Permanentti

Keskustelua muun muassa permanentista, rastoista, pidennyksistä
Kuutti

Permanentti

Viesti Kirjoittaja Kuutti »

Hiukseni puolipitkät ja niitä on todella vähän. Ajattelin, että permanentti voisi antaa niille tukea ja paksuuden tuntua, nyt hiukset lähinnä vaan roikkuvat pitkin päätä.. Toisaalta pelkään, että permanentti vaan pilaa hiukset.. Hiukseni eivät ole kovin raskaat, joten isoillakin rullilla tehdyt kiharat saattaisivat kestää ainakin vähän aikaa. Kannattaako, kokemuksia? Entäs värjäys permanentinyhteydessä/ennen/jälkeen?
Zessa
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 681
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 21:51

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Zessa »

Omasta kokemuksestani: Permanentti todella teki hiukset paksumman ja ryhdikkäämmän näköisiksi/oloisiksi. Otin siis permiksen lapaluihin ulottuvaan tukkaani viime syksynä. Tukka kierrettiin sellaisille etusormen paksuisille rullille ja kiharasta tuli napakkaa ja hyvännäköistä. Mutta: hiukset tulivat käsittelystä tosi huonoon kuntoon ja sitten myöhemmin syksyllä leikkasin tukan ihan lyhyeksi. Permiskiharat oli kyllä tosi ihanat.

Värjäyksestä: Mun käsittääkseni ei kannattaisi ottaa väriä ja permistä yhtä aikaa, koska on aika kova rasitus hiuksille..Pari viikkoa varmaan kannattaisi odotella ennen värjäämistä. Tietty kampaajan mielipidettäkin kannattaa kysellä, itselleni suositeltiin tuota parin viikon taukoa. Niin ja tukkaahan ei permiksen jälkeen saisi heti pestä, jottei tukasta tulisi epämääräistä "purkkaa".

Tuota tukea ja paksuuden tuntoa voisi tuoda myös uusi hyvä leikkausmalli (esim. rikottu) ja taidokkaasti tehty monisävyvärjäys..?
Ihmisellä on yksi suu puhuakseen, mutta kaksi korvaa kuunnellakseen Kuva
Nuppu
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1175
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 12:31

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Nuppu »

Epäilemättä saisit permanentilla hiuksiisi paksuutta ja ryhtiäkin. Ajattelitko pitää niitä ihan kiharalla vai föönata suoraksi?

Itselläni on paljon hiuksia ja ne ovat vielä paksujakin eli permanentattuna pää on todellinen pehko  ::) Onneksi on lässäyttäviä hoitoaineita! Lähinnä olenkin hakenut permikseltä tuota ryhtiä, kun hiuslaatuni on niin mahdottoman liukas ja juuri sellainen päätä myöten menevä.

Mielestäni ei tarvitse liikaa murehtia permiksen vaikutusta hiusten kuntoon, kunhan ottaa hyvissä ajoin ennen permistä kunnon aineet (etenkin kosteuttava ja korjaava tehohoito) käyttöön ja valmistaa niillä hiusta tulevaan käsittelyyn ja muistaa jatkaa hiusten hoitoa permiksen jälkeenkin. Kihara hiushan vaatii paljon kosteutta ja myös rakennepaikkausta.

Värjäyksessä suosittelen minäkin kysymään kampaajan näkemystä. Yleensähän puhutaan juuri siitä parista viikosta. Voithan käyttää suoravärejä siinä välillä, esim. Crestolin Color Glossissa jopa lukee, että voidaan käyttää myös vasta permanentattuihin hiuksiin. Tosin täytyy pitää mielessä, ettei mene heti samana päivänä pesemään permispäätään, mutta siitä kyllä na kampaajatkin yleensä varoittelee. Ja Zessakin tuossa jo kerkesi  ;)
hairyfairy
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 74
Liittynyt: 04 Helmi 2006, 17:53

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja hairyfairy »

Ajatuksissa ottaa permis puolipitkiin hiuksiini joskus keväällä. Hiukset ovat melko hyväkuntoiset, viimeisin käsittely on nelisen kuukautta sitten laitettu kevytväri.

