Sivu 1/1

Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 04 Maalis 2010, 16:31
Kirjoittaja BlueBerry
Perustin nyt pienen mietiskelyn jälkeen tälläisen. Itse en ole vielä harmaantunut, mutta suurimmalla osalla se on joskus edessä. Ja tuo harmaantuminen varmaankin vaikuttaa hiusten värjäämiseen ja värin pysymiseen. Täällä keskustelua niistä ja kaikesta muusta hiusten harmaantumiseen liittyvästä! Miten aiotte toimia harmaan pään suhteen kun alkaa tulla ikää? Itse olen ajatellut, että joskus eläkeiässä jos ja kun olen harmaa, niin aion näyttää sen harmauden tuolloin jo kaikille ja jopa korostaa sitä (en tosin voi mennä vannomaan, mieli voi muuttua :) ) Ei harmaissa hiuksissa ole mitään vikaa; monelle vanhemmalle sopii se harmaus todella hyvin. Toisaalta, jos hiukset alkaisivat harmaantua jo nuorena, en kyllä haluaisi näyttää sitä, vaan värjäisin sen piiloon.

Tässä yhteydessä pitääkin mainita, että seikkailtuani netissä lääkärin tietokannoissa, löysin mielenkiintoisen jutun;

Lääke värjää uudelleen harmaat hiukset
Lääkärilehti
2002;57(37):3611
Juhana Idänpään-Heikkilä

Leukemian hoitoon käytetty proteiinityrosiinikinaasin estäjä imatinibi (Glivec, Novartis) näyttäisi palauttavan potilaan harmaantuneiden hiusten alkuperäisen värin.

Yhteensä 133 hoidetun potilaan joukossa oli neljä miestä ja neljä naista, joiden tukka oli harmaantunut, mutta alkuperäinen hiusten väri alkoi palautua imatinibihoidon aikana. Repigmentaation mekanismi on epäselvä, eikä sitä osaa selittää myöskään lääkkeen valmistaja Novartis.


Tosi mielenkiintoinen tuo juttu mun mielestä, olin kuvitellut, että jos hiukset ovat jo harmaantuneet, ei niiden alkuperäistä väriä voi mitenkään palauttaa, mutta näköjään niinkin voi käydä. En laittanut linkkiä tuonne, sillä nuo sivut eivät toimi jos sinne ei ole kirjautunut.

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 08 Maalis 2010, 16:38
Kirjoittaja octagon
Minulla on aika paljon harmaita vaikka olen vasta 36-vuotias. Jo 30-vuotiaana alkoi kasvoja reunustaviin hiuksiin ja ohimoille tulla harmaata, ja kyllä olen sitä siitä asti säännöllisellä värjäyksellä peittänyt. Vanhentaa vaan tosi paljon harmaus, ja kun ei muuten vielä ole kuitenkaan ihan mummon näköinen niin hiusten värjäys vaikuttaa paljon.

Lisäksi kun sellainen sekasävy 8-asteinen kellertävä+hopeanharmaa ei ole mikään nätti väri vaan epämääräinen "tiskiveden sävy" niin sekin vaikuttaa - jos olisi tumma missä elegentisti hopeanväriä seassa niin voisi mennäkin. Tuskinpa kuitenkaan eläkeikäisenä enää kuukausittain värjäilen harmaita piiloon vaan jossain vaiheessa saa hiukset luonnonharmaantua. Toisaalta, juuri eläkkeelle jäänyt äitini kyllä värjää enkä osaisi häntä vielä kuvitella harmaapäänä ollenkaan.

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 27 Touko 2010, 14:54
Kirjoittaja moschino
Minä olen jo melkein tyystin harmaa: äidin perintöä. Ikää vasta 40 ja hiukset on olleet tälläiset jo viimeiset 10 vuotta. Hiukset on värjätty tummanruskeiksi. Alkaa vaan ainainen värjäyskierre tympiä. Ihanne olisi jo voisi olla pohjaltaan harmaat hiukset jossa olis tummempia ja vaaleampia raitoja. Mutta miten siihen pääsee????? Hiukset on hartioille. Ja paljon punapigmenttiä, ainakin ollut, miten lienee tuo harmaa vaikuttaa????

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 03 Kesä 2010, 08:10
Kirjoittaja tragedia
Tuo on kyllä jännää, miten eri ikäisenä eri ihmisten hiukset alkavat harmaantua!

Isänäitini on reilusti päälle 70-vuotias ja hänelle ensimmäiset harmaat ovat alkaneet ilmaantua ihan viime vuosina, edelleenkin hiuksistaan on harmaantunut vain pieni osa ja alkuperäinen tummanruskea väri on selvästi nähtävillä, muutamaa vuotta vanhempi vaarini taas on ollut miltei valkotukkainen niin kauan kuin muistan, 53-vuotiaalle isälleni on alkanut ilmestyä ensimmäisiä harmaita ihan vuoden-parin sisällä, tosin harmaata selvästi enemmän parrassa kuin hiuksissa, 49-vuotiaan äitini hiuksissa en ainakaan ole huomannut ollenkaan harmaita vielä (tosin toisaalta äidilläni on luonnostaan "raidallisin" tukka, jota olen koskaan nähnyt, 7-,8- ja 9-asteista hunajan-/kullanvaaleaa selkeinä raitoina sekaisin ja kesällä vielä auringon vaalentamia osia joten pieni määrä harmaata varmaan sulautuisi huomaamattomasti joukkoon) kun sitten toisaalta eräällä miespuolisella tutullani oli jo 27-vuotiaana melkein puolet tukasta harmaata.

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 17 Kesä 2010, 20:01
Kirjoittaja BlueBerry
^Mä olen toisinaan mietiskellyt samaa. Eli jollain alkaa harmaantua jo parikymppisenä, mutta toisilla ei välttämättä harmaannu kunnolla koskaan. Mun isomamma (joka kuoli kun olin 7-vuotias) omisti pitkän elämänsä loppuun saakka luonnollisesti tumman ruskeat hiukset; olivat muuten pitkät vielä kaiken lisäksi  :)

Sitten taas mun avomies alkaa jo nyt harmaantua, hän on siis 28-vuotias. Harmaita hiuksia on ihan selvästi näkyvissä jo. Hänellä on luonnostaan melkein mustat hiukset, joten ne hopeat suortuvat erottuvat aika selvästi. Hänen isänsäkin on tosin ollut harmaa ja aika nuoresta asti.. Kulkenee suvussa.

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 23 Kesä 2010, 10:58
Kirjoittaja moschino
Olisko kellään mitään hyvää vinkkiä miten tuon harmaantumisen parhaiten kantais? Joskus suunnittelin, että antaisin harmaan kasvaa ja laittaisin sitten siihen erivärisiä raitoja. Mutta; miten kestää tuon värin uloskasvatus -vaiheen? Mulla on tummanruskeiksi värjätyt, harteille olevat  hiukset. Hius kasvaa vauhdilla joten juurikasvua saa olla värjäämässä koko ajan.  >:(
Raidat tulee keltaisina ja mulla on paljon punapigmenttiä.

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 02 Heinä 2010, 23:25
Kirjoittaja Tellukka
Täällä yksi uusi "harmaahapsi" ilmoittautuu joukkoon!  ;D

Olen 32v ja kasvatellut kohta kaksi vuotta hiuksiani tavoitteena vyötärömittaiset oman väriset hiukset. Hiukset tummahkon ruskeat, bsl-mittaiset kera päälaen valkeiden "raitojen". Harmaita ei ole vielä määrällisesti kovin paljon (pikemminkin kymmeniä kuin satoja hiuksia), mutta 90% niistä on sijoittunut päälaelle noin 3cm otsasta taaksepäin, eli erottuvat hyvin.

