Nätit pysyvät kiharat - miten?

Leikkaukset sekä kampaukset
Tuulikaappi
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 804
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 22:29

Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Tuulikaappi »

Niih, gurut voisivat jakaa ne kiharanteko-ohjeensa tännekin foorulle, kitoos. :) Mielellään vielä sellaisessa muodossa, että tumpelokin ymmärtää. Kampausneste on hommattu, rullat odottaa kaapissa, ja nyt vaan pitäisi tietää, mistä alottaisi. Erityisesti kiinnostaisi kuulla, kannattaako kiharoita alkaa väsätä kuiviin vai kosteisiin hiuksiin. Ja varsinainen pällikysymys on tietysti se, onko väliä, kumpaan suuntaan sitä rullaa pyörittää: laittaako se hiusosion päälle vai alle siinä alkuvaiheessa (kokeilemalla varmaan tajuatte, mitä tarkoitan tuolla).
1c M ii, tjsp
Ryövärintytär
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 540
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 06:30

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Ryövärintytär »

Minäkin haluaisin kuulla kokemuksia hyvistä ja mielellään samalla hoitavista muotoiluvoiteista ja -nesteistä, jotka soveltuvat piippausraudan kanssa käytettäviksi. Saa myös kertoa onko HS:ssa myytävä piippi mistään kotoisin? Olisi mukavan edullinen...  :)
Viimeksi muokannut Ryövärintytär, 26 Tammi 2006, 17:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hiuksistoni on metrinen, suht paksu ja punainen. Toisin sanoen värjätty, melko karkea ja kuiva, onnekseni kuitenkin kiiltävä. :) Luokitelma jotakin tähän suuntaan: 1c C iii.
Ice
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 3853
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 19:21

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Ice »

eli, hiukset pestään. Jos halutaan oikein pysyvä tulos, ei käytetä minkäänlaista hoitoainetta (sama juttu muissakin kampauksissa joiden pitää kestää). Hiukset kuivataan pyyhekuiviksi ja niihin laitetaan joko muotovaahtoa tai kampausnestettä, tai molempia jos siltä tuntuu. Itse voisin käyttää vahvaa geeliä, esimerkiksi wella high hair flubberia jos kihara saa olla tiivistä eikä irtonaista.

pohjustuksen jälkeen hiukset jaetaan osioihin kamman/piikin avulla, ja siis tarpeeksi pieniin osioihin, rullaa kapeampiin. Aloitetaan takaa alta, rulla asetetaan hiusten alapuolelle ja sitä aletaan kiertää tasaisesti pitäen kiinni molemmista päistä, ja hiusosio kannattaa vetää kammalla läpi ennen kiertämistä ettei tule söheröä. Se kiinnitetään tukevasti kiinni, ja käydään näin koko pää läpi. Kun rulla on kierretty, siihen voi suihkia vielä päälle ja sisään kampausnestettä.

tuo päälle-alle kysymys on sinänsä helppo, että sen voi kokeilla ;) voin kertoa, että harva haluaa kiharaa joka on kierretty päältä.. koska se töröttää juuri vastakkaiseen suuntaan kuin alapuolelta käännettynä ;D

kun hiukset ovat kuivat. tai kuivattu föönillä (käytä verkkoa jos kuivaat föönillä, niin irtohiukset eivät nouse pystyyn) ruiskaise vähän lakkaa tasaisesti hiuksiin, anna kuivahtaa ja avaa rullat varovasti, aloittaen taas takaa alimmasta rivistä. Ja sitten maun mukaan lakkaa päälle, ja nopeasti kuivuvaa aerosolilakkaa, ei pumppulakkaa joka kosteudellaan suoristaa kiharaa

selkisikö yhtään? :)


nyt täytyy myös tarttua tuohon sanaan pällikysymys ;D
Viimeksi muokannut Ice, 23 Tammi 2008, 15:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.
Tuulikaappi
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 804
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 22:29

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Tuulikaappi »

Ice kirjoitti: selkisikö yhtään? :)
Toki. Kiitos paljon! :) Enköhän noilla ohjeilla jopa minä onnistu. ;D
Ice kirjoitti: nyt täytyy myös tarttua tuohon sanaan pällikysymys ;D ;D ;D
No, pälli on vähän sama kuin "tumpelo". Sellanen, jolla on peukalo ja ehkä pari muutakin sormea keskellä kämmentä. Ja pällikysymys on sellainen typerähkö, joka laittaa tietävämmät huokailemaan ja pyörittelemään silmiään. ;)
1c M ii, tjsp
Ice
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 3853
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 19:21