Jostain joskus olen lukenut, että hiuksia olisi hyvä alkaa "valmistaa" permistä varten. Eli mitkä olisivat hyviä tuotteita tähän tarkoitukseen? Vai onko tässä jutussa mitään perää...  :P
Nuppu
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1175
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 12:31

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Nuppu »

Onhan siinä ainakin siinä mielessä perää, että hyväkuintoista hiusta permis ei vahingoita niin paljon kuin huonompikuntoista. Sulla tosin ilmeisesti on aika hyväkuntoiset hiukset, niin en tiedä, onko sillä nyt mitään hirmu suurta merkitystä. Riippuu vähän, mitä tuotteita olet käyttänyt tähän asti? Nyt siis tosiaan puhutaan vain pelkistä aineista; kyllähän esim. ruokavaliollakin on iso vaikutus hiusten kuntoon, samoin myös sillä, miten muuten "kohtelet" hiuksiasi, kuinka usein peset, muotoilet jne.
hairyfairy
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 74
Liittynyt: 04 Helmi 2006, 17:53

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja hairyfairy »

Joo suht hyväkuntoiset on, latvat nyt tosin tahtoo vähän takkuuntua pesussa ja niihin käytänkin hoitoaineita.
Muotoilutuotteita käytän ja paljonkin, ilman niitä kun tämä tukka on todella liuhu ja suorastaan kamalan näköinen. Siksi permistä ajattelinkin vaihteeksi, kun välillä tökkii ainainen väkertäminen hiusten kanssa..  >:(


Niin ja vielä kun löytäisi sen kampaajan, jonne "uskaltaisi" sen permiksen mennä ottamaan...  ;)
Viimeksi muokannut hairyfairy, 08 Helmi 2006, 14:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nuppu
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1175
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 12:31

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Nuppu »

Niinhän ne latvat usein takkuuntuu  :) Kerrohan vähän tarkemmin, mitä tuotteita sulla on/on ollut käytössä, siis hiusten pesua varten? Marketti- vai kampaamotuotteita ja mitä merkkejä?

Varmaan juuri tuota liukkautta permis vie pois ja tuo tilalle käsiteltävyyttä.
hairyfairy
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 74
Liittynyt: 04 Helmi 2006, 17:53

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja hairyfairy »

Kampaamotuotteita pääasiassa käytän. Kaapista löytyy kyllä varsinainen kampaamokauppa eli "pahana" harrastuksena tämä hiusaineshoppailu välillä on.

Tällä hetkellä parhaimmalta mun hiuksille tuntuu Matrixin Amplify värjätyille hiuksille. Sillä pesten saattaa kestää jopa yhden välipäivän ettei tarvitse pestä hiuksia. Hoitoainetta sitten vaihtelen tilanteen mukaan. Värjättyjen hiusten shampoilla olen saanut kyllä parhaimman kiillon ja värikin on pysynyt, mutta suurin osa niistä tahtoo olla sitten niin hoitavia, että tukka lässähtää jo päivässä pitkin päätä ja näyttää lähinnä "kissannuolemalta" vaikka olisi mitä tököttejä siihen tunkenut.

Hiuslaatuni on sellainen lasimainen ja hiuksia on runsaasti. Jäykkäkin se on, sojottaa just sinne minne haluaa eli joskus on tuskaa kun yrittää saada jonkinmoista "lakia" hiuksia laitellessaan. Juuri tätä taipuisuuttakin toivoisin permikseltä saavani.

