Öljyt hiustenhoidossa

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
Avatar
Jenn
Haiven
Haiven
Viestit: 14
Liittynyt: 17 Joulu 2012, 21:52

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Jenn »

Mullakin oli just yön yli ja iltapäivään asti, siis melkein vuorokauden, manteliöljyssä, kookosöljyssä ja auringonkukkaöljyssä uitettu tukka ja lähti ihan hyvin pelkällä CO-pesulla, kun tarpeeksi läträsi. Jäi hiukkasen likaisenoloisiksi tyvi, niin kuin mulla aina ilman shampoota, muttei mitään, mitä ei kuivashampoo aamulla korjaisi. On se kumma miten erilailla eri tukat reagoi öljyihin  ???
funkylala
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 222
Liittynyt: 22 Tammi 2013, 14:13

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja funkylala »

Vielä yksi öljyhuomio... alle parin tunnin muhittelu tuntuu tekevän hiuksista vain huonomman näköiset, takkuiset jne. Ja tämä melkein kaikilla kokeilemillani öljyillä. Eli monen tunnin-vuorokauden muhitus pitää olla vähintään.
Milly
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 294
Liittynyt: 12 Tammi 2012, 11:43

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Milly »

Tilasin iherbista Neem öljyä.. Mutta se haisee jäätävän pahalle  :-X Siis.. HYI. Miten tuota nyt sitten käyttää? Saako hajun jotenkin peitettyä?
http://goo.gl/R0olmw Vitacost 30$+ tilauksesta 10$ alennus.
herb -5usd ekasta tilauksesta: WAX635
almiros
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 965
Liittynyt: 03 Joulu 2006, 18:38

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja almiros »

Mulla ei lähde mikään öljy shampoolla, vaan ehdottomasti CO-pesu aina öljymuhituksen jälkeen. Hyvin toimii.

Parhaiten lähtee oliiviöljy, ja kookosöljykin ihan ookoosti. Avokadoöljy ei sitten lähdekään kovin helpolla! Sama homma on kuulemma isällänikin. Olen siis koukuttanut hänetkin öljyjen ja co-pesujen maailmaan.  :D
hennaaja
iherb alekoodi DUW569
irtohius
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 69
Liittynyt: 14 Helmi 2013, 17:17

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja irtohius »

Nyt on taas se aika vuodesta, kun hiukset sähköistyy ja kuivuu.. Oletteko kokeilleet sellaisia toisenlaisia öljyjä, joita ulkomailla myydään enemmän ja käytetään kosmetiikassa enemmän, kuin Suomesta löytyy? Kehtaako edes mainita, että ostin 12 kg verran erillaisia raaka-aineita pääasiassa saippuan valmistukseen, mutta myös hiusten, body buttereiden, käsivoiteiden ja kasvoemulsioiden tekoon. Tässä on muutamista kokemuksia, joiden kanssa olen ehtinyt leikkimään enemmän ja joista on kertynyt kokemuksia.

Puuvillaöljy sisältää saturoituneita/tyydyttyneitä rasvahappoja enemmän kuin monet muut elintarvikkeinakin käytettävät öljyt. Se on sellaista paksua, opaalimpaa ja selvästi viskoosimpaa kuin esim. manteliöljy, ehkä enemmän risiiniöljymäistä ilman sitä voimakasta tahmeutta. Toimii jätettävänä hiusten pehmentäjänä esim. sellaisenaan pienenä määränä tosi hyvin ja runsaammin käytettynä kosteaan hiukseen, kun sekoittaa jätettävään hoitikseen.

Nilotica sheavoita, eli siis sitä itä-afrikkalaista sheavoin alatyyppiä ostin oltuamme Keniassa vuosi sitten, paikallismarketista. Se on aivan ihanaa, pehmeän kermaista ja hyvin, hyvin miedon tuoksuista. Tätä pitää vielä kokeilla kiharoiden kiillotukseen. Iholla toimii paljon paremmin kuin länsi-afrikkalainen, siis se tavallinen kovempi sheavoi. Sitä saa kyllä myös on-line aika monesta paikasta.