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Ice »

aih, oletin että siinä olisi pitänyt lukea PÄÄLLIkysymys, eli kysymyksen varsinainen ydin ;D *OTteilee*
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.
Miho
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 283
Liittynyt: 20 Tammi 2006, 09:57

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Miho »

Kiitoksia Icelle vinkeistä! Tuo olikin mulle uus tieto, ettei sitä hoitsikkaa kannata ängätä jos aikoo pysyviä kampauksia tehä. Itse tykkäisin oikein pöyhkeästä kiharapilvestä, mutta tällä hetkellä ei ole oikein sopivan kokoisia rullia. Muistanko ihan väärin lukeneeni, että foliostakin voi tehä patukoita ja käyttää kiharan tekoon? Jotkut vinkit kun on niin hulluja, ettei niitä tohdi uskoa. Tuo nyt ei kyllä edes ole semi-hullun kuuloinen. Mites tuon järjestyksen kans on. Kun pitäs alottaa takaa alta, miten se eroaa että aloittais päältä? Tuntuu ainaki, että tämmösenä tumpelona ois aika hikinen urakka saada sopivia osioita irti ja saada nätisti samantien rullalle. Pitää ehkä testata niin selviää. Itselläni, kun oli lyhyt tukka, tykkäsin suihkia sitä Osis:n Freeze -pumppuspraytä rullien päälle. Tuntu että oli parempi pito kuin lakalla. En sitten tiedä miten se pitkässä tukassa vaikuttaa, ei ole tullut pitkään aikaan ostettua.

Edith: Niin ja sitten kun teette niitä kikkuroita niin tonne kampaus puolelle kuvia tietty! :)
stinttapo

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja stinttapo »

Ite teen useesti foliorullilla kikkuroita, elikkä oikeestaa sama pohjustus kun rullilla tehtäessä, ja sit vaan hiukset kierretään pötköille ja pötköjen päät taivutetaan kiinni.Hiuksen voi halutessaan ennen rulausta nyörittää,tulee "selkeempiä"kiharoita..Pötköjen ja rullattavien hiusosioiden paksuutta vaihtelemalla saa erikokosia kikkuroit.Mitä paksumpi pötkö sitä isompi kihara ;D
...Ja alotan iteaina rullaamisen päältä, tuntuu jotenkin helpommalta kun on sit ne jo rullatut hiukset pois edesta...ja hyviä tuloksia oon aina saanu....
Syaani
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1259
Liittynyt: 20 Tammi 2006, 18:46

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Syaani »

Mä sain ekat papiljotit 6-vuotiaana (sellaiset pienet lasten versiot), joten aika monta vuotta on tullut rullailtua. ;D

Kaikkein kestävimmät kiharat olen saanut tupeeraamalla rullalle laitettavan hiusosion juurta kevyesti. Mun hius kihartuu helposti ja oikenee vielä helpommin, joten tuo tupeeraus tuo hieman ryhtiä. Tupeeraamalla menettää hieman kiiltoa, mutta hiukset ovat ilmavammat.

Kun tuperaa pidemmältä matkalta, saa hienon Dallas/Dynastia-pehkon vaikka kasaribileisiin.

Olen aina aloittanut rullien laiton takaraivolta ja edennyt siitä otsaa kohti. Sitten taas takaraivolle ja siitä niskaan. Tämä järjestys on jotenkin automatisoitunut. Välillä vaihtelen rullien määrää ja mallia, mutta järjestys on aina sama.

Pörröpää: Kyllä nuo foliot toimivat. Ennen vanhaan kiharat tehtiin kangassuikaleiden avulla, joten tekniikka on samanlainen.
1a F ii
Riiggis
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 316
Liittynyt: 21 Tammi 2006, 22:17

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Riiggis »

Mä tarvisin jonkun tosi hyvän muotoilutuotteen samettipäällysteisten lämpörullien kanssa käytettäväksi, kun kiharat lässähtää heti. Hiukset on lapaluiden yli ulottuvat.  Oletan että noiden rullien kanssa voi käyttää jotain muotoiluainetta koska ne rullat saa myös pestä. Eli suosituksia!!!!
Sinänsä aika jännä ettei lämpörullien kanssa pysy kiharat, koska piiparilla ja leteillä saan tosi pysyvät kiharat,  jopa ilman muotoiluainetta....
1c F ii
Hanzku
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 435
Liittynyt: 22 Tammi 2006, 20:47

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Hanzku »

