Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
Magia
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 4169
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 18:05

Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Magia »

Vain yksi viesti per käyttäjä, viestiään voi muokata modify-napin kautta. Ylimääräiset höpinät muihin öljyketjuihin, tänne pelkkiä käyttökokemuksia. Olisi ihan hyvä kertoa hiustyypistään jotain (hiusten kunto, väri, hiustyyppi..).

Jos on keksinyt jotain erikoisia käyttötarkoituksia öljyille hiustenhoidossa, niin ehkä niistä voisi vinkata myös muille jossain ohessa. Muutenkin öljyn perään jotain tietoa, missä tarkoituksessa / tarkoituksissa öljyä käyttää, mihin sekoitettuna yms. Jokaisen öljyn voisi erikseen lihavoida, jotta ketju olisi selkeämpi, ja öljyjen nimet olisivat nopeasti löydettävissä.
Neriana
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2417
Liittynyt: 28 Maalis 2008, 13:48

Vs: Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Neriana »

Kuivat, karheat, luonnonkiharat hiukset, paksut.
Käytän öljyjä aina sekoitettuna johonkin hoitoaineeseen/naamioon.


Papayansiemenöljy -Läpinäkyvä öljy, en ole huomannut oikein minkäänlaista tehoa tässä tukassa käytettynä..  :-\ Todella rasvaista ja vaikeaa huuhdella pois.

Avokadoöljy -Minusta hyvin samanlainen oliiviöljyn kanssa. Todella raskas öljy.

Jojobaöljy -Hiukan oranssihtava, ja paksu koostumus. Tätä olen käyttänyt eniten hiusnaamioissa. Huuhtoituu hyvin pois, mutta ei ole liian tehotonta. Jätettävänä minusta liian rasvaista.

Oliiviöljy -Ehdoton suosikki :) Tuo kiiltoa ja kosteutta pitkäksi aikaa. Huuhtoutuu hyvin.
Elanor

Vs: Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Elanor »

Pähkinänruskeat (värjäämättömät), taipuisat  ja suht hyväkuntoiset hiukset. Yksittäinen hius melko ohut ja lasimainen, mutta niitä on paljon. Latvat kuivahkot erityisesti kampaajan tylsän veitsen jäljiltä >:(
Öljyjä käytän useimmin sellaisenaan jätettävänä suojaamaan ja kosteuttamaan tukkaa. Hoitoaineiden seassa käytän harvemmin. Levitän öljyn yleensä hieman kosteisiin hiuksiin. Tässä nämä paremmuusjärjestyksessä:

Karitevoi: Loistava latvasuoja, tekee latvoista tosi hyväkuntoisen oloiset ja suojaa. Karitevoilla saan myös laineet puristeltua esille.

Manteliöljy: Ehdottomasti uusi suosikkini :-* Tuntuu kevyemmältä öljyltä kuin jojoba, eikä ainakaan niin vahamaiselta. Laitan tätä yöksi latvoihin, ja aamulla ne ovat sileät, pehmeät ja kiiltävät. Sopii myös tehiksen ja pikahoitiksen sekaan, sekä itse tehtyyn suihkeeseen.

Kylmäpuristettu kookosöljy: Käytän tehohoitona n 5-10cm latvoista ylöspäin ennen pesua.&nbsp; Myös yöksi sivelen letinpäähän, ja hyvin imeytyy yön aikana. Lähmää tosi helposti lasimaisen tukan, ja jos olen laittanut koko pituuksiin, niin tarvitsee n. 3 shampoopesua lähteäkseen (eli tulos on plus miinus nolla). Mutta latvoille siis loistava kosteuttaja. Ja tuoksu on musta ihana<3

Jojobaöljy: Kevyt vahamainen öljy, joka ei tunnu tekevän mun tukalle paljon mitään. Lievät hapsotukset ja "karvaisuuden" tasoittaa ok. Toimii paremmin kosteusvoiteena kuin hiushoitona.

