Hiustenmuotoilurituaalisi!

Leikkaukset sekä kampaukset
hilpsu
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 415
Liittynyt: 04 Elo 2010, 14:18

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja hilpsu »

Jos pesen hiukset jo illalla, seuraavana päivänä on ponnaripäivä. Pesuaamuina levittelen luonnollisesti jätettävät, lämpösuojat sekä hiusten tyviin muotovaahdon. Annan kuivahtaa hetken itsekseen ja sen jälkeen föönaan suurehkon pyöröharjan kanssa. Kun tukka on saatu kuivaksi ja järkevään asentoon, volumasteroin tyvet ja suihkin vähän lakkaa.  Jos satun oikein hurjalle päälle ja ei ole kiirettä, volumasteroinnin jälkeen saatan asennella päähän papiljotit. Lopuksi siloittelen pörröt, viime aikojen suosikki on ollut Tigin pokepallo eli Dumb Blonde smoothing stuff.
SC
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 483
Liittynyt: 24 Kesä 2009, 11:06

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja SC »

Hiustenmuotoilurituaalini on joka päivä (suurinpiirtein) samanlainen, riippumatta siitä ovatko hiukset ovat kiinni yöllä leteillä tai papiljoteilla. Luonnostaan suorat hiukset kun palautuvat nopeasti (muotovaahdon käytöstä riippumatta) normaaliin asentoonsa varsin nopeasti. Siispä tyydyn yleensä vain kihartamaan sivuilta minisuoristusraudalla ja pyörtämään latvoja sisäänpäin etteivät ne sojottaisi joka suuntaan, yritän myös pyörtää tyvestä minisuoristusraudalla, muttei se ole koskaan juuri onnistunut kohottamaan tukkaa. Takaa hiukset menevät kiinni pinneillä tai ponnarilla ja otsatukan kiharran myöskin sisäänpäin ja sivulle hieman.

Hiuslakkaa laitan pää alakenossa hiusten alle jotta ne näyttäisivät tuuheammilta, mikä toimii hyvin (ja tottakai muuallekin hiuksiin ja otsatukkaan). Muotovaahdolla ja hiustenkuivaajalla yritän myös taiteilla, mutta ei siitä mitään tule ja palaudun aina tähän normaaliin rituaaliini  :).
1aFMii, kasvatus käynnissä
<3 TT, vauvashampoo, kookosöljy
Luciana
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 534
Liittynyt: 29 Joulu 2010, 15:25

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja Luciana »

Pesen hiuksen shampoolla ja hoitoaineella. Sitten laitan jätettävän hoitoaineen ja annan olla. Yöllä pidän hiuksia auki. Aamulla kun herään laitan hiukset nutturalle tai ranskanletille.
wilma
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2464
Liittynyt: 15 Touko 2008, 13:13

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja wilma »

Täällä myös yksi kaavoihinsa kangistunut.&nbsp; ;D

Suihkussa käyn yleensä joka päivä, joko aamulla tai illalla. Riippuu päivästä. Pesu on aina shampoo + hoitoaine, muutaman kerran kuukaudessa syväpuhdistus ja jaksamisen mukaan muhitteluita (tehis + sävyte). Märkään tukkaan laitan lämpösuojasuihkeen + lisäksi jotain muuta suihkittavaa ( XZ muumi suihke, Herbinan suihke tai MM suihkeena. ).
Joskus laitan kosteaan tukkaan lisäksi kiharanvirkistäjää.

Tukka kuivuu yleensä itsestään, yritän välttää hiustenkuivainta enkä ikinä mene nukkumaan märällä tukalla --> lähmäletti tai "kalju" kohta takaraivossa.

