittua) kerrottua eli hevoskastanjauutetta. Tämä lienee merkittävää, koska on ymmärtääkseni niin, että aineosat pitää luetella prosentuaalisen osuutensa mukaisessa järjestyksessä (suurin ensin) ja kaikki alle 1 %:n olevat sitten lopuksi missä tahansa järjestyksessä. Pitäisi kai kysäistä Cutrinilta suoraan, mutta laitoinpa nyt tänne, kun satuin löytämään nämä foorumit tuossa googletellessa.

Kysymykseni teille olisikin se, että miksi BIO+ Energen -tuotteet olisivat teidän mielestänne vain naisille tarkoitettuja? Oppinen itse lisää, kun etsiskelen sellaisen hakupalvelun tai hakemiston, jossa on laajempi kuvaus esim. ainesosasta "PEG-7 Glyceryl Cocoate" ja mitä noita kaikkia noissa onkaan. Tai ehkä voisitte suositella jotain sivustoa, niin ei tarvitse seikkailla ihan joka paikassa?

Taustatietona mainittakoon, että olen miespuolinen henkilö, jolla ilmenee hiustenlähtöä sillä tapaa, että se vaikuttaa korreloivan mm. unensaannin, stressin ja erilaisten ravintoaineiden saannin suhteen. Olen alkanut kiinnittää paljon huomiota mm. jodin, biotiinin, sinkin, vitamiinien ja rasvahappojen saantiin, nyt uutena mukaan tullen kokeilut shampoilla, hoitoaineilla yms. Nuo Cutrinin tuotteet tulivatkin tuossa viikolla postin mukana, mutta niillä kokeilu on sen aikaa pannassa kunnes olen hankkinut lisää tietoa ja kokeillut ensin muita tuotteita (rakennepaikkaavat, hiuspohjaa hoitavat, kosteuttavat yms.). Hitto, olen oppinut parin viimeisimmän viikon aikana enemmän hiuksista kuin koskaan.

--

Lisäys: Omana viestiketjunaan viestini painotus oli tarkoitettu olevan kysymykseni yleistyksessä eli "miksi hiustenhoitotuotteet, jotka ovat erikseen mainittu olevan naisille tarkoitettuja, eivät sopisi miehille". Olisin kiinnostunut melko yksityiskohtaisesta vastauksesta tällaiseen kysymykseen. Näytti kuitenkin siirtyneen viestini tämän viestiketjun jatkoksi, mistä tuo kysymykseni ei taida erottua "ympäristön vaihdoksesta johtuen". Blah. Tosin, moderaattorina olisin varmaan itsekin tehnyt tällaisen siirron.
Viimeksi muokannut dauwoster, 20 Syys 2014, 22:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
evergreen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2012, 18:59

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja evergreen »

^ Viestisi olisi varmasti sisältönsä puolesta sopinut jatkoksi useampaankin ketjuun (mm. Cutrin, ainesosa-aiheet), ja ehkä jokin muu ketju olisikin ollut tuon kysymyksesi kannalta osuvampi, mutta yleisesti ottaen nämä pitkät ja usein luetut ketjut ovat ihan hyvä paikka uusille kysymyksille. Kovin spesifillä ja monisanaisella otsikolla ketju putoaa listassa melko nopeasti, eikä sellaista osaa oikein kukaan etsiä.

Tuosta itse aiheesta... Kosmetiikkatuotteisiin painetusta läpinästä aika lailla kaikki paitsi INCI on puhdasta markkinointia. Bio+ Energenin kohdalla on luultavimmin kyse siitä, että tuotelinja on alunperin suunnattu naisille, joten tuotteisiin on valittu naisellinen väritys ja tuoksu, ja niihin on sekä selityksen että vetoavuuden vuoksi liitetty kuvaus, jonka mukaan tuotteet ovat juuri naisille tehtyjä. Bio+ -sarjassahan on vastaavalla tavalla miehille suunnattu, "hiustenlähtöä ehkäisevä" Stimulant-linja, jossa on toki jonkin verran erilainen sisältö, mutta myös sininen väritys ja miehekäs tuoksu sekä täsmennys siitä että tuotteet ovat juuri miehille.