Rypsiöljy: Kokeilin vain pari kertaa, ja tuntuu että tämä öljy on liian paksu mun tukalle. Tai sitten en vain osaa annostella tarpeeksi niukasti. Ei lähde tukasta millään, ja haju ei oikein miellytä.
Viimeksi muokannut Elanor, 10 Heinä 2008, 13:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tiitunen
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 342
Liittynyt: 02 Touko 2007, 01:08

Vs: Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Tiitunen »

Minulla on pitkät hiukset, joiden latvat ovat melko kuivat ja käsittelyjen vuoksi kärsineet. Kunnolla kosteutettuina hiukseni menevät löyihille korkkiruuvikiharoille. Yksittäinen hius on ohut ja silkkinen sekä melko helposti takkuuntuva.

Kaakaovoi Hoitoaineeseen sekoitettuna saa aikaan hyvän tuloksen. Hiukset tuntuvat kosteutetuilta ja vetävät kiharalle, mikä luo tuuhean tukan vaikutelma. Kaakaovoi hoitoaineen seassa ei lähmää minulla lainkaan, vaan hiukset tulevat hyvinkin runsaan näköisiksi.
Jätettävänä en kaakaovoista pidä; minulla se tahmaa ja vetää latvat takkuun.

Manteliöljy Hyvää sekä hoitoaineen seassa että pienenä määränä jätettävänä latvahoitona. Tuntuu kosteuttavalta ja toimii hiuksissani paljon kaakaovoin tavoin. Kaakaovoita käytettäessä tulee ehkä ilmavammat, manteliöljyällä sileämmät hiukset.

Karitevoi
Olen kokeillut vain kerran, latvahoitona. Kokeilusta ei jäänyt huonoja muistikuvia. Latvasuojana karitevoi on kaakaovoita huomattavasti parempi. Kirjoitan enemmän, kunhan kokemuksia karttuu lisää.

Rypsiöljy Silottaa käsiteltyä hiusta ja paljon käytettynä lätsäyttää. Hoitovaikutuksista en oikein osaa sanoa, käyttö on ollut vähäistä.

Auringonkukkaöljy Tuntui kosteuttavan hoitoaineeseen sekoitettuna, ei lähmännyt eikä latistanut.
2a F ii, hiusten pituus noin puoleen selkään, tavoitemitta vyötäröllä, hapetevärjäyslakossa kesästä 2009
LP_Alice

Vs: Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja LP_Alice »

Avokadoöljy: Suosikkini! Ei lähmää kovin helposti, soveltuu vähän kaikkeen, ja tuoksu on helposti peitettävissä muiden tuotteiden avulla. Antaa kiiltoa ja pehmittää roimasti.

Manteliöljy: Aika kevyttä, soveltuu mielestäni paremmin ihon hoitoon. En ole hirveästi hiuksiin käytellyt, sillä niihin tarvitsen kunnollista kosteutusta. Kunhan tukka rupeaa olemaan neitsythiusta, niin käyttelen varmaan mielelläni manteliöljyä avokadoöljyn sijasta. :)

Aprikosinsiemenöljy: Hyvin rasvaista, käytän lähinnä latvoihin ennen hiusten pesua. Jätettävänä tai hoitikseen sekoitettuna lähmää.

Neemöljy: Seborreaa vastaan aivan mahtava ase! Hieron hiustenpesun jälkeen hiuspohjaan muutaman tipan ja annan olla n. vuorokauden seuraavaan pesuun saakka. Mulla ei ole kovin paha seborrea, eli yhdellä käsittelyllä pärjään jopa kuukauden! :-* Haju aivan kamala ja hyvin voimakas, maapähkinän ja valkosipulin yhdistelmä. Jää myös leijailemaan pään ympärille koko päiväksi, eli ei kannata laittaa nuppiin jos on jotain menoja suunniteltuna. :-X Mutta kyllä sitä yhden päivän kestää pahanhajuisena, verrattuna siihen että päänahka kutiaisi joka päivä!
Neve
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 770
Liittynyt: 06 Syys 2008, 15:05

Vs: Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja Neve »

Käsitellyt, punaiset polkkamittaiset hiukset, jotka kaipaavat etenkin kosteutusta. Hiustenleikkuun jälkeen tukka on hyvässä kunnossa, ainoastaan edestä sivuilta kärsineemmät ja katkeilleet. Yksittäinen hius on silkkinen ja suora, kosteana tykkäävät hieman taipua.