Edellinen permis mulla on ollut muutama vuosi sitten ja tykkäsin kyllä, paitsi sitten kun eräs kampaaja meni intoilemaan ja laittamaan vaaleat raidat tukkaani ja sehän kuivatti sitten kiharankin aika kamalan näköiseksi. Silloin vielä uskoin, että kampaajan sana on laki, enää en moista antaisi tehdä. Ja tuskin tuolle kampaajalle kyllä enää menisinkään...  ;)
Nuppu
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1175
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 12:31

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Nuppu »

Eiköhän sulla ole tuo hiustenhoito aika hyvällä mallilla  ;) Jos erikseen haluat valmistaa hiusta permistä varten, niin tehohoitoa vaan kehiin, kosteuttavista esim. Joicon Moisturizer ja Tigin O&H, rakennepaikkaavista esim. Joicon Reconstructor, joka muuten toimii loistavasti tuon Tigin O&H:n kanssa sekoitettuna ;) Kookosnaamiota suosittelen myös, jotkut ei siitä tykkää, mutta joillain taas toimii erinomaisesti. Tässä lisää juttua siitä:

http://www.juurikasvu.org/index.php?opt ... topic=98.0
Bembo
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 420
Liittynyt: 13 Helmi 2006, 17:22

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Bembo »

Kerronpa kokemuksistani permiksen oton jälkeen ja kysyisin pari juttua...eli tänään kävin ottamassa sen, leikkauttamassa samalla hiuksia lyhyeksi sellaisesta puolipitkän ja lyhyen hiuksen välimaastosta. Sinänsä kampaamokäynti oli pettymys...kampaaja ei oikein kuunnellut tai auttanut selventämään mitä hain takaa ja niinpä lopputulos ei ollut ihan sellainen mitä hain. Kuitenkin jätti osan tukasta suoraksi ja vain osa on permanentattu...vielä on ihan ok...mutta kihara on jo nyt aika löysän näköistä...saa nähä miten käy...joka tapauksessa kampaaja lotasi pään niin täynnä aineita että on jo nyt parin tunnin jälkeen rasvainen...mitä tehdä? Kampaaja sanoi että hiukset voi pestä heti permiksen jälkeenkin että ei siitä ole haittaa kun aineet on nykyään niin hyvät mutta uskoako häntä...väitti esim. kiven kovaan ettei redkeneissä ole silikoneja ja kuitenkin tiedän että niissä on ja sitten pyörsi puheensa sanomalla että voi niissä olla muttei ollenkaan pahoja sellaisia jne. Harmittaa vähän toi permis nyt mutta toisaalta äkkiä se näistä hiuksista liukenee ja lisäkarheus ei ole pahasta...tekis mieli vaan pestä noi mömmöt jo pois muttei tiedä uskaltaisko.

Voihan permiksen muotoiluun käyttää muitakin aineita kun permistukalle tarkoitettuja? Niin ainakin Hairstore -mmyjä sanoi. Mietin että voisiko sellaisen permikselle tarkoitetun geelin tai muotoiluvoiteeen sijasta käyttää esim matrixin amplify-sarjan geelivahaa, kun sattuisi sellasta löytymään kaapista...ei ehkä kosteuta tarpeeksi ja tais olla alkomahoolia mukana mutta jos suihkis alle vähän jätettävää hoitis ensin kosteuttamaan kiharaa...
tulipas juttua... ;D
Nuppu
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1175
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 12:31

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Nuppu »

Mitenkäs se Bembo pärjäilee permiksensä kanssa?  :) Toivottavasti olet jo paremmin päässyt sinuiksi uuden tyylin kanssa.

Toki permistukalle voi käyttää muitakin tuotteita. Ei se pelkkä merkintä "permanentatuille hiuksille" takaa, että se muuten sopisi tai hoitaisi hommansa, kuten varmaan tiesitkin. Itse ainakin bongailen ennemminkin merkintää "kosteuttava", ja tietenkin sitä inciä kannattaa lueskella. Viime kädessä kuitenkin vain kokeilemalla löytää itselleen sopivat tuotteet, joten testaa ihmeessä sitä Amplify-geelivahaa! Jätettävää hoitista joka tapauksessa kantsii käyttää.