Varmastikin sisällöissä on ajateltu sukupuolten mahdollisesti eroavia tarpeita ja mieltymyksiä, mutta koska nämä ovat kuitenkin kosmetiikkaa, eikä lääkevalmisteita, kummassakaan linjassa tuskin on mitään, mikä voisi toisenkaan sukupuolen edustajaan haitallisesti vaikuttaa. Asiaan paremmin perehtymättömänä on vaikea sanoa, onko kaikille ihan sama kumpaa linjaa käyttää, vai hyötyykö nainen oikeasti enemmän naisille suunnatusta ja mies miehille suunnatusta, vai riippuuko asia ihan yksilöllisistä tekijöistä, mutta kaikkiaan en usko että kummankaan kokeilusta on haittaa. Esim. saw palmettoa on kyllä näkynyt miehillekin suunnatuissa hiustuotteissa.

Kyllä kaikki kosmetiikka sopii periaatteessa yhtä lailla miehille kuin naisillekin. Kohderyhmiin jakamisesta on hyötyä toisaalta siinä, että naisilla ja miehillä on yleistetysti jossain määrin erilaisia tarpeita ja odotuksia esim. pesutehon tai tuoksun suhteen, ja toisaalta taas siinä, että tällä tavalla luodaan spesifejä tarpeita ja tehdään tuotteista uskottavia ja houkuttelevia. Kannattaa aina muistaa, että kyse on ensisijaisesti myynnistä.
1cFii, oma väri.
Morphine

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Morphine »

Pieni avautuminen hiustenlähtöön liittyen..
Itselläni on ongelmana se, että stressaan jatkuvasti hiustenlähtöä, ja sen huipuks kun ylipäätänsä stressaan jostain, nypin hiuksia. Huono yhdistelmä.. Mun hiukset yltää n. vyötärölle, (latvat kärsi värinpoistoista..) ja on mustat.
Mä en enään tiedä, mitä tehdä. Hiuksia irtoo muutenkin, ja mä en enään kehtaa liikkua hiukset auki, koska musta näyttää siltä että mun päälaelta on ohentunu hiukset kunnolla. Tai siis, näytän kaljuuntuvani.
Syön ravintolisiä, ei vaikutusta. Kilpirauhanen on testattu (pitäis kai uudestaan) mutta ei kuulemma ole mitään vikaa. Tää on vaan niin turhauttavaa - Haluaisin pitää hiuksia auki, mutta ei. En osaa edes tupeerata hiuksia, ne aina vaan lässähtää. Kai se pitää jatkossaki kulkee hiukset kiinni.  :-\
Auringonkukka
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 905
Liittynyt: 25 Tammi 2006, 14:25

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Auringonkukka »

Noh, reilu kuukausi sitten sanoin että vielä on siedettävää, mutta nyt alkaa mennä kyllä jo hermo ja usko loppua.. Tukkaa lähtee siis entistä enemmän, juuri niitä muutaman hiuksen tuppoja, ja päänahkaa kutittaa koko aika ja paikka paikoin jopa kirvelee tmv. en tiedä miten sitä parhaiten kuvaisi. Ihankuin olisi haavoja päässä, vaikkei siellä mitään selkeitä sellaisia ainakaan ole näkynyt, eikä myöskään muuta poikkeavaa. Tietty myös alkanut hilseillä, että epätoivo hiipisi mahdollisimman tehokkaasti.  :-\ Aina tulee jotain käteen jos sattuu sen hiuksiin iskemään, luonnollisesti myös suihkussa ja harjatessa vaikka koitan sekä pestä että selvitellä toki mahdollisimman hellästi.

Mietin että pitäisikö pyytää lääkäriltä toista minipillerimerkkiä, ajattelin myös noita vitamiineja nyt alkaa tankata urakalla, tosin aika hyvin olen toisaalta muistanut ottaakin.. Ja ajattelin että kokeilen Nizoral-shampoota kun joudun sitä ostamaan muutenkin josko se hieman helpottaisi, ja sit pitää varmaan keksiä jotain mitä lähden tähän kokeilemaan.. Huoh. Nioxinia toisaalta voisi myös koittaa.

Kasvukin on hieman hidastunut tavanomaisesta, ja mitä ilmeisimmin lähteneet hiukset onkin uudempaa, tummana kasvavaa tukkaa (mä olen siis oikeasti blondi joka on keksinyt kasvattaa itselleen tummanruskeita/mustia raitoja -tai vihdoin on tummumaan päin kuten muutkin sukulaiset), toisaalta myös sitten on haituvaa ja pystyyn sojottavaa lyhyttä tukkaa on päälaella, mikä on juureltaan tummaa myös .. ja juuri päälaelta ja sivuista tuntuu muuten eniten sekä kutiavan että lähtevän hiusta. Sikälikin harmi koska nuo mustat hiukset muuten tuntuivat olevan parempilaatuista ja vahvempaa, en tiedä yhtään miksi nyt sitten lähtevät  :-[ Keräilin kaikki mitkä tuossa äsken haroessa/harjatessa lähti, ja nappasin yhden selkeästi vaaleana kasvavan, ja joka ikinen lähtenyt karva oli tosiaan sitä tummaa hiusta. Tosi kummallista.  Olen koittanut keksiä tähän jotakin logiikkaa, mutta ei. Kilppariarvot pitäisi olla kunnossa, mutta sit vitamiinipuutokset muuten on melko varmoja, selkeimmät puutokset raudassa ja D-vitamiinissa tällä hetkellä varmaankin, ehkä myös B12.
Tukka 1c(tai 2a) M ii/iii, hiuslaatuketju sivu 5, Hiushörhö, kosmisfriikki ja kynsilakkahirmu.
ilona
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 469
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 15:01

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja ilona »

Iia kirjoitti: Mulla on tässä vuosien varrella aina pysäyttänyt hiustenlähdön Priorin. Esim. Roacuttanin aloittamisesta johtuvat hiustenlähdöt useamman kerran. Nyt tuli sitten jostain syystä taas sulkasato ja kaappiin oli jäänyt vanhaa Priorinia. Muutamassa viikossa karvanlähtö loppui. Nyt on ongelma se, että uutta Priorinia en pysty syömään, kun siihen lisätty biotiini saa ihon rasvoittumaan ja kukkimaan. Pahimmillaan jopa laukaisee ruusufinnin. Mietin vain, mikä mahtaa olla Priorinissa se aine, joka saa hiustenlähdön loppumaan?
Hei tulee vähän myöhään, mutta voisiko olla B5-vitamiini, eli pantoteenihappo? Mulla ainakin tuntuu auttavan hiuksiin, stressin takia sitä itseasiassa aloin syömään.
Nakitar
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 233
Liittynyt: 03 Syys 2014, 16:28

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Nakitar »

Liityn hiusstressaajien joukkoon :-\  Lopetin yasminelle-pillerit tasan vuosi sitten ja kyllähän siitä sulkasato alkoi. Tai oikeastaan siis jatkui. Miinusta siis tuntuu että hiustenlähtöä oli aika reippaasti jo pillereiden syönnin aikana (ainakin silloin kun aloitin, tuntui että tukkaa lähti). Juuri tuo hiustenlähtö ja masentuneisuus olivatkin niitä syitä, miksi heitin pillerit veks!

Mutta nyt siis vuosi mennyt ja eikö mitä...tuntuu että etenkin keväästä lähtien hiuksia on tippunut ihan kamalia määriä. Toki kun hiukseni ovat mustanruskeat ja pitkät, niihin kiinnittää enemmän lattialla/lattiakaivossa huomiotakin mutta silti: etenkin hoitoaineen huuhteluvaiheessa tuntuu että oikein pikkutuppoja jää käsiin kiinni, hiusten ollessa auki ja vapaana kuivumassa ja kädellä haroessa jää irtohiuksia aina n. kymmenkunta :( samoin aamulla tangle teezerillä harjatessa harjaan jää hiuksia. Tangler teezerin ostin aluperin juurikin sen hehkutuksen vuoksi ("hellävarainen, ei lähde hiuksia yhtä paljon kuin muilla harjoilla") mutta eipä se harja tietenkään hiustenlähtöön niin vaikuta :D

Olen alkanut epäillä että keväällä aloittamani Seronil (mielialalääke) jota tosin syön todella pientä annosta, voi osaltaan vaikuttaa tähän sulkasatoon, samoin stressi jota on jatkunut kyllä jo hyvä aikaa. Shampoista ja hoitoaineista käytän markettituotteitta (olen aina käyttänyt), niistä silikonittomat XZ:t ovat suosikkeja. Nyt ostin vajaa pari viikkoa sitten Biotiini strong hair&nail-tabuja ja olen niitä nyt kymmenisen päivää syönyt. Saapa nähä muutaman kuukauden päästä huomaanko mitään eroa. Nuo biotiinit oli muuten hullareilla 9 eur paketti, itsehän olin justiin ennen hulluaj päiviä ostanut 15 eurolla. Noh, ostin varastoon sitten.

Huvikseni mittasin myös kalastajalangan avulla ponnarini ympärysmitan, joka ei mikään katastrofaalinen kuitenkaan ollut, n. 8cm. Mutta kyllä olen huomannut että tämä hiustenlähtö on ollut sen verran kauan sen verran runsasta, että itse huomaan hiusteni ohentuneen. Lisäksi kun on tosiaan mustanruskea tukka, niin tuntuu että jakauksen kohdalta ja päälaelta päänahka paistaa helposti läpi. Mies on sanonut että höpöhöpöä, kaikilla lähtee kausittain tukkaa reilummin jne. mutta kun tuntuu että mulla on tämä tukanlähtö ollut runsaampaa jo yli pari vuotta (siitä lähtien kun aloitin yasminellet) eikä tunnu rauhoittuvan millään. Ja ikäähän on siis 30 että toivottavasti ei nyt vielä mikään ikääntymiseen liittyvä harveneminen ole käynnissä :D Äidillänikin on melkein 70 vuotiaaksi tukka tuuhea kuin mikä.
Auringonkukka
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 905
Liittynyt: 25 Tammi 2006, 14:25

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Auringonkukka »

Mua ahdistaa kyllä nyt kamalasti :( Äsken päätä taas kutitti hiusrajasta edestä ja erehdyin kevyesti raapimaan ja kun otin käden pois niin tadaa- tukko hiuksia tarttui matkaan, ja testimielessä sit haroin pari kertaa käsillä hiuksia tosta päältä niin eiköhän sieltä koko aika tarttunut jotain mukaan.. Mitä taaemmas menee niin sitä vähemmän enää lähti.. ja toisena päivänä kun hiuksiani siliteltiin niin huomasin jälkeenpäin että silittelijän käteen oli kans tarttunut tukkaa ja tippunut siihen viereen.  Silittäjä itse ei onneksi huomasi mutta kauhistuin ja alkoi nolottaa. Kutina on välillä sietämätön, åäälaelta ja tuosta otsanrajasta huomaa jo tuon lähdön selkeästi.

Alkaa vaivata ja ahdistaa jo tosi paljon, en tiedä yhtään mitä voin tehdä tälle.. ja suurimmaksi osaksi nimenomaan tuosta edestä ja päältä sitä lähtee eli toki kaikista näkyvimmistä paikoista ???

edittiä: Nyt on Nizoral-shampoota hommattu, ja vitamiineja tulossa.. Katsotaan josko alkaisi yhtään hillitä. 5 päivää pitäisi kuulema käyttää ensin tuota putkeen ja sen jälkeen normaalisti, mä en yleensä pese tukkaa joka pv mut jos se sen vaatii niin ehkä mä pystyn hyvän asian puolesta pesemään sen tukan joka pv, no problemo. Pilleritkin vaihdoin, lääkäri oli sitä mieltä että sekä anemia että nuo hormonaaliset muutokset (+toi mun savipuoli ja kutinaongelmat) lienee kuitenkin ne suurimmat syyt, vaikka alueittain lähteekin, joten ei muuta kuin testaamaan.
Viimeksi muokannut Auringonkukka, 22 Loka 2014, 17:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tukka 1c(tai 2a) M ii/iii, hiuslaatuketju sivu 5, Hiushörhö, kosmisfriikki ja kynsilakkahirmu.
Amy
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 716
Liittynyt: 16 Syys 2006, 20:10

Vs: Hiustenlähdöstä

Viesti Kirjoittaja Amy »

Mikähän voisi olla syynä siihen kun runsaaseen hiustenlähtöön liittyy myös hiusten äkillinen takkuuntuminen ja huonokuntoiseksi muuttuminen? Mulla on ollut aina tosi kiiltävä ja hyväkuntoinen tukka, johon ei takkuja tule. Nyt yhtäkkiä hiukset on muuttuneet ihan elottomiksi, takkuuntuu ihan järkyttävän helposti ja hiuksia lähtee tosi paljon. Päänahka myös kutiaa aiempaa enemmän.

Kilpirauhanen on testattu äskettäin ja ainakin se perusarvo (TSH?) oli ok mutta verikokeissa d-vitamiini oli poikkeuksellisen alhainen. Se tuskin aiheuttanee hiuksille mitään... Epätoivo iskee kun joka päivä peilistä näkyy vain eloton ohut luuska, entiseen paksuun ja kiiltävään verrattuna.  :-\
Vastaa Viestiin