Nyt tulee nämä mun hienot "kampaukset" siinä järjestyksessä miten laitan tukkani useimmiten.
- Suoristan koko tukan, sivuotsis pinnillä kiinni, yleensä niin ettei sitä pinniä näy. Nyt kesällä olen taas tykästynyt tekemään sivuotsislettiä + kiinnitän sen kukkapinnillä. Joskus saatan tehdä suoristusraudalla muutaman loivan kiharan sivuhiuksiin. Lakkaa suihkaisen aina vähän päällihiuksiin, vahaa käytän satunnaisesti latvojen ja kerrostusten erottelemiseen ja siloitteluun. Tukan laittoon mulla menee yleensä n.5 min, sivuotsisletin kanssa n.10min.

- sotkunuttura tai perus poninhäntä ja panta. Yleensä niinä päivinä kun on tiedossa kauheasti esim.&nbsp; treenaamista tms. missä tukka on tiellä. Tukan laittoon menee alle 60sekuntia.&nbsp; ;D Urheillessa yleensä letitän tukan + laitan sen letin buffin alle suojaan.

- Suoristusrautakiharat. Käytän yleensä alla kiharanvirkistäjää, oma tukka menee ilman mömmöä loivalle kiharalle mutta kiharanvirkistäjällä saan jopa kunnon korkkiruuvikiharaa kunhan kosteaa tukkaa välillä vähän muotoilee. Muotoutumattomat hiukset sitten kiharran pienellä raudalla. Tukan laittoon menee max. 10min.

Siinäpä ne. Juhliin tms. hienompiin tapahtumiin saatan käyttään tukanmuotoiluun helposti puolikin tuntia, mutta muuten oli arki tai viikonloppu niin laitan tukan aika nopeasti, laiska kun olen.&nbsp; :)
Sassy
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 698
Liittynyt: 01 Tammi 2010, 18:35

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja Sassy »

Hiukseni ovat todella pese ja pidä-tyyliset. Oikeilla tuotteilla ja hellällä käsittelyllä olen saanut luonnonkiharasta hampusta ihan kivat hiukset, tämä tosin on vaatinut värjäyksen minimoimista max. pariin kertaan vuodessa, säännöllistä ja hyvää hiustenleikkuuta, sekä lämmöllä toimivien muotoilutapojen lopettamista. Tämän hetkinen pituus on hieman ongelmallinen, mutta vähitellen tukka saa lisää massaa ja hiuksista tulee siten päivä päivältä helpommat.

Pesen hiukset 2 kertaa viikossa, en pidä juuri pestyjen hiusten tunnusta, vasta toisena päivänä tukka laskeutuu yleensä järkevästi. Hiusteni ulkonäköön vaikuttaa paljon hyvät kosteuttavat hoitoaineet ja hellävarainen shampoo. Pesun jälkeen laitan jätettävää hoitoainetta, johon sekoitan tipan jotain öljyä. Annan hiusten ilmakuivua ja selvitän sen vasta n. 90 % kuivana. Jos annan tukan kuivua "takkuun" on vaikeaa saada hiuksia laskeutumaan enää kauniisti, ilman uutta kastelua. Yleensä pesen hiukset illalla, koska silloin on enemmän aikaa. Vasta seuraavana aamuna laitan latvasuojan ja pidän hiuksia pään päällä korkealla ponnarilla meikkauksen ajan, jolloin ne jäävät kuohkeiksi ilman mitään aineita. Kesällä yritän muistaa käyttää myös jotain UV-suojallista tuotetta. En siis oikeastaan muotoile hiuksiani, pyrin lähinnä pitämään hiusten oman luonnollisen muodon mahdollisimman kivana. Kun tajusin alkaa kunnioittaa omaa luonnonkiharaa vaaleanruskeaa hiustani, helpottui elämäkin kummasti. Enää ei tarvitse kovin paljoa panostaa siihen että hiukset ovat kivat, riittää kunhan ovat terveet ja hyvässä kunnossa&nbsp; :)

Piristystä saa aikaan leteillä ja nutturoilla. Odotan innolla sitä että hiusteni pituus riittäisi useampiin kampauksiin.
Sans élégance de coeur, il n'y a pas d'élégance.
- Yves Saint-Laurent
vilmalotta
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 395
Liittynyt: 09 Heinä 2007, 19:39

