Sivu 1/1

Hennan pakastaminen

Lähetetty: 01 Heinä 2012, 22:02
Kirjoittaja Mariatar
Mulla on ongelmana, että uudessa kodissani ei ole pakastinta ja olen tottunut aina pakastamaan hennamössön. Kuinka paljon pakastaminen oikeasti vaikuttaa mielestänne lopputulokseen? Olen värjäillyt MacUrthin kirkkaanpunaisella hennalla ja haluaisin jatkossakin sävyn olevan räiskyvähkö mutta luonnollinen. Onko seoksen säilyttämisestä jääkaapissa mitään hyötyä?

Edit. Muokkasinkin oman aiheensa tälle pakastushommalle, jotta tämä henna-alue pysyy selkeämpänä eikä tule mitään yksittäisiä mammuttiketjuja, vaan että tieto on järkevämmin saatavilla.

Vs: Ongelmat hennaamisen kanssa

Lähetetty: 01 Heinä 2012, 22:52
Kirjoittaja maatis
Pakastamisen teho perustuu siihen, että se rikkoo hennan kasvisolurakenteen, jolloin väri vapautuu paremmin. Tämän rikkoutumisen saisi aikaan myös keittämällä.

--- edit, kun näemmä viestien siirtojen takia on kadonnut kommenttini tähän: eli ei kannata keittää (testasin, värjäysteho tosiaankin heikkeni), mutta pakastaa kannattaa, jos voi.

Jos ei voi pakastaa, niin se ei maailmaa kaada, hyvä henna värjää kyllä pakastamattakin. Sellainen 8h henna-vesiseoksen seisottaminenkin on hyödyksi.

Vs: Ongelmat hennaamisen kanssa

Lähetetty: 02 Heinä 2012, 21:07
Kirjoittaja Mariatar
Oijoi, kiitos vinkistä pakastamisen suhteen! Onpas helppoa, jos voin unohtaa pakastamisen ja antaa mössön todella tekeytyä huoneenlämmössä. Onko mitään väliä sillä, kuinka lämpimään veteen itse mössön sekoittelee? Kun aiemmin olen sekoittanut haaleaan veteen, pakastanut yön yli ja sitten sulatellut vesihauteessa parisen tuntia.

Vs: Ongelmat hennaamisen kanssa

Lähetetty: 02 Heinä 2012, 23:40
Kirjoittaja almiros
Mä pakastan hennani nykyään aina, ja selvästi tulee erilainen lopputulos kuin ilman pakastamista. Paljon voimakkaampi ja paremmin pysyvä väri.

Vs: Ongelmat hennaamisen kanssa

Lähetetty: 03 Heinä 2012, 13:11
Kirjoittaja Mariatar
almiros kirjoitti: Mä pakastan hennani nykyään aina, ja selvästi tulee erilainen lopputulos kuin ilman pakastamista. Paljon voimakkaampi ja paremmin pysyvä väri.
Näin mäkin olen asian ymmärtänyt pakastamisen suhteen... Noh, ei kai auta, kun en oikein missään pääse kokkailemaan hennaa pakastimeen ja menee vähän turhan vaikeaksi muuten. Voin raportoida vaikka tänne, erosiko lopputulos miten paljon pakastamattomasta hennasta.

Kiitos vinkeistä!

Vs: Hennan pakastaminen

Lähetetty: 26 Marras 2012, 14:58
Kirjoittaja Mariatar
Peräkkäinen viesti, mutta uusi asia.

Nimittäin suosittelen kyllä ehdottomasti pakastamista kunnolla punaista väriä halajaville. Jouduin siis olosuhteiden pakosta viimeksi heinäkuussa hennaamaan ilman pakastusta, ja lopputulos oli todella laimean tylsä, eikä tuntunut edes tarttuvan kunnolla.

Nyt mulla oli pakastin käytössäni ja lopputulos on jälleen ihana leiskuva punainen. Suosittelen siis pakastamista jokaiselle, joka haluaa kunnolla pysyvän, kirkkaan mutta luonnollisen hennasävyn hiuksiinsa.

Vs: Hennan pakastaminen

Lähetetty: 26 Marras 2012, 15:00
Kirjoittaja ainokainen
maatis kirjoitti: Pakastamisen teho perustuu siihen, että se rikkoo hennan kasvisolurakenteen, jolloin väri vapautuu paremmin. Tämän rikkoutumisen saisi aikaan myös keittämällä.
Tuosta keittämisestä: Mä olen käsittänyt, että se "tappaa" hennan. Eli kuuma vesi liotusvaiheessa on suotava asia, mutta keittäminen ei! Tämä ei siis ole varmaa tietoa, mutta tällaista olen lukenut jostain.

Vs: Hennan pakastaminen

Lähetetty: 09 Syys 2013, 19:43
Kirjoittaja SC
Voisiko joku kirjoittaa ohjeistuksen hennan pakastamiseen? Annetaanko hennaseoksen tekeytyä normaalisti ennen pakastamista vai laitetaanko hennaseos pakastimeen heti sekoittamisen jälkeen? Mikä on pienin aikamäärä jonka hennan täytyy olla pakastimessa, jotta saa parempia tuloksia värin suhteen? Kuinka lämpimäksi pakastettu hennatahna täytyy lämmittää vesihauteessa että sitä voi käyttää?

Vs: Hennan pakastaminen

Lähetetty: 09 Syys 2013, 21:13
Kirjoittaja Mena
Mä sekoittelen vaan massan (haaleaa vettä ja hennaa) valmiiksi pakasterasiaan, sen verran kuin arvioin tarvitsevani yhteen käyttökertaan ja heitän suoraan pakastimeen. Sitten vaan käyttöpäivänä sulatan kuumavesihauteessa, laitan vähän öljyä sekaan ja isken päähän. En siis sen kummemmin lämmittele erikseen, yleensä annan boksin olla kansi vähän raollaan kiehautetussa vedessä killumassa noin tunnin. Vaikutusaika kelmun ja pipon alla 3h (2,5h tai vähemmän ei riitä ainakaan mulla). Mun henna on ollut pakastettuna yleensä 12-48h ennen käyttöä, eli vaikka tekisi illalla niin kyllä se jo seuraavana päivänä toimii. ;D

Vs: Hennan pakastaminen

Lähetetty: 10 Syys 2013, 18:27
Kirjoittaja SC
Okei, ensi kerralla taidan pakastella että saan väristä kaiken irti ;D.

Sitten tahtoisin tietää miten hennasekoitusten pakastaminen onnistuu? Olisiko esimerkiksi mitään hyötyä Santen Natural Red värin pakastamisesta vai meneekö se pilalle kun ottaa huomioon sen että incissä komeilee myös cassia ja indigo?

Vs: Hennan pakastaminen

Lähetetty: 28 Elo 2016, 19:50
Kirjoittaja Mena
Miten monta kertaa saman massan voi pakastaa? Mulla jäi aika reippaasti yli tänään ja iskin valmiit henna-cassia-seokset takaisin pakastimeen. Oletettavasti toista seosta en saa käytettyä yhdellä kertaa loppuun...

Vs: Hennan pakastaminen

Lähetetty: 28 Elo 2016, 22:57
Kirjoittaja korkkiruuvi
3-4 kertaa olen samasta hennamössöstä juurikasvuvärjäyksen tehnyt enkä ainakaan tuolla uudelleen pakastuksen määrällä ole havainnut huonoksi menemistä tai tarttumisen/pysyvyyden heikentymistä. Hennauksilla on ollut väliä suunnilleen kuukausi.