Foliokiharoista tulee varsinkin lyhyemmillä hiuksilla helposti tosi säkkärät, itse lyhyemmillä hiuksilla pehmensin afrovaikutelmaa kääräsemällä folion päälle palan talouspaperia. Ja nyt pitkillä hiuksilla oon jättäny sen folion pois välistä kokonaan ja käyttäny pelkkää talouspaperia kun illalla käärii hiukset kihartumaan -> helpompi nukkua.  ;)
PoohBear
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 193
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 19:17

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja PoohBear »

Kokeilin pitkästä aikaa väkertää kiharoita viikko sitten lauantaina. Aikaisemmin eivät ole pysyneet, kuin tunnin ajan patukoiden avaamisesta, mutta nyt sain pysyvät kikkurat. Edellinen muotoilusuihke kyllä oli jo tosi vanhaa, että voipi johtua siitäkin.

Värjäsin siis LA aamupäivällä juurikasvun ja värin huuhtelun jälkeen laitoin pituuksiin vaikuttamaan Serie Expertin silaripommia Liss Extremeä. Tehiksen huuhtelun jälkeen laitoin vielä normaalisti jätettävän ja latvasuojan.
Annoin hiusten kuivua vapaasti n. 3-4 h, niin että olivat vielä hiukan kosteat.
Sitten aloin ottamaan päälitukasta jakauksen vierestä suht ison osion, johon aina ennen patukalle kieritystä suihkuttelin ZX kampausnestettä. Kävin näin koko pään läpi.
Yhteensä laitoin patukoita vain n. 10 kpl, koska halusin isoa kiharaa, enkä leijonan harja afroa meninkiä.

Sitten lähdin puoleksi tunniksi tekemään muita juttuja, kunnes tajusin, että tukan voisi föönätä. Föönauksen jälkeen ehdin pitää patukoita enää toiset puoli tuntia, kun piti alkaa jo lähtemään risteilylle.
Avasin patukat varovasti (n.klo.16.00 aikaan) ja suihkin päälle reilusti Herbinan Storng hiuskiinnettä ja kiinnitin kikkurat tuollaisella muovisella hiusklipsillä taakse.

Kiharat pysyi hyvin ja olivat vielä kunnossa, kun klo.07.00 SU aamuna ryömittiin takaisin hytille päin :)  ;)

Sunnuntaina tukka oli vielä mukavan pöyhkeä ja osittain kiharalla, joten en tahnyt sille mitään ja hyvin pystyi laivan puffetiti ym. käymään läpi.

En tiennyt tuota, että hoitista ei kannattaisi käyttää, jos meinaa kampausta tehdä. Ensi kerralla kokeilen hoitaa jollain kevyellä hoitiksella, niin että saisi tukan kuitenkin vielä auki pesun jälkeen.
Hiukset: 1c M iii. Hajusteettomat luomu tuotteet käytössä.
nicky

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja nicky »

Minkäkokoiset tarrapaplarit kannattaa hankkia jos haluaa melko isoa kiharaa, muttei kuitenkaan mitään täysin enkelinkiharapehkoa. Niillä isoilla joiden halkaisija on noin 5 cm, saan tukkani vain suoraksi, mikä on se yleisin halkaisija miten voisi saada jopa kiharat, ei suoraa vain latvoista taipuvaa ilmavaa tukkaa.
Tuulikaappi
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 804
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 22:29

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Tuulikaappi »

Niin muuten, noista rullista... Mistäs olette ostelleet niitä samettipäällysteisiä? HairStorella näyttäisi olevan myynnissä, mutta saisikohan niitä jostain halvemmallakin? Ajattelin, että jos jossain vaiheessa hommaisi sellaiset. Noita lämmöttömiä samettirullia varmaan voi pestäkin? Konepesua ne ei kai sentään kestä, vai? ;D
1c M ii, tjsp
Ice
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 3853
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 19:21

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Ice »

rullia voi tehdä foliosta, vessaaperista, paperirullien pahvisisuksesta sun muista :) jotkut käyttäävat vallan limutölkkejä
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.
Ryövärintytär
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 540
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 06:30

Vs: Nätit pysyvät kiharat - miten?

Viesti Kirjoittaja Ryövärintytär »

Niin mitenkäs sitten sen piippausraudan kanssa? Millä aineilla saa pehmeät kiharat pitkiin hiuksiin? Ja onko siitä HS:n piippausraudasta mihinkään?  :)
Hiuksistoni on metrinen, suht paksu ja punainen. Toisin sanoen värjätty, melko karkea ja kuiva, onnekseni kuitenkin kiiltävä. :) Luokitelma jotakin tähän suuntaan: 1c C iii.
Vastaa Viestiin