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja vilmalotta »

Pesen hiukset yleensä joka ilta, shampoolla ja pikahoitiksella. Noin kerran viikossa muhittelen jotain- tehistä, suoraväriä tai värihoitista. Pyrin käymään suihkussa niin, että hiukset on kuivat, kun menen nukkumaan. Ei tosin ole vaarallista, jos ei ole, mennään vaan vähän resuisemmalla lookilla seuraava päivä&nbsp; ;D Pesun jälkeen laitan jotain jätettävää ja selvitän hiukset Tangle teezerillä.
Aamulla harjaan hiukset TTllä ja monesti se riittää. Joskus hiukset vaatii pientä kostutusta asettuakseen, joskus vähän lakkaa jakauksen kohdalle, joskus Shine Blasteria latvoihin.
Juhliin laitan yleensä hiuksiin pesun jälkeen jotain muotoilutuotetta ja isot rullat (ei tarra vaan sellaset piikillä kiinnitettävät) tai kukkapaplarit kuivuneisiin hiuksiin. Annan olla niin kauan kun aikaa on. Kiireessä vaan föönaan puhtaan tukan sileäksi ja isoksi. Arkisin en käytä fööniä ikinä. Juhlissa hiukset on poikkeuksetta auki, arkena saattaa olla joku panta, pinni tms. tai sitten sotkunuttura päälaella niinä päivinä, kun hiukset ei vaan asetu. Joskus hiukset on myös soljella tai puikolla kiinni.
eivor
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 97
Liittynyt: 18 Marras 2009, 09:44

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja eivor »

Pesen hiukset pari kolme kertaa viikossa. Yritän välttää hiustenkuivaajaa, mutta joskus siihenkin pitää turvautua. Silloin laitan yleensä muotovaahtoa ja kuivaan hiukset pää alaspäin. Selvitän hiukset vasta niiden kuivuttua, kosteina menee takkuun.

Luottojuttuni on kuitenkin hiuspuuteri, joka toimii ainakin minulla oikein mainiosti vaikka pitkät ja painavat hiukset onkin. Malli on tosin hyvin epätasainen ja hius on aika ohutta, eli hiuspuuteri ajaa asiansa. Tykkään kun hiuksiin tulee mattaisuutta ja sellainen huoleton yleisilme. Jos pidän hiuksia auki, laitan yleensä joko pinneillä tupeeratun "tötterön" tuohon otsalle tai sitten sellaisen heiton sivulle vähän 90-luku henkeen&nbsp; ;D ja latvoihin vähän myös puuteria, jotenkin asettuvat silloin paremmin. Tupeeraan aina vähän ainakin tyvestä ja jotain tyvikohottajaa käytän joskus myös. Tykkään siis että hiukset kohoaa ihan kunnolla päästä...

Kiireessä laitan nutturan päälaelle - tällöinkin tupeeraan yleensä vähän koko tukkaa ettei mene ihan pitkin päätä.

Oon laiska muotoilemaan hiuksia esim. suoristusraudalla... Joskus olen tehnyt kiharoita tai sitten suoristanut, mutta nämä on ainoastaan silloin jos on tiedossa jotain erityisempää menoa. Muutama vuosi sitten käytin ahkerasti isoja tarrarullia, mutta tukkakin oli silloin lyhyempi ja kiharat pysyivät paremmin.

Kunis

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja Kunis »

Pyrin pesemään ennen viittä päivällä, mielellään jo ennen kolmea, jotta paksu ja tiuha kasvusto ehtii ilmakuivua ennen nukkumaanmenoa. Pesen kerran-kaksi viikossa, en kuumakäsittele ja koitan selvitä vähillä tuotteilla. En oikeen osaa enkä muista käyttää aikaa tällaisiin.

En ole aikoihin saanut CO:lla hyvää jälkeä, joten saatan tehdä CWC:n mahdollisuuksien mukaan kunnollisella yli tunnin muhituksella, kiireisempänä päivänä pesen tavallisesti. Alkumuhituksesta riippuen en useinkaan anna tukan esikuivua ennen loppuhoitoainetta, vaan lähinnä selvittelen hiukset sillä melko suoraan pesun perään. Haahuiltuani tunnin seksikkäästi pyyheturbaanissa laitan jätettävät, haron suoraksi ja koitan pitää vapaana, jotta niskastakin kuivuu. Usein kyllä epähuomiossa laitan ponnarin useaan kertaan.

Pituutta ei ole vielä niin paljoa, että tekisin yöksi mitään viritelmiä. Pitempitukkaisena nukuin tavallisella niskaletillä, joten sama lienee pian taas edessä. Aamulla suihkin kampausnestettä tai tarvittaessa, aika harvoin, kuivashampoota ja sutaisen nutturan/ponnarin. Tämä pituus on vapaana aika meh. Saatan lisäillä hoitosuihketta päivällä, ja etenkin koiralenkin jälkeen ennen nukkumaanmenoa.
Moriem
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 124
Liittynyt: 02 Helmi 2012, 23:50

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja Moriem »

Pesen hiukset yleensä kolmisen kertaa viikossa, nyt koitan kuitenkin palata 2x/vko tahtiin kosteuden säilyttämiseksi. Viime kuukausina olen koukuttunut aamusuihkuihin ja sitä mukaa myös föönaamiseen. Ei siinä muuten mitään mutta luonnonkihara pitää vielä sen jälkeen suoristaa = full damage :D Muuta en sitten teekään, välillä ponnarille tai hätänutturalle saatan laittaa. Ennen joskus myös sivuletille mutta nyt hiusten mitta ei taida ihan riittää nätin näköisene luomukseen.

Föönatessa Paul Mitchellin Skinny Serum + joku hoitosuihke, mikä nyt vaan käteen sattuu. Suoristaessa SS myös, olen huomannut sen säästävän latvoja tehokkaammin kuin suihkutettavien suojien.

Hiusten ollessa kiinni laitan vielä vähän vahaa kiinnittämään leijailevat haituvat ja suihkutan lakkaa päälle.

Niin ja öljyhoitoja tulee tehtyä silloin tällöin, hiusnaamio myös noin joka toisella pesukerralla käytössä :) Vielä kun uskaltaisi kokeilla CO-pesua! Niin ja välillä tulee laitettua Elvitalin värjätyille hiuksille tarkoitettua jätettävää hoitoainetta.
Tummanruskea keskipitkä 2b M iii.
http://moriemblog.blogspot.fi/
Nadyosh

Vs: Hiustenmuotoilurituaalisi!

Viesti Kirjoittaja Nadyosh »

- hiustenpesu tällä hetkellä Glissin korjaavilla tuotteilla, noin joka toinen kerta aina hiusnaamio
- harjaan hiukset jotka ovat saaneet kuivua meikkauksen ajan, sitten Tigin Totally Bakedia
- Elnettin lämpösuojaa
- föönillä kuivaus, kosteussuihketta ja sitten hieman vielä kosteat hiukset nutturalle
- etuhiukset suoristus
- kun hiukset kuivuneet -> tadaa, ihanat laineet jotka pysyvät koko päivän vielä lopuksi suihkutettavan lakan ansiosta

Yritän ajoittaa hiustenpesemättömyyspäiväni mieluiten sellaisiksi etten mene ulos jottei hiuksia tarvitse muotoilla uudelleen, meinaan vaihtoehtoina on silloin joko hiusten taltuttaminen muotoilemalla tai sitten vaan kiinni. Hiukseni taipuvat nopeasti tiettyyn muotoon eikä suoristu joten esim. jos jätän etuhiukset pinnin avulla yöksi ylös kiinni on aivan turha olettaa että ne siitä suoristuisivat nätisti alas aamulla...*huoh* Joskus jos haluan muutosta lookiini niin suoristan hiukset, yritän kyllä välttää rasituksen takia ehkä pariin kertaan kuussa.
Vastaa Viestiin