Kookosöljy: Huippukamaa! Hiukset rakastaa tätä&nbsp; :-* Itselleni mieluisin tapa;&nbsp; levitän kookosta kauttaaltaan kuivaan tukkaan ennen hiustenpesua. Joskus laitan sekaan myös hoitoainetta. Annan muhia vähintään puoli tuntia, jonka jälkeen pesen hiukset normaalisti. Tulee silkkisen pehmeä ja kuohkea tukka. Lisää myös kiiltoa. Suosikkini!
En tykkää käyttää jätettävänä, koska lähmää melko helposti.

Oliiviöljy: Tätäkin tykkään välillä muhitella, mutta hieman eri tavoin; Yleensä levitän vain hiukan latvoihin ennen hiustenpesua. Lähmää helposti. Miinusta hajusta.

Jojobaöljy: Olen kokeillut muhittella, sekoitella ja käyttää jätettävänä. Ei vain toimi omassa tukassa! Aina rasvainen tulos, vaikka käyttäisin tätä ihan vähäsen.

Rypsiöljy: Ihan ok kamaa, melko paksua ja helposti lähmäävää. Käytän tätä kun on kiire; Sipaisen sormenpäillä rypsäriä hiusten latvoihin, laitan hoitoaineen ja sen jälkeen pesen hiukset normaalisti. Toimii siis parhaiten CWC- pesuissa.
ellen
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4528
Liittynyt: 08 Joulu 2006, 11:20

Vs: Käyttäjäkokemukset öljyistä hiustenhoidossa

Viesti Kirjoittaja ellen »

Luonnonkiharainen pehko, jonka latvoissa vanhoja värejä, eli latvat ovat kuivat. Öljyt ja voit ovat tässä henk.koht. paremmuusjärjestyksessä.

Medicine Mama's Sweet Bee Magic All In One Healing Skin Cream: ei ole pelkkää öljyä, vaan on oikeasti voide, jonka INCI on todella yksinkertainen (Organic extra virgin olea europaea (olive) fruit oil, organic cera alba (beeswax), organic honey, propolis extract, bee pollen, royal jelly). Tekee hiukset aivan upean kiiltäviksi, kun käyttää kuiviin hiuksiin jätettävänä. Ehkäpä se on voiteen sisältämä oliiviöljy, joka tekee tuotteesta niin uskomattoman. Kallista, mutta riittoisaa ja on todellakin kunnon monitoimituote sekä ihon- että hiustenhoidossa.

Luumunsiemenöljy: ehdoton suosikkini, on kevyttä, tuoksu on aivan mahtava, sekoittuu hyvin hoitikseen ja sekoituksiin. Voi käyttää myös jätettävänä, jolloin antaa kiiltoa ilman lähmäisyyttä.

Camelliaöljy: todella ohutta, ihan hajutonta. Toimii hyvin jätettävänä, eikä lähmää hiuksia keveytensä ansiosta. Sellaista kuivan rasvaista, imeytyy todella nopeasti. Parhain camelliaöljylaatu on Camellia Japonica -öljy.

Jojobaöljy: todella hyvä kiillon antaja, joka käy jätettäväksi kuiviin tai kosteisiin hiuksiin levitettynä. Sekoittuu myös hoitiksiin hyvin.

Mustakuminaöljy: tuoksuhan tässä on voimakas, vähän puulakkamainen, mutta antaa hoitikseen sekoitettuna todella hyvin kiiltoa. Öljy on ohutta ja kuivan öljyistä, eli imeytyy ja emulgoituu hoitikseen hyvin.

Käsittelemätön kaakaovoi: todella tummanruskeaa ja suklaisen tuoksuista. Sulaa nopeammin kuin puhdistettu kaakaovoi, sekoittuu hoitikseen hyvin, soveltuu hyvin myös jätettäväksi.