Itse muotoilen permikseni ensin Osiksen (alkoholipitoisella  :-\) Bounce-kiharasuihkeella, sitten puristelen sen kovuuden pois Cutrinin kiharavoiteella, joka samalla hoitaa tosi hyvin, jo incinsäkin puolesta. Alle tietysti jätettävä hoitis ja latvasuoja.
Bembo
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 420
Liittynyt: 13 Helmi 2006, 17:22

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Bembo »

Olen tosiaan jo vähän totuttautunut kiharalookkiin ja ihan kivahan tämä on. Vielä en ole kokeillut suoristaa, suoristusvoiteen puuttuessa mutta kaikkia kaapissa olevia jämätuotteita testaillut ja todennut että mahdollisimman vähällä pääseminen on parempi. Siten hius ei veltostu ja rasvoitu äkkiä ja saa pipon altakin vielä hyvin korjailtua.

Onko sulla Nuppu pitkät vai lyhyet hiukset? Sehän vaikuttaa aika paljon kiharan hoitoon. Mun on varottava ettei aineita menisi liikaa päänahkaan eli käytän siten mieluummin voiteita ja vahoja jotka voi hieroa hiuksiin kun taas suihkeet menevät lyhessä tukassa helposti päänahkaan. Mä olen koittanut etsiä vielä muotoiluaineita markettituotteistakun en viitsis satsata kampaamotuotteisiin tällä hetkellä (leikkaan kuitenkin jossain vaiheessa tosi lyhyeksi) ja sampoot ja hoitsikat on kuitenkin kampaamokamaa. Mutta yllättävän huonosti on kiharatukalle valinnanvaraa...kyllä noiden pantenen, wellan ja fructiksen nettisivuilla (suomalaisilla) on ollut tuotteita mutta kaupan hyllyiltä ei niitä silti löydy. Tigin small talkia mulla on kotona ja sekin kyllä toimiii mutta jättää ehkä turhan ilmavaksi ja saa laittaa vahaa kunnolla ettei kiharasta tulisi liian pöyheä kasa (se tigin ainehan on tuuheuttavaa)
Supervixen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2603
Liittynyt: 11 Touko 2006, 13:56

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Supervixen »

Tää kysymys on lähinnä suunnattu Ishamaelille ja muille parturi-kampaajille. Kysymys koskee eri permanenttiaineita.

Mun permishistoria on sellainen, että kävin vuosia vakiokampaajalla (Kuopion Trendi Suokadulla) ja kampaajani Marianna (ehkä kuopiolaisena tunnetkin hänet? :)) osasi aina valita sellaiset aineet ettei mun jo valmiiksi kuivat ja hamppuiset hiukset kärsineet juuri yhtään. Olisikohan kyseessä sitten ollut hapanpermanentti? No, tyhmänä en tietenkään koskaan älynnyt kysyä että mitä nimenomaista ainetta Marianna mun tukkaan käytti, ja eräänä päivänä kun menin taas buukkaamaan permistä niin kuulin että Mariannahan oli ottanut ja lopettanut. Seuraavan permanentin otinkin sitten täällä Ahvenanmaalla ja aikaa varatessa kysyin kampaajalta että kai teillä sitten on sopivan helliä permanenttiaineita tälle mun päälle, ja kampaaja katsoi mua kuin jotain vajaaälyistä ja sanoi että "Meillä on Schwarzkopfin aineet eikä me käytetä muita" eikä edes tuntunut ymmärtävän mun kysymystä. Mä yritin selittää että edellinen kampaajani laittoi mm. aina ennen käsittelyä jonkun suojaavan hoitoaineen päähäni mutta kampaaja oli edelleen asenteella, "Me tehdään täällä meidän tyyliin".

No, tämä Ahvenanmaalla otettu permanentti lähestulkoon tuhosi mun hiukset. Ne tuntuivat aivan erilaisilta kuin Mariannan laittamien permisten jälkeen ja hiukset olivat niin kuivat (palaneet?) että osa irtosi kun vain vähän sormilla veti läpi. Olin järkyttynyt ja vihainen. MIKSI ammattitaitoinen kampaaja laittaa päähäni ainetta joka tällä lailla tuhoaa hiukseni kun kerran hellävaraisempiakin aineita löytyy? Jos kerran Schwarzkopfilla ei ole sopivaa ainetta (en siis tosiaan tiedä mitä merkkiä Marianna käytti) miksei kampaaja voinut sitä suoraan myöntää ja suositella minulle jotain toista kampaamoa?

Minusta on hirveää ettei kampaamoasiakas voi luottaa kampaajansa ammattitaitoon vaan tulos voi joskus riippua niinkin mitättömältä tuntuvasta asiasta kuin että minkä merkkisiä aineita ko. kampaamo käyttää. Asiakas tietenkin kuvittelee ettei merkeillä niin ole väliä kun kampaaja kuitenkin osaa valita juuri hänen päähänsä sopivat aineet. Esim. kerran kun varasin aikaa Mariannalle hän sanoi "Joo pitääkin taas tilata ne aineet sinun päälle kun meillä ei niitä täällä muuten ole". Aika ensiluokkaista palvelua minun mielestä!

No mutta, sinä Ishamael kun olet kampaaja ja voit täällä foorumilla puolueettomasti suositella aineita, niin osaisitko sanoa että mitähän ainetta tai minkätyyppinen permanentti se oli jonka Marianna mulle laittoi eikä mun hiuksia pilannut? Tiedän että aineita on monia mutta tuleeko sulle mieleen mitään...? Olen niin suruissani siitä että Marianna lopetti enkä nyt enää koskaan saa tietää mikä tämä ihmeaine oli... Sillä kokemuksella minkä täällä Ahvenanmaalla sain en kyllä enää koskaan ota permistä. :(
Ishamael
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 538
Liittynyt: 21 Tammi 2006, 12:37

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Ishamael »

Hmmm..paljon auttaisi jos tietäisi minkä sarjan tuotteita Marianna käytti.
Tiedänkin Trendin, jos tulee käveltyä siitä ohi niin näkeehän ne edustetut merkit kyllä yleensä ikkunatarrojen ja mainosten perusteella.
Melko mahdotonta sanoa käyttikö hän ns hapanpermenettia vai normaalia klassista ainetta.
Kaikkien sarjojen permisaineet ovat periaatteessa samanlaisia, ja joka sarjasta pitäisi löytyä eri ainevahvuudet.

0= vaikeasti kihartuville/harmaantuneille hiuksille. Tämä on kaikista vahvin aine.
1= normaaleille hiuksille
2= raidoitetuille ja värjätyille hiuksille
3= vaalennetuille ja voimakkaasti käsitellyille hiuksille, tämä on miedoin aine ja "hoitavin."

Nuo hieman vaihtelevat sarjasta riippuen, ja jotkut sarjat käyttävät kirjaintunnuksia numerojen sijaan, mutta perusperiaate on aina sama, erivahvuiset aineet eri hiustyypeille.
Paljon riippuu myös ns esikäsittelyaineesta joka levitetään tarpeen mukaan hiuksen herkistyneemmille osille suojaamaan niitä ja estämään ylikihartumista ja vaurioita.

Mahdollisia syitä on siis todella monia, missä permis on voinut mennä pieleen.
Väärin valitut ainevahvuudet, liian mieto ainevalinta ei räjäytä hiusta, mutta kihara ei muotoudu tai muotoutuu mutta ei pysy, on veltto ja suoristuu.

Joku kampaaja saattaisi ajatella ottavansa ehkä mielummin vahvemman aineen varmuuden vuoksi, varsinkin jos joskus on tullut valituksia suoristuvien kiharoiden takia, varsinkin pitkässä hiuksessa.
Liian vahva aine puolestaan vauroittaa hiuksia, hiukset kuivuvat ja voivat alkaa katkeilla.
Lisäksi kiharasta ei tule jäntevä ja suttuinen, kuiva ja harottava.

Vaikutuaika vaikuttaa yhtä paljon.
Liaan lyhyt aika-> hiukset eivät kiharru/kihara suoristuu
Liian pitkä vaikutusaika -> hiukset palavat (taas) ja lopputulos on melkolailla sama kuin liian vahvalla aineella.

Myös neutraloinnin/kiinnityksen voi sössiä, jos ei huuhdo permisainetta ensin tarpeeksi huolella pois.
Permis+kiinnitysiane reagoivat hiuksessa ja hiukset vauroituvat koska seos myös kuumenee voimakkaasti.

Hiukset pitää myös kuivata tarpeeksi huolella ennen kiinnitystä, muuten kiinnite ei pääse vaikuttamaan kunnolla ja taas permentti epäonnistuu.. :-X

Ja kiinnitysianeen vaikutusuaika, liian lyhyt aika -> hiukset ei pysy kiharana ja sama juttu liian pitkässä vaikutusajassa, sillä tietyn pisteen jälkeen kiinnitysaine alkaakin jälleen purkaa permentin sidoksia.
Ja monesti tekee mieli pitää sitä kiinnitysainetta vähän yliaikaa "varmuuden vuoksi" että varmasti kihartuu.

Nyt mä siis vähän listaílin eri tekijöitä jotka voivat johtaa epäonnistunmiseen, ja kuten näkyy, permiksessä näitä kohtia joissa voi mokata, on paljon.
Minä veikkaisin vahvasti että on vain valittu väärät ainevahvuudet, tai esisuojausta ei olla tehty jos se on ollut tarpeen, tai vaikutusajoissa on saattanut olla vikaa.

Permenetin tekijöitä on kyllä vähintään yhtä monia kuin kampaajiakin, ja jokainen tekee sen vähän eri tavalla.
Permin ei ole sellainen juttu että sen joko osaa tai ei, vaan on hyviä, todella hyviä, huonoja ja karmaisevan huonoja permiksen tekijöitä.
Ennalta on melko mahdotonta tietää millainen kädenjälki ja ammattitaito ja kokemus kampaajalla on.

Jos Cotcha on täällä jossakin, hänkin voisi ehkä kertoa jotain.
Cotcha oli meidän luokan permisvelho. Ja siinä oli muuten yksi ihme: hänen pitkät ja vaalennetut ja käsitellyt hiukset permanentattiin aikoinaan koululla, ja kaikkien logiikan sääntöjen vastaisesti se onnistui hyvin ja hiukset säilyivät olosuhteisiin nähden todella hyvässä kunnossa ja kiahar kesti erittäin pitkään.

Tämä oli siis siksi niin ihmeeliistä, että pitkään ja käsiteltyyn ja varsinkin vaalennettuunn hiukseen on todella vaikea  saada sitä onnistumaan, sillä siinä yhdistyy jo monta kihartamisen kannalta epäedullista tekijää.
Mitäs aineita te käytitte? Muistanko väärin, vai oliko se Maria Nilan The Perm tai jotain sinnepäin?


Dark nights, silvery moon in the frozen sky.
Black cape over the world where nobody waits the dawn, thats where i live.
-Ishamael, betraitor of hope-
Supervixen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2603
Liittynyt: 11 Touko 2006, 13:56

Vs: Permanentti

Viesti Kirjoittaja Supervixen »

Kiitos todella paljon avustasi Ishamael. Vaikka onkin pelottavaa kuulla että permanentin tekoa eivät kaikki kampaajat kunnolla hallitse... :( Mistähän nyt löydän uuden Mariannan...? Löysin siis kaikkien eri valmistajien ja aineiden viidakosta sen mun hiuksille täydellisen permanenttausaineen ja nyt salaisuus on kadonnut Mariannan mukana...  :'( Sen siitä saa kun en koskaan kysynyt! *potkii itseään*
Vastaa Viestiin