Olen päättänyt harmaantua luonnollisesti, vaikka en sekavärisistä hiuksista niin kovin pidäkään. En vain halua mihinkäänn värjäyskierteeseen. Sitä paitsi eihän sillä värillä saa omaa luonnollista väriään kuitenkaan takaisin, vaan keinotekoisen värin. Olen sen verran paljon värjäillyt aikoinani hiuksiani, että haluan kokea kokonaan oman väriset piiitkät hiukset ja pitää ne, vaikka sitten harmaantuvina.  Unelmani on hopeiset vyötäröpituiset hiukset joskus viisikymppisenä!  :l

Isäni (luonnostaan lähes mustahiuksinen) oli ihan harmaahapsi jo 40v ja 50v hiukset jo valkoiset. Äidilläni reilu viisikymppisenä vasta siellä täällä harmaita. Menen kohta edelle  ;)

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 26 Syys 2010, 19:02
Kirjoittaja scarface
Vielä en ole päässäni harmaita hiuksia löytänyt (ikää 33), mitä nyt stressatessa niitä tuntuu ilmaantuvan pään täydeltä  :O , mutta mielenkiinnolla haluan kyl jo "valmistautua" tähän - todnäk lähivuosien - tapahtumaan.. Ei kauheen kiva ajatus, mutta pakkohan siihenkin on joskus tottua.

Kotivärjäyksellä yritän pyrkiä siihen, että tukka pysys siedettävän näkösenä, mutta kun oma väri lähtee hiuksesta ja tilalle tulee se harmaa, niin värikinhän tarttuu siihen huonommin.. Snif. :(

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 26 Syys 2010, 20:21
Kirjoittaja pitkätukka
BlueBerry kirjoitti: kaikilla se on joskus edessä.
Tai sitten ei. Äidinpuoleinen isoäitini kuoli yli 70-vuotiaana ilman yhtään harmaata hiusta. Hiukset pysyivät tummanruskeina loppuun asti (ja hän piti ne loppuun asti pitkinä, letillä jonka kiersi päivisin nutturalle :)). Myös isoäidin sisko sai pitää tummanruskean värinsä ilman yhtään harmaata pitkälti yli 60-vuotiaaksi asti. Omat vanhempani sen sijaan ovat täysin harmaita jo 60-70 vuoden välillä, mutta äiti värjää yhä tummanruskeaksi. Harmaantuminen alkoi heillä vähitellen viisissäkymmenissä.

Minulla ei ole vielä yhtään harmaata ja ikää löytyy 33 vuotta. Olen kyllä muutenkin lähisukumme värimutantti. Sekä isän että äidin puolen lähisuvulla on (ollut) kautta linjan luonnostaan tummanruskeat hiukset. Minulle tuli huomattavasti vaaleamman ruskeat hiukset. Yllättävän monella paljon minua nuoremmallakin on jo harmaita. LCH:ssä on siitä äänestys ja valtaosa vastanneista on saanut omat harmaansa ennen 30 ikävuotta.

Jos harmaata alkaa tulla jossain vaiheessa, hyväksyn sen värjäämättä. Ei minulla ole mitään harmaita (tai jopa valkoisia) hiuksia vastaan. Olen muutenkin matkalla kohti hiusteni luonnollista väriä eikä värjäämisaikeita tulevaisuudessa enää ole. Jos harmaita alkaa tulla joskus, odotan oikeastaan mielenkiinnolla värin asteittaista sekoittumista. Ainoa kuviteltavissa oleva värikriisin paikka olisi se, että hiukseni muuttuisivat likaisen kellertävän harmaiksi, mikä riitelisi pahasti viileän ihonsävyni kanssa. En tiedä mitä sitten tekisin. Viileät harmaansävyt tai valkoinen eivät haittaisi yhtään.

Toivoisin jopa, että äitini hyväksyisi vähitellen omat harmaansa. Hänellä on ikää 63 vuotta ja väripaketista hankittu tummanruskea väri näyttää hänellä nykyisin jotenkin kovalta. Hän värjää Lorealin Castingilla, joka haalistuu ajan mittaan ja se haalistunut sävy taas on aina aika kauhea "kesäketun punertavanruskeanharmahtava" ennen kuin hän värjää taas uudestaan. Hiukset ovat lyhyet. Olen ehdotellut joskus, että hän kokeilisi jättää eteen pienen harmaan suortuvan värjäämättömäksi. Harmaa-tummanruskea/musta näyttää joillakin vanhemmilla leideillä aika tyylikkäältä (esim. näyttelijä Christina Indrenius-Zalevski, jonka kanssa äidilläni on muuten ihan samantyyppinen väritys).


Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 26 Syys 2010, 21:52
Kirjoittaja BlueBerry
^Olet oikeassa, on olemassa onnekkaita, jotka eivät harmaannu koskaan. Korjasin vähän tuon aloitusviestin sanamuotoa. En tiedä huomasitko, mutta olen näköjään itsekin kertonut yhdessä viestissä, että oma isomammani ei koskaan harmaantunut, hänkin oli elävä todiste siitä, että harmaantumiselta voi välttyä :)

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 04 Touko 2012, 13:51
Kirjoittaja pitkätukka
Jaah, päädyinkin takaisin tähän ketjuun kera uutisen, että nyt löytyykin päästä muutama harmaa. Oikeasti ihan valkoisia eikä harmaita  :)... Ikää on nyt 35 vuotta, joten taidan olla lähisuvussamme aikaisimmin harmaantuva. Mulla oli jo vosi sitten aavistus, että joku sellainen saattaa olla jo, mutta en saanut itse oikein peilin kautta selvää päälakeni yksittäisten hiusten väritapahtumista, ja sitten asia unohtui kun tuli kaikenlaista muuta akuutimpaa ajateltavaa.

Pyysin äitini tarkistamaan asian eilen kirkkaassa auringonvalossa, ja muutama valkoinen karva löytyy päällyshiuksista. Ne eivät ole ohimolla, vaan enemmänkin keskellä. Ihan mukava löytö, vaikkei niitä vielä kukaan näekään kuin ihan läheltä tihrustamalla. Ei mulla ole mitään omaa harmaantumistani vastaan, enkä olisi joka tapauksessa ryhtynyt muutenkaan enää värjäämään hiuksiani. Näillä mennään mitä on.

Silloin olisi ollut kriisin paikka, jos olisi alkanut pukata jotain kellertävää harmaata, koska se sävy ei todellakaan näyttäisi mulla hyvältä. Hyvä näin.  :)

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 30 Maalis 2013, 13:49
Kirjoittaja Serafi
Mä olen kasvattamassa omaa väriä takaisin ja nyt, kun juurta on muutama sentti, huomasin hiuksissani ihan hopeanharmaita joukossa. En yhtä enkä kahta, vaan useita. Huh huh! Tähän en ollut varautunut. Haluan kyllä pian nähdä, millainen sävy tuolta puskee esiin ja katsella sitä ennen kuin päätän, mitä teen. Mä oon nyt sit hopeahapsi.  0_0

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 30 Huhti 2013, 15:16
Kirjoittaja pinkpepper
Mä oon 25 ja mulla on jo paljon harmaita  :-X Voiko nopea harmaantuminen johtua jostain sairaudesta? Mummo oli kuulemma 3-kymppisenä jo ihan harmaa, eli kaipa tämä sitten on sukuvika, ehkä.

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 13 Loka 2014, 14:18
Kirjoittaja morgaise
Mulla on viimeisen parin kuukauden aika siinnyt harmaita ihan urakalla (34v). Päälaen jakauksen toisella puolella on sormenlevyinen hopeinen raita, ja yksittäisiä jääkarhunkarvoja pilkistelee sieltä täältä joka päivä enemmän. Ajattelin ratkaista väriongelman yksinkertaisesti värjäämällä koko pehkon hopeiseksi. Harmaantuvan naisen pitää kuulemma värjätä tukkansa, kukaan vain ei käskenyt, millä värillä  :P Ja jos tämä tahti jatkuu, värjäämisen voi lopettaa parin vuoden sisällä kokonaan eikä tarvitse huolehtia värin poiskasvatuksesta.  ;D

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 19 Loka 2014, 23:13
Kirjoittaja tiiti2
Ihan ekan harmaan hiuksen löysin 24-vuotiaana. Melko maltillisesti harmaat ovat lisääntyneet, mutta tummassa tukassa harmaat hiukset paistavat todella selkeästi esille. Siksipä on tyvi tunnollisesti tullut värjättyä joka kolmas viikko.

Pitkään käytin Casting Creme Glossia, joka mielestäni on ihana väri. Sittemmin harmaat alkoivat kuultaa vaaleampana lävitse muutama pesukerta värjäyksen jälkeen. Sen jälkeen olen käyttänyt kestoväriä, joka kyllä peittää mainoslauseiden mukaisesti harmaat sataprosenttisesti.

Nyt on tehnyt mieli hieman vaaleampaa lookkia, ja tyviväri on vaihtunut kolmosesta neloseen. Yhden ainoan asteen vaalennus on tehnyt harmaista selkeästi vähemmän erottuvat, ja tästä olen tosi iloinen. Vaaleamman tyven kasvatus vaan aina väkisinkin saa alkuun aikaan ikävän visuaalisen efektin.  :-X Koska maailman paras kampaajani aloitti vasta äitiysloman, ajattelin kuitenkin kasvatella vaaleampaa sävyä ihan vaan kotivärjäyksillä. Laskelmieni mukaan pälvikaljuefektin pitäisi muuttua köyhän naisen liukuvärjäykseksi jossain vuodenvaihteen tienoilla. Ja uusivuosihan on jo ovella.  :)

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 02 Huhti 2015, 23:10
Kirjoittaja Amy
Oon viime aikoina ihmetellyt kun värit pysyvät entistä huonommin hiuksissa, kulahtavat nopeasti pois, eikä hiukset enää asetu nätisti vaikka kuinka laittaisi. Etenkin otsis on todella hankala. Viimeksi kun kävin kampaajalla värjäämässä tyven, kampaaja ilmoitti että muutama harmaa hius näkyy juuri otsiksen alueella.

Onko kukaan muu pistänyt merkille, että hiusten laatu tai muotoilu olisi muuttuneet siinä yhteydessä kun harmaita tulee? Mulla oli tosiaan ihan muutama mutta silti tuntuu että hiusten laatu muuttunut kauttaaltaan, eikä neljäkymmentä kolkuta ovella vielä useisiin vuosiin...  ;D

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 02 Huhti 2015, 23:40
Kirjoittaja tiiti2
^ Harmaisiin hiuksiin väri tarttuu huonommin, ja värin vaikutusaikaa joutuu usein vähän lisäämään. Harmaat hiukset ovat monesti myös paksumpia ja karkeampia, joten hyvinkin ne voivat tuntua erilaisilta.

Hiuslaatu voi toki muuttua muutenkin. Jos sulla on vain muutama harmaa hius, niin ehkä kyse on ennemmin jostain muusta?  :)

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 24 Huhti 2020, 04:37
Kirjoittaja Miau
Ääh, pakko tässä on kai tehdä jotain. Minulla on suorat, tummanruskeat ja vähän punertavat hiukset, joista törröttää tosi näkyvästi karkeita harmaita jouhia. En millään haluaisi värjätä koko päätä, saisikohan näitä hämättyä vaaleilla raidoilla piiloon? Kokemuksia? Vai tuleeko raidoista tummissa hiuksissa keltaiset, ja vieressä sojottaa vielä ne harmaat käppyrätkin.

Mietin myös, josko koko hiuksiston sävyttäminen viileämmäksi vähentäisi harmaan erottuvuutta, mutta punapigmenttiä ei taida saada millään kevytsävytteellä taitettua, vaan vaatisi sitten kestovärjäyksen.

Joskus iäkkäämpänä ajattelin olla tyylikkäästi kokoharmaa, mutta nämä vuosikymmenet sitä odotellessa ovat vähän kiusallisia. ???

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 20 Touko 2021, 21:04
Kirjoittaja Jessie
Vastaan näin vuoden jälkeen Miaun viestiin, kokeilitko raitoja tai sävyttämistä? Toimiko?

Itsellä hiuksissa oma väri josta olen ihan tykännyt, mutta etuhiuksissa on alkanut erottua harmaita haivenia. Aika kauan sain olla ilman, mieluusti olisin ilman jatkossakin  ::) 
Hiusten värjäily ei vain ole kauheasti napannut oman värin kasvattmisen jälkeen, pahimpana pelkona värjäyskierre johon ei haluaisi joutua uudelleen.
Joidenkin mielestä tällainen oma väri on suomalaista villasukkaa, itse tykkään oman värin vivahteikkuudesta jonka hiusvärit mielestäni peittävät, siksikin välttelen värjäämistä.

Muutaman harmaan kanssa voin elää vielä sovussa, mutta tulevia vuosia ajatellen, pakko miettiä jotain kevyttä välimallin ratkaisua.
Tulevaisuuden visiohan on hopeinen granny hair, mutta sen aika ei ole vielä vuosiin.

Vs: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 28 Touko 2021, 20:44
Kirjoittaja Lilli
Jessie Mulla on oman värinen perinteinen maantieharmaa tukka josta pidän kyllä itse.  :D Mutta sama ongelma eli harmaata alkoi puskemaan, ensin otsahiuksiin ja sitten ohimoille, niin etten viitsinyt pitää hiuksia ponkkarilla. Päätin laittaa kampaajalla päälihiuksiin vaaleita raitoja. Tuli tosi hyvä. Nyt aikaa alkaa olemaan sen verran (olisko kohta vuosi), että voisin raidoittaa uusiksi. Yhtään ei tullut tyvikasvua ja harmaat maastoutuivat vaaleiden sekaan hyvin. Melko vaaleaa raitaa sai kuitenkin laittaa.

Re: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 25 Joulu 2022, 20:34
Kirjoittaja Mataleena
Olen tuskastunut hiuksiini, Kasvatin niistä värin pois ja nyt ovat kokonaan omassa värissä, jonkun verran harmaata ja paljon omaa aika tummaa. Väri on ihan kiva auringonpaisteessa, mutta ihan hirveän valju ja tylsä esim. talvella sisällä ja vie kaiken värin naamastani (en meikkaa). En halua alkaa taas värjätä, mutta jotain eloa kaipaisin naamaani (joo, harkitsen meikkaamista mutta se ei voi olla pääratkaisu).

Onko kenelläkään kokemusta sävyttävistä hoitoaineista tai shampoista jos on aika paljon harmaita? En siis halua kasvurajaa, mutta voisin esim. kerran kuussa kevyesti sävyttää hiuksia (pesuvälini on aika pitkä).

Re: Hiusten harmaantuminen

Lähetetty: 31 Touko 2023, 11:58
Kirjoittaja Jessie
Harmaat on luonnollisesti lisääntyneet parin vuoden aikana edessä ja hiusten alaosissa, ponnarit ja nutturat saa yleisilmeen näyttämään astetta valjummalta omanvärisessä tukassa. Kokeilin kestoväriä hiusten etuosaan, tummuusaste ja sävy mahdollisimman lähellä omaa väriä, ja tuli yllättävän hyvä tulos. Pienenä miinuksena punertavuus ohimohiuksissa, en niin tarkkaan katsonut että mihin väriä tuli sudittua ja se värjäsi ei-harmaantunuttakin osaa ja taittoi sitä voimakkaammin.

Tällä varmaan jatkan toistaiseksi, kun tarkoituksena on ylläpitää omaa luonnollista väriä mahdollisimman pitkään.