Karitevoi: todella hyvää karheille latvoille jätettävänä, kun levittää muutaman nokareen kuiviin latvoihin. Koostumus on vahamaista ja pehmeää, mutta sulaa helposti mikrossa ja sekoittuu hyvin hoitiksiin. Oma karitevoini ei tuoksu miltään, sillä se on Tuoksukaupan vanhaa versiota, eli ilmeisesti puhdistettua.

Kaakaovoi: hyvä tehokosteuttaja tämäkin. Käy jätettäväksi ja sekoittuu myös hoitiksiin. Tämän kanssa pitää olla varovaisempi kuin karitevoin levittäessä kuiviin hiuksiin, sillä voita saattaa tulla hiuksiin liikaa ja se näkyy heti sellaisena vahamaisena lähmäisyytenä. Koska kaakaovoita pitää sulattaa käyttöä varten mikrossa, käyttö on minulla jäänyt nykyään vähäiseksi. Kiva heikko kaakaon tuoksu.

Avokadoöljy: koostumus on melko ohut, tuoksu yrttimäinen. Todella hyvä kosteuttaja hoitikseen sekoitettuna. Öljyä voi sekoittaa hoitikseen paljon, sillä se ei lähmää helposti.

Ruusunsiemenöljy: koostumus on aika rasvainen, joten hoitikseen sekoittaessa tarvitsee vain muutaman tipan. Lähmää jätettävänä. Teemäinen tuoksu.

Kookosöljy: antaa hyvin kiiltoa ja sekoittuu hyvin hoitiksiin. Toimii myös jätettävänä hyvin. Lähmää melko helposti, joten pienikin määrä riittää.

Vadelmansiemenöljy: hyvin samanlaista kuin ruusunsiemenöljy, tuoksuu vain hiukkasen vadelmateelle. Aika ohutta, mutta siltikin lähmää helposti.

Mansikansiemenöljy: aika ohutta öljyä, joka imeytyy melko hyvin myös hiuksiin. Siinä on jännä yrttimäinen/marjainen tuoksu, joka jää vähän leijailemaan pään ympärille.

Hampunsiemenöljy: todella voimakas vastaleikatun ruohon tuoksu, joka jäi hiuksiin, mutta ei kuitenkaan leijaillut pään ympärillä. Öljy on todella ohutta ja sitä sai laittaa hoitikseen paljonkin, eikä se siltikään lähmännyt. Rekkumainen tuntu, eli hiukset jäivät tämän jälkeen hieman karheiksi ja pörröisiksi.

Manteliöljy: liian paksua ja lähmäävää hiustenhoitoon. Edullinen perusöljy holvaukseen, mutta ei ole mikään erityisihmeöljy.

Murumuruvoi: kovaa kuin kaakaovoi, ei lähmää jätettävänä suurestikaan annosteltuna, tuoksu jotenkin meni huonoksi purkissa, olisiko mennyt nopeasti vanhaksi tai jotain. Ei ihan niin vahamaista kuin karitevoi, jotenkin sulautuu paremmin hiuksiin. Ei anna paljon kiiltoa, mutta pehmittää hyvin latvat.

Kukuipähkinäöljy: oli mielestäni todella mitäänsanomatonta, ei tehnyt oikein mitään. Öljy on melko ohutta, tuoksu on vesimäisen neutraali.

Meloninsiemenöljy: vesimäinen tuoksu, ohut koostumus. Ei tehnyt hiuksille kummempaa.

Papaijansiemenöljy: samanlaista mielestäni kuin meloninsiemenöljy.

Tamanuöljy: ällöttävän voimakas tuoksu ja paksu koostumus. Imeytyi kyllä todella hyvin kuiviin hiuksiin, ja sekoittui myös hyvin hoitikseen. Ei mielestäni ollut kuitenkaan loppujen lopuksi kummoinen hiusöljy, eli ei antanut paljon kiiltoa.

Kylmäpuristettu rypsiöljy: järjettömän lähmäävää ja paksua, käytän vain terästämään CWC-pesun ensimmäistä hoitista tarvittaessa. Tuoksu menettelee, koska on sellainen pähkinämäinen.
Vastaa Viestiin