Polymeereista

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
Marylee
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 327
Liittynyt: 07 Helmi 2006, 13:26

Vs: Pelottelua akrylaateilla ja polymeereilla

Viesti Kirjoittaja Marylee »

Moi vielä. Palaan uudelleen aiheeseen.

Kampaaja oli ollut vielä uudelleen Nioxin-koulutuksessa, jonka vetäjänä oli Nioxinin jenkkikouluttaja. Heille oli kerrottu, että hiustenlähtöä ja katkeilua saattaa aiheuttaa nimenomaan PVP, joka on se varsinainen syntipukki. PVP on kalvonmuodostaja. Sitähän on tuotteissa joko yksinään tai esim. muodossa PVP/VA copolymer.

Tänään (ke 19.3.) on Ilta-Sanomissa pieni juttu otsikolla "Apua, hiuskato!". Jutussa on haastateltu kansainvälistä hiuskouluttajaa Thomas Curziota. Jutussa on mm. mainittu erilaisia hiustenlähdön syitä:

1) Geneettinen alttius, suvussa on hiustenlähtöä.
2) Stressi, joka saattaa aiheuttaa verenkierron häiriöitä ja vitamiinien heikkoa imeytymistä hiustuppeen.
3) Korkea eläinrasvojen kulutus (pikaruoka), yksipuolinen ravinto, raudan, proteiinin ja sinkin puute.
4) Nestemäiset proteiinidieetit tai nopea painonpudotus vähentävät hiusten kasvuun tarvittavien aminohappojen ja vitamiinien imeytymistä.
5) Kilpirauhasen vajaatoiminta
6) Mikä tahansa hormonaalinen hoito, kuten e-pillerit, kemoterapia, monet verenpaine-, diabetes-, sydäntauti- ja aknelääkkeet. Hormonitasojen vaihtelut liittyen raskauteen tai vaihdevuosