Värjäämättömien hiusten hoito

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
elly
Yleisvalvoja
Yleisvalvoja
Viestit: 1097
Liittynyt: 20 Helmi 2012, 21:43

Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja elly »

Värjättyjen hiusten hoito on oma tieteenalansa, mutta helppoa ei ole myöskään värjäämättömien hiusten hoito, kun kauppojen hyllyt pursuavat siloittavia ja kosteuttavia tuotteita. Nyt olisi aika kerätä kasaan parhaat tuotesuositukset ja hiustenhoitovinkit, joiden avulla elämä hyväkuntoisen luomutukan kanssa olisi ainakin hieman helpompaa. Onko mielessäsi siis shampoo, joka ei jätä hyväkuntoiseenkaan tukkaan tahmeaa kerrostumaa? Entä hoitoaine, jonka jälkeen hiukset eivät ole lättänät ja aivan mahdottomat käsitellä? Jaathan sinulle toimivat tuotteet ja niksit myös meidän muiden luomutukkien kanssa. :)
Avatar
Fishbones
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 140
Liittynyt: 08 Maalis 2010, 20:24

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Fishbones »

Mulla on parhaiten tässä luomutukassa toiminut XZ:n Niittyvilla ja ajoittain Teepuu. Hoitoainetta käytän äärimmäisen harvoin, ja silloin kun käytän, se on joko Niittyvillan poishuuhdeltavaa tai Suklaa Vanilja hoitosuihketta. Jos latvat tuntuu toooooosi kuivilta, saatan käyttää energisoiva Hedelmä hoitovoidetta. Vaan parhaiten mulla toimii hoitoaineettomuus, pesen sen verran harvoin, pari kertaa viikossa, että saan talin harjattua/kammattua latvoihin. Shampoopesujen välillä, jos on vaikka ollut tosi hikistä tai pölyistä, meen ihan vesipesuilla. Käytän siis tosi paljon WO-pesuista oppiminia taktiikoita. Ja tukka kiittää :ts
Marie Corelli
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2352
Liittynyt: 10 Loka 2010, 18:05

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Marie Corelli »

Minulla on käsittelemättömät hiukset, joita olen kuitenkin föönannut lähes päivittäin. Hiuslaatu on minullakin tyypillinen suomalainen, ohut ja hiuksia on paljon. Välillä pesen useammin, välillä korvaan shampoopesun CO-pesulla. Käytän noin kerran viikossa syväpuhdistavaa shampoota ja muuten pesen Urtekramin lastenshampoolla tai jollakin pesevämmällä. Käytössä on mm. XZ-tuotteita. Jos käytän vähän muotoilutuotteita, niin silloin en tarvitse pestä hyvin pesevällä shampoolla. Olen käyttänyt muotoiluaineita vähemmän tähän polkkamittaiseen tukkaan kuin lyhyeen.

Hoitoainetta on pakko käyttää polkkatukkaani. Nyt olen käyttänyt XZ Vanilla Cafea ja Herbinan Luomuruusu-hoitoainetta. Joskus korvaan huuhdeltavan hoitoaineen jätettävällä, esim. XZ Suklaa vaniljalla tai Glissin Ultimate oil elixir-suihkeella. Silloin tällöin käytän tehohoitoa tai jotain hoitavampaa hoitoainetta. Hoitavat tuotteet jättävät hiukset raskaiksi, joten käytän mieluummin kevyempiä tuotteita.

Nyt kun minun ei tarvitse laittaa hiuksia joka aamu, olen käyttänyt kuivashampoota ja pessyt hiuksia harvemmin. Parhaiten kuivashampoo toimii minulla, kun olen föönannut hiukset muotoilutuotteen kanssa.
Viimeksi muokannut Marie Corelli, 14 Kesä 2016, 10:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak...

"Lead us not into Trent station and deliver us from derails." (Father Don and the Holy Ghost)
Midnight

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Midnight »

Luonnonkosmetiikkaa :l
Pitää olla kosteuttava, mielellää sulfaatiton shampoo ja öljyinen hoitoaine, jonka voi levittää myös parempikuntoisiin hiuksiin ja päähän.
Latvat vaatii hyvää hoitoa jatkuvasti.
elly
Yleisvalvoja
Yleisvalvoja
Viestit: 1097
Liittynyt: 20 Helmi 2012, 21:43

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja elly »

Kiva huomata, että tänne on tullut vastauksia! :) Mulla loppuu pian hoitoaine ja mua kiinnostaisi testata jotain XZ:n hoitista. Myös luonnonkosmetiikasta löytyy paljon kiinnostavia tuotteita, mutta pelkään niiden olevan liian raskaita. Osaako Midnight suositella kevyttä luonnonkosmetiikan hoitoainetta?

Mun hiuksissa toimii tällä hetkellä parhaiten SIM Forme Volume shampoo ja hoitoaine sekä Lushin Big ja Seanik. Lisäksi kokeilussa on Biozellin Texturizing spray, joka on muutaman kokeilun perusteella tosi hyvä lisä arjen hiustenlaittoon. Parhaan kuivashampoon metsästys on myös ikuisuusprojektina. :D Herbinan Volumizer-tuotteet ovat myös kiinnostavia ja saatan ostaa ne kokeiluun, kunhan tulevat vastaan jossain kaupassa.
Midnight

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Midnight »

Luonnonkosmetikassakin tuotteet kannattaa valita hiuslaadun ja hiusten tarpeen mukaan.
Urtekramilla on kevyitä tuotteita, niin vartalolle kuin hiuksillekin. Stydimpää pesuteho ja hoitavuutta löytyy sitten Faith In Naturelta.
Laveraakin kannattaa kokeilla, mikäli hiukset kestää sulfaatteja.
Chili
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 159
Liittynyt: 25 Tammi 2006, 12:25

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Chili »

Fishbones kirjoitti: Mulla on parhaiten tässä luomutukassa toiminut XZ:n Niittyvilla ja ajoittain Teepuu. Hoitoainetta käytän äärimmäisen harvoin, ja silloin kun käytän, se on joko Niittyvillan poishuuhdeltavaa tai Suklaa Vanilja hoitosuihketta. Jos latvat tuntuu toooooosi kuivilta, saatan käyttää energisoiva Hedelmä hoitovoidetta. Vaan parhaiten mulla toimii hoitoaineettomuus, pesen sen verran harvoin, pari kertaa viikossa, että saan talin harjattua/kammattua latvoihin. Shampoopesujen välillä, jos on vaikka ollut tosi hikistä tai pölyistä, meen ihan vesipesuilla. Käytän siis tosi paljon WO-pesuista oppiminia taktiikoita. Ja tukka kiittää :ts
Minulla myös luomuhiukset, mutta joudun pestä ne joka päivä... Tuo XZ:n Niittyvilla on kyllä älyttömän hyvää! En käytä huuhdeltavaa hoitoainetta juuri koskaan, mutta Cutrin sensitive ja Bonacuren moisture kick jätettävät on käytössä. Täytyypä kokeilla myös Teepuuta joskus.
Avatar
NarnianQueen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 4894
Liittynyt: 16 Marras 2006, 16:23

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja NarnianQueen »

Omiin käsittelemättömiin hiuksiini toimii hyvin mm. nämä:
- Korres Aloe & Dittany shampoo,
- Dermosil Nature shampoo,
- Garnier 5 Plants hoitis
- Yves Rocher I <3 My Planet, Raspberry Vinegar huuhtelu ja Nutri-Silk hoitis. :)

Muitakin suosikkeja on... listaan, kunhan ehdin.
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii Mid-back
Tähkäpää

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Tähkäpää »

Luonnonkosmetiikalla mennään myös täällä. Pesevän shampoon jo löysin, mutta tarpeeksi kosteuttavaa hoitoainetta en ole löytänyt. Aina hiusten pesun jälkeen joutuu laittamaan jätettävää hoitoainetta. Ja silloin tällöin teen öljyhoitoja neitsytoliiviöljyllä hiuksiin.
Avatar
NarnianQueen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 4894
Liittynyt: 16 Marras 2006, 16:23

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja NarnianQueen »

Macadamia Healing Oil ei ole liian lähmäinen jätettävä omille pitkille kutreille, selvittää takkuja loistavasti.
Myös sarjan shampoo Weightless Moisture toimii, pesee puhtaaksi perusteellisesti ja takuttamatta ..
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii Mid-back
evergreen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2012, 18:59

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja evergreen »

Oukkei, mulla on siis juuri sellainen muoviselta tuntuva, yliliukas, käsittelemätön kuontalo, josta triplakierretyn invisibobblenkin voi useimmiten vetäistä noin vain pois. Liika kuivatus on silti ongelma, koska hiuksista katoaa herkästi se vähäkin volyymi. Mitta taitaa olla tällä hetkellä midbackin tuntumassa, joskin latva on sen verran ohut ja hajamittainen, ettei siinä paljoa substanssia ole. Haarahiuksia ei ole, eivätkä hiukset juuri katkeile keskeltä, hajamittaisuus johtuu huonosta kasvusta ja ajoittaisesta sulkasadosta seborreaan taipuvaisen päänahan kanssa. Ohimot ovat vauvahiusta, päälaki tuuheaa kasvua, niska taas harvempaa. Näkökulmaa hiustuotteiden kanssa rajoittaa ainesosien välttely herkkyyksienkin takia, mutta toisaalta valtava enemmistö tuotteista on kyllä samalla myös kertymien kannalta jotain vältettävää.

Lushin shampoo- ja suihkugeelivalikoima on yksi oleellinen vakkarikohde, vaikka firma osin ärsyttääkin. Näistä enimmäkseen puuttuu synteettiset tarraajat, joten ylihoitavuus on pahimmillaankin vain öljyn tai hunajan tuntua, joka ei aiheuta mitään kovin hullua ja jonka saa pestyä pois. It's Raining Men on mun hiuksille liian hoitavaa, kun en meinaa saada hiuksia oikein kiinni sen jälkeen, mutta se on silti ihan vaaraton ja kiva pesuaine, joka ei pahemmin rasvoita päänahkaa. Sopii esim. vastapainoksi kuivattaville vaihtoehdoille, kuten Big, joka on ajoittain kiva mutta tosiaan karmean kuivattava. Happy Hippy on yksi vakkareistani suihkugeelinä ja käytän sitä usein myös shampoona, tämä on mulle sellainen peruspesuaine (on tullut joskus pestyä tällä kasvotkin). Fairly Traded Honey on ok, mutta turhan silottavaa. SLS:ää sisältävät ovat mulle liian ärmyjä ja aiheuttavat öljyyntymistä, joten esim. I Love Juicyn kanssa oli ensin kivaa ja sitten kamalaa (tässä tosin ärsyttää myös sitruunaöljy). Kiinteitä paloja en ole kokeillut tästä syystä. Lushin hoitoaineet ovat nykyisellään minusta huonoja, joten ne skippaan, paitsi jätettävän Shine So Brightin, jota voin käyttää latvoihin varovaisina annoksina silloin tällöin.

Faith in Naturella on hyviä, tehokkaasti peseviä shampoita ilman mitään hiuksiin kertyvää, mutta mun päänahka herkistyi sitruunaöljylle sen verran, etten ole enää voinut käyttää niitä itselleni muutoin sopivia. Voin silti suositella näitä. Normaaleista rasvaisille hiuksille tarkoitetut hoitoaineet ovat kevyitä ja ihan kelpoja, mutta eivät mun pitkälle latvalle sitten ihan ideaalisti riitä noiden hyvin tehokkaiden shampoiden kanssa.

Muista luonnonmukaisemmista merkeistä parhaita ovat olleet Mádaran Gloss & Vibrancy ja Santen Family Gloss -shampoo, mutta näistäkin Mádara on jatkuvassa käytössä vähän liian hoitavaa (tosin edellinen pullolliseni ei, vaan silläpä lähti tukka päästä :o) ja Sante pahentaa ajan mittaan taliköhnää. Ovat silti hyviä ylläpitämään kosteutta ja liikkuvuutta hiuksissa ilman lähmää tai korputtumista. Mádaran vastaava hoitoaine on ihan ok. Santen Family-hoitisten kuivattavuudesta olen valittanut täällä, mutta nytpä olen taas kokeillut Brilliant Care -hoitista alkuperäisessä (tai no, sekin on taas uudistunut) tuubissa ja se ei samasta incistä huolimatta todellakaan voi olla identtistä, koska niin tuoksu, tuntu kuin teho ovat erilaiset. Originaali pehmentää hiuksia hyvin, eikä aiheuta pitkän aikavälin kertymiä.

Markettituotteista vähiten kertyviä ovat olleet Garnier Responsin 5 Plants -tuotteet, mutta shampoo on mulle liian rajua päivittäiseen käyttöön ja hoitoaine liian kevyttä kuivattavan shampoon pariksi. Molemmat ovat silti ihan kelvollisia tuotteita sellaisenaan.

Kampaamotuotteita olen käynyt läpi paljon, mutta ne eivät tarjoa paljoakaan näihin tarpeisiin ja toiveisiin. Lähes kaikki on tarkoitettu nimenomaan jättämään hiuksiin jotakin, päänahka lähmääntyy heti shampoistakin, tuoksut ovat allergisoivia jne.

Tulee vielä mieleen joitakin sellaisia, jotka ovat ensin toimineet aivan mahtavasti ja sitten olleet täysiä katastrofeja. Korresin Aloe & Dittany -shampoo on aina ekalla kertaa aivan mahtavan tuuheuttava ja jättää hiukset pehmeiksi ja runsaiksi. Siitä eteenpäin se jättää hiuksiin yhden pahimmista kertymistä, joita olen koskaan kokenut. Hiuksista tulee jäykät ja tahmeat, päänahasta lähmäinen ja kutiseva. Yves Rocherin nokkosshampoo taas antaa aluksi mahtavan tekstuurin ja ilmavuuden, mutta hetken päästä päänahka rasvoittuu ihan mahdottomasti. Voi olla, että molemmat toimisivat käytettynä vain kerran silloin tällöin, mutta mulla on aina toiveena löytää ennemmin jotain jatkuvaan käyttöön sopivaa.

Muotoilu on mulle superhankala aihe. Muotoilutuotteissa on usein niin ärsyttäviä tuoksuja, etten voi niitä käyttää. Usein ne myös tekevät hiuksiin niin raskaan ja likaisen tunnun, että on parempi olla ilman. Tykkään eniten Wellan kevyestä, alkoholittomasta Pearl Styler -geelistä ja ihan vain hajusteettomasta hiuslakasta (käytän Cutrinia). Föönaus ja tupeeraus hiuslakan kanssa on mulle ongelmaton pohja. Tuotteista Lushin Dirty-muotoiluvoide olisi muuten ihan älyttömän hyvä, mutta tuoksu on sietämättömän vahva. Jos joku sen kestää, niin tämä on todella helppo ja monikäyttöinen tuote, joka peseytyy helposti kerralla pois ilman kertymistä.

- - -
Edit. Lisään vielä, että mulla on siis tapana pestä päivittäin, yleensä illalla, antaa kuivua itsestään ja pitää hiukset yön ajan nutturalla tai letillä. En arkena föönaa tai muutenkaan lämpökäsittele, ainoastaan ennen erityisempiä tilanteita. Aamupesulla ja föönauksella olisi varmasti etuja tämän hiustyypin kanssa, mutta ne vain eivät ole mulle mieleisiä.
Viimeksi muokannut evergreen, 14 Kesä 2016, 14:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
1cFii, oma väri.
Hippu

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Hippu »

Viimeistään tämän ketjun innoittamana oli pakko liittyä joukkoon :)
Mulla on puolipitkät, kokonaan omaa väriä olevat hiukset. Kasvatteluun meni aikaa 2,5 vuotta, kuukausi sitten pätkäisin viimeisetkin värjätyt osuudet veks. Hiuslaatu perinteisen suomalainen: lasimainen ja liukas. Shampoista parhaimman tuloksen on antanut Lifehairin oliivishampoo. Hiukset pysyvät tuolla kolmekin päivää siedettävinä, kun taas esim. xz-tuotteilla hiukset muuttuvat lähmäisiksi jo seuraavana päivänä. Käsittelemättöminä hiukseni ovat myös lötköt=makaavat päätä pitkin, mutta jotenkin tuo oliivishampoo tuo hiuksiin myös rakennetta puhtauden lisäksi. Tuota oliivishampoota saa ainakin Sokokselta sekä Prismoista, hinta alle 4 euroa. Esteettisesti puteli ei ole mikään kaunis ilmestys, mutta sisältö on silkkaa rautaa! Ja hyvinä puolina vielä tuotteen kotimaisuus sekä Leaping Bunny-merkki.&nbsp; :ts Tämä mulla eniten käytetty shampoo, jota vuorottelen Lushin Big-shampoon/Seanikin kanssa.
Viimeksi muokannut Hippu, 14 Kesä 2016, 09:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kimara
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1214
Liittynyt: 26 Joulu 2006, 20:27

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja Kimara »

Mullakin on nykyisin BSL+ -mittainen käsittelemätön tukka, jonka ärsyttävin puoli on kyllä rasvoittuvuus. Hiuksia on melko paljon, vaikka ovatkin hentoisia, niin päätä myöten mennään ilman operaatioita. Parhaat kaverit on kuivashampoo ja hiuslakka. En juuri föönaa, eikä pitkään tukkaan saa mitään ilmettä ilman lämpöä toimivilla muotoilutuotteilla, joten aika simppelillä suoralla mennään. Auki voi hiuksia pitää vain samana päivänä kun ne on pesty. Iltapesukaan ei auta, aamulla on sivut vähintään jo liiskassa. Shampoina mulla on käytössä Desert Essencen kookos ja Fudgen hopeashampoo. Desert on kiva sulfaatiton, josta ei silti jää liiskaa tai liikaa raskautta.
1a F ii Tukkakuva
elly
Yleisvalvoja
Yleisvalvoja
Viestit: 1097
Liittynyt: 20 Helmi 2012, 21:43

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja elly »

Mä kokeilin nyt myös tuon Lushin It's Raining Men -suihkugeelin shampoona ja tuosta ei tosiaan jäänyt mitään kerrostumaa tai tahmaa tukkaan! :) Hoitoaineena käytin Mill Creekin Keratin Conditioneria, joka oli kyllä liian tuhtia tavaraa. Toi on ollut mun lempparihoitis jo jonkin aikaa, mutta nykyään tekee hiukset ihan liian sileiksi ja lättäniksi. Toivottavasti saan käytettyä tuon pullon mahdollisimman kivuttomasti loppuun ja pääsen miettimään uuden hoitoaineen hankintaa. Markettituotteista voisin testata Garnier Responsin 5 Plants -hoitoainetta ja olisi myös kiinnostava kokeilla riittäisikö pelkästään Alba Botanican jätettävä shampoopesun jälkeen.
Avatar
NarnianQueen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 4894
Liittynyt: 16 Marras 2006, 16:23

Vs: Värjäämättömien hiusten hoito

Viesti Kirjoittaja NarnianQueen »

Lisätään hyviksihavaittuihin vielä Dermosilin Hoitosuihke - se vessanraikastimen hajuinen&nbsp; :D .. jos hajun sietää, tuo on erinomainen selvittävä.

Myös iHerbin valikoimassa on paljon kelvollisia. Desert Essencen shampoot ja hoitikset ovat olleet kyllin kevyitä.
Acure Argan Stem Cell shampoo (sulfaatiton) ja hoitis ovat puolestaan hoitavampia, joten ehkä eivät sovi liukkaille, lättääntyville hiuslaaduille, mutta omiin hiuksiini toimivat satunnaisina käsittelyinä.

Kotimainen Herbina syväpuhdistava on mainio perusshampoo, jota toivottavasti vielä tullaan myymään.
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii Mid-back
Vastaa Viestiin