Maissiöljyä ei taida missään normi supermarketistä löytyä? Tätä tilasin pienen pullon, kun halusin kokeilla iho-, ja hiustuntumaan ja cp-saippuan tekoon. Ilmeisesti herkästi härskiintyvää runsaan omega-6 rasvahappopitoisuun vuoksi. Mieto tuoksu. Ex:ä tykkäsi bourbon-viskistä ja tässä on ihan mieto, makeahko maissiviskin aromi..! Ei häiritsevissä määrin kuitenkaan.
Baobaböljy on kullanväristä, iholla ensin rasvaiselta tuntuvaa, mutta hetken kuluttua varsin imeytyvää. Crambeöljyä tuli ostettua turhan iso pullo. Crambeöljystähän sanotaan että sisältää kiiltoa edistäviä rasvahappoketjuja - sellaisia joilla on silikonin ominaisuuksia, muttei samankaltaisia haittoja. Iso siksi, että omaa suht voimakkaan tuoksun. Mutta tämä ja sheavoi on lyömätön yhdistelmä kun tekee kotona syvähoitoainetta hiuksille BTMS-emulgaattorin kanssa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos on yhtään himoa DIY-kosmetiikan valmistamiseen.

Tuli samaan syssyyn sit vielä ostettua vihreä tee -vahaa. Viileässä säilytelty, kun en vielä tiedä mitä sen kanssa keksisin tehdä. Heräteostos parhaimmillaan siis..
hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride
Avatar
NarnianQueen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 4895
Liittynyt: 16 Marras 2006, 16:23

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja NarnianQueen »

Kuulostat, irtohius, aivan normaalilta asian harrastajalta  ;) Nuo öljyjen + vahojen hamstraus on tavanomaista.
Baobab-öljyä on vieläkin jossain tilkka - se on jäänyt mieleen lapsuudessa luetusta Pikku Prinssi-kirjasta ja niistä baobab-puun kuvista.. Itäafrikkalaista sheavoita en ole kokeillut, mutta nähnyt netin uumenissa.
Vihreä tee-vaha.. tämä kuulostaa jo todella kiehtovan extremeltä!
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii Mid-back
Kalevalatar
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1477
Liittynyt: 26 Maalis 2009, 11:24

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Kalevalatar »

Siippa pyysi mua tilaamaan iHerbistä lanoliinia, että hän voi laittaa sitä viiksiinsä (ja kuivalle iholle). Päätin sitten kokeilla sitä myös hiuksiin, tein siitä muhituksen hiuksiin manteliöljyn kera. Ihastuttava kokemus, taidan lisätä tämän hiusrutiineihin  ;D
evergreen
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2012, 18:59

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja evergreen »

^ Tuttua myös Lushin hoitoaineista! ;D
1cFii, oma väri.
irtohius
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 69
Liittynyt: 14 Helmi 2013, 17:17

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja irtohius »

^^^
Siis mikään, ei mikään voita sitä tunnetta kun postin saapumisilmoitus kilahtaa puhelimeen tai kuriiri soittaa ovikelloa! Tällä hetkellä täytyy kyl käyttää kaikki varastot tyhjäksi, ennen uusia kotkotuksia.
Sukulaiset ja jotkut tutut välillä miettii tätä diy-harrastustani - kuitenkin kyselee usein liikeneekö ylimääräisiä saippuoita, hih.. :) Puoliso sentään on kiltisti hiljaa  :-* Mut toisaalta, joillakin se juttu on pullanleivonta ja kutominen tai miks ei vaikka autot tai feng-shui. Intohimoharrastukset kuuluu ja pitääkin kuulua elämään  ::)

Mitä muita suosikkeja teillä on kuin esim. iherb eri öljyjen suhteen? Itse hyödynnän pääasiassa brittiläisiä thesoapkitchen.co.uk:ta ja akomaskincare.co.uk:ta, että saksalaista hinterauer.info:a


hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride
helmikuu
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 74
Liittynyt: 15 Heinä 2014, 11:03

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja helmikuu »

Löysin vihdoin toimivan tavan öljyhoitoihin: sekoitan öljyä hoitoaineen kanssa, noin puolet ja puolet. Sitten huuhtelen pois CO-pesulla. Hoitoainetta tässä taas menee ihan älyttömästi kyllä, mutta tekee hyvää hiuksille. Ovat hiukan rasvaiset tämän käsittelyn jälkeen, mutta eivät liian rasvaiset että pitäisi heti olla pesemässä uudestaan, vaan normaali pesuväli on silti ok.
helmikuu
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 74
Liittynyt: 15 Heinä 2014, 11:03

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja helmikuu »

Itse asiassa, kokeilin toistakin tästä ketjusta löytämääni vinkkiä. Jätän shampoon vaikuttamaan hetkeksi öljyjä pois pestessä. Voilá - saan yhdellä shampoopesulla + hoitoaineella öljyt pois. Eli vielä parempi keino, kun ei tarvi holvata hoitoainetta ylettömästi. Tässäkin mulla oli vähän hoitoainetta öljyyn sekoitettuna (kookos-, avokado- ja jojobaöljyä).
nukka
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 711
Liittynyt: 21 Loka 2006, 09:41

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja nukka »

Laitoin avokadoöljyä kuiviin hiuksiin, annoin olla muutaman tunnin ja pesu ehs hoitsikalla. Ihan mahtava lopputulos, ei ollenkaan lähmäinen. Pörröinen luonnontaipuisa tukka laskeutuu nätisti ja latva on kauniilla kiharoilla. Tämä jää ehdottomasti mun rutiineihin.

Mietein josko laittaisi manteliöljyn tilaukseen :)
blogi - hius- ja kauneusjuttuja, kasvispainotteista ruokaa, koiria ja luontoa.

Iherb alekoodi: VED234
Aivina
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 606
Liittynyt: 02 Tammi 2015, 09:34

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Aivina »

Pakko tulla hehkuttamaan. Olen aivan rakastunut Neem-öljyyn. Kallista, paksua möhnää pienessä ourkissa, tuoksuu vähän maapähkinävoille. Ei mikään mahtava ensivaikutelma siis.

Kuitenkin olen huomannut, että kun tätä hieroo pienen nokareen ihan kuivimpiin latvaosiin, se imeytyy sinne todella hyvin ja latva alkaa näyttämään parempikuntoiselta ja kiiltävältä. Lähmäiseksi tai öljyisen oloiseksi se kuitenkaan ei jää. Niin öljy kuin sen omituinen pähkinäinen tuoksukin häviävät suhteellisen nopeasti.

Hieron Neem-öljyä latvoihini useita kertoja pesujen välissäkin. Toivon, että tämä vähentäisi latvan kuivumista ja haaroittumista. Musta on tosi ihmeellistä, miten paljon öljyä loppujenlopuksi siihen tukkaansa pystyy hieromaan ilman, että se näyttää tippaakaan öljytyltä.

Silikoneja en hiustenhoidossa käytä, mutta Neem-öljy tuntuisi antavan hiuksiin vähän samanlaisen tuntuman kuin silokoniset hiusöljyt. Eli silkkisen sileän ja niin pehmeän, että on vaikea olla hipeltämättä tukkaa kaiken aikaa.
kaarina
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 955
Liittynyt: 27 Marras 2007, 13:34

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja kaarina »

^ Minkä merkkistä neem-öljyä olet käyttänyt? Onko siinä mukana muita ainesosia, mitä? Neem on suosikkini ihonhoidossa, mutta puhdas neem-öljy haisee aivan tajuttoman sanoinkuvailemattoman hirveälle (ja haju muuten kestää päiväkausia eikä lähde yhdessä pesussa), eli tuollainen vieno maapähkinävoin tuoksu kuulostaisi tosi hyvältä.
Aivina
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 606
Liittynyt: 02 Tammi 2015, 09:34

Vs: Öljyt hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Aivina »

iHerbitä ostin Alaffia-merkkistä öljyä pienessä purkissa. Ja ei ole mitään lisätty siihen. Siksi varmaan olikin niin kallista. Iholle en ole kokeillut, joten en tiedä, miten tuo haju iholla tuntuu, mutta hiuksista se kyllä häviää.
En tiedä, voisko hajua jotenkin peittää tai koittaa taittaa ystävällisemmäksi jollain eteerisillä öljyillä tms. Itseäni tuon Alaffian öljyn haju ei ole kuitenkaan haitannut.
Vastaa Viestiin