Hiusväriallergia

Keskustelua hiusväreistä, värjäämistekniikoista, kaikesta asiaan kuuluvasta
marrriik
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 234
Liittynyt: 05 Joulu 2006, 13:46

Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja marrriik »

Ajattelin perustaa ketjun hiusväriallergiasta, koska luultavasti täällä on muitakin jotka ovat allergisoituneet hiusväreille.

Itse olen allergisoitunut Para-fenyleenidiamiinille, joka siis aiheuttaa voimakasta kosketusallergiaa. Itselläni allergia alkoi pienellä kutinalla päänahassa joka kesti muutamia päiviä värjäyksien jälkeen. Viimeisellä värjäyskerralla alkoi henkeä ahdistaa, ja päänahka alkoi märkiä. Jouduin käymään päivystyksessä, jossa sain jonkinlaisen adrenaliinipiikin sekä kortisonia. Kaikissa kevyt- ja kestoväreissähän tätä para-fenyleenidiamiinia on, mutta suurempia pitoisuuksia tietysti tummissa hiusväreissä.

Muita kohtalontovereita?
Viimeksi muokannut marrriik, 28 Joulu 2019, 23:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
keijukainen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1010
Liittynyt: 13 Joulu 2007, 13:26

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja keijukainen »


Nuo allergiaoireesi kuulostavat liiankin tutulta. En tiedä mihin aineeseen iho alkoi reagoida yhtäkkiä 10 vuoden tasaisen värjäilyn jälkeen, mutta lopetin kestovärien käytön kokonaan, kun päänahkaan ja hiusrajaa ympäröivään ihoon alkoi ilmestyä kutisevia ja punoittavia läikkiä jokaisella värjäyskerralla. Aluksi siirryin hennaan, mutta nyt oon käyttänyt suoravärejä ja kummastakaan ei ole tullut oireita. Värinpoisto houkuttelisi, jotta saisin punaisemman värin, mutta en ole uskaltanut siihen ryhtyä ja ehkä parempi niin.
Hiukset: 1b M ii, punainen polkka. Hiuskuva
bast
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1561
Liittynyt: 10 Helmi 2007, 13:12

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja bast »

Mä lopetin värjäämisen kun päänahka alkoi kuumottaa ja kihistä värjäyksen jälkeen aina useamman päivän ja tukkaa lähti monta kourallista väriä huuhdellessa. Tarkemmin en tiedä mikä aine siinä ärsyttää, mutta katsoin paremmaksi tyytyä jatkossa omaan väriin.
Iherb ensitilaajan $5-10 alennus koodilla ITI977
marrriik
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 234
Liittynyt: 05 Joulu 2006, 13:46

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja marrriik »

Luultavasti teilläkin herkistyminen juuri tuolle parafenyleenidiamiinille.

Lainaus Helsingin Allergia- ja astmaliiton sivuilta:

" Para-fenyleenidiamiini tunnetaan erittäin voimakkaiden kosketusallergiareaktioiden aiheuttajana. Sen käyttö hiusväreissä oli siitä johtuen pitkään kielletty Suomessa ja Ruotsissa, kunnes kielto EU:n myötä jouduttiin kumoamaan. Kosketusallergian yleisyys on sen jälkeen lievästi noussut, mutta vakiintunut noin 2%:n tasolle lapputestatuista potilaista. Tämä on melko vähän huomioiden hiusten värjäämisen yleistyminen. Muille hiusväreille (Toluene-2,5-Diamine, p-Aminophenol) todettujen lapputestireaktioiden määrä ja yleisyys on selvemmin noussut. Myös hiusväriallergiaan liittyvät yhteydenotot Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen kosmetiikkatuoteneuvontaan ovat lisääntyneet."

https://www.kosmetiikka-allergia.fi/prime_15.aspx
Marylee
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 327
Liittynyt: 07 Helmi 2006, 13:26

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja Marylee »

Mulla hiuspohja on suojattu jo ainakin 10 vuoden ajan öljyllä ennen tyviväriä. Lisäksi pyrin menemään tyviväriin aina rasvaisilla hiuksilla, jotta hiuspohjan oma rasvakin toimisi suojana. Olen atooppinen enkä halua allergisoitua.

Kampaaja oli kokeillut öljyä myös eräälle kampaajakaverilleen, jolla on jokin hiusväriallergia. Reaktioita ei tullut! Ihmettelin vain, miten he olivat uskaltaneet kokeilla.

Öljy on jotain Hårologi-sarjan hiuspohjansuojaöljyä vastaavaa öljyä.
Viimeksi muokannut Marylee, 08 Marras 2009, 14:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
marrriik
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 234
Liittynyt: 05 Joulu 2006, 13:46

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja marrriik »

Mulla ei ainakaan öljyt auta :( Kun en edes hiustenpidennyksiä voi laittaa päähäni, koska ne ovat värjätty hapetevärillä. Ja pesujen myötä sitä allergisoiva ainesosaa irtoaa pidennykiksistä.

Ainoa mahdollisuus olisi vaalentaa hiukset vaalennusjauheella, ja värjätä päälle elumenilla.
usagi

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja usagi »

Ei ole pahaa allergiaa, mutta pari väriä on saanut ainakin päänahassa aikaan kaikenlaista. Värinpoistossa niskaan tuli kerran joku palovamman tapainen rakko värjäyksen aikana, en tiedä johtuiko se allergiasta vai ehkä metallikertymistä mutta tulin tuosta varovaisemmaksi. Iho kyllä kutiaa ja ärsyyntyy useimmista väreistä, samalla lailla kuin jos laittaisin kynsilakkaa eli kasvoihin ja silmäluomiin ilmestyy ihottumaa.
Nykyään auttaa kun pidän vähän väliä pesemisessä ja värjäyksessä ja suojaan päänahan jollain rasvalla värjäyksen ajaksi. Iho kumminkin reagoi kasvoissa ainakin kestoväreihin ja useimpiin muihinkin väreihin vaikka sen suojaisi millä vaseliinilla. Myös korvat kipeytyvät ja punoittavat  muutamani päivän värjäyksen jälkeen. Tuon takia kemiallisista väreistä olen ajatellut luopua ihan kokonaan .
Camilla
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 263
Liittynyt: 18 Tammi 2009, 11:49

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja Camilla »

Jos on paha allergia, niin en ymmärrä miksi täytyy pakolla värjätä vuodesta toiseen. Hiusten hoitaminen ja laittaminen on ihana harrastus/elämäntyö  ;D mutta en ymmärrä miksi tarvitsee omalla terveydellään leikkiä. En ole kuitenkaan koskaan törmännyt ihmiseen, jolle ei olisi hiusten oma luonnollinen väri sopinut! Mutta ikäväähän tuo on, tutulla on tosi pahat allergiat ja atooppinen iho  :(
Mitä yhteistä on miehillä ja videoilla?
- Eteenpäin, taaksepäin, eteenpäin, taaksepäin, stop, eject.
marrriik
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 234
Liittynyt: 05 Joulu 2006, 13:46

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja marrriik »

usagi kirjoitti: Tuon takia kemiallisista väreistä olen ajatellut luopua ihan kokonaan .
Kannattaa ehdottomasti luovuttaa! Joku kerta saat pian todella pahan reaktion, selviä allergian oireita sinulla. Jos värjätä välttämättä haluat niin kokeile tuota Elumenia, tai vaikka raidoita hiuksesi vaalennusjauheella, ei värillä...
usagi

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja usagi »

^Juu no värinpoistoja en tuon reaktion aiheuttaneen jälkeen ole tehnytkään ja pidin muutenkin puolen vuoden tauon värjäilyissä sen jälkeen. En tajunnut että tuollaisen pahankin reaktion voisi saada helpommin jos on jo jollain tavalla herkistynyt.Ihoni vaan ärsyyntyy niin monesta muustakin asiasta etten tuota värjäilyn aiheuttamaa ihottumaa erityisen vaarallisena pitänyt, lähinnä kiusallisena. No joo, en kyllä kestoväriä ole päähäni enää ajatellut laittaa enkä enempiä värinpoistojakaan tehdä. Ilmeisesti kannattaa siinä päätöksessä myös pysyä ::).
Ja eihän se jatkuva kuukausittainen värjääminen mitenkään terveellistä muutenkaan ole, ainakaan kestoväreillä tehtynä.
Rieta

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja Rieta »

Mä lopetin hiusteni värjäämisen vuosia sitten osittain sen takia, että päänahka alkoi kutista värjäämisen aikana ja jälkeen. Kun aloitin värjäilyn uudestaan viime kesänä, ei kutinaa juuri esiintynyt. Mustalla värjäämisen jälkeen päänahkaa kutitti monta päivää, hiuksia lähti tavallista enemmän ja pientä hengenahdistustakin oli havaittavissa. En taida uskaltaa pistää päähäni vähään aikaan mitään värimömmöjä. Värinpoistoa voisi mietiskellä sitten, kun juurikasvua alkaa olla sen verran ettei aine osu päänahkaan... Kai se pitäs vaan uskoa, ettei kannattas värjäillä.
maarit
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 253
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 20:23

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja maarit »

Täälä myös keskustelua aiheesta: http://www.juurikasvu.org/smf/http://lo ... ic.php?t=6 Henna ja Elumen voivat sopia vaikka olisi hiusväriallergia.
marrriik
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 234
Liittynyt: 05 Joulu 2006, 13:46

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja marrriik »

Hiusväriallergiat lisääntyvät kyllä hurjaa vauhtia. Ja onhan ihmisiä kuollutkin allergisiin reaktioihin. Silti ihmiset värjäävät hiuksiaan vaikka päänahka menee vereslihalle ja naamakin osalla turpoaa. Pitäisi osata ajatella sitä terveyttä.  0_0
SannaS
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 751
Liittynyt: 05 Kesä 2009, 20:08

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja SannaS »

Mulla alkaa päänahkaa kuumottaa ja kutittaa hieman varsinkin kestovärit. Mitään muita oireita en ole huomannut iholla, eikä henkeä varsinaisesti ahdista hiusvärin haju, mutta ei sitä tunnu helpoltakaan hengittää. Edellisestä värjäyskerrasta on nyt pian 11kk, ja luulenpa että värjäilyt on taaksejäänyttä elämää.
Hiustenhoito - mikä ihana tekosyy.
t-i-i-t-i

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja t-i-i-t-i »

Joo itekki oon värjäilly nyt jotain kolme neljä vuotta ja oon huomannu että päänahka alkaa vähän kutisemaan ja mulle tulee näppyjä värjätessä.
Noin viikko sitten värjäsin ja huomasin samat oireet.
Oon aatellu lopettaa nää värjäilyt..juurikasvu ei oo niin kivan näköstä kyllä.
Kevytväri ei muistaakseni aiheuta noita mulla mutta kun kerran kevytvärillä niin se väri ei tarttunu juurikasvuun ollenkaan vaikka laitoin ihan ohjeitten mukaan.
Ja oon ajatellu senki takia lopetella värjäilyt kun oma terveys on kumminki tärkeää. ja hiukset pysyis paremmas kunnossa jos ei värjäilis.
Viimeksi muokannut t-i-i-t-i, 26 Joulu 2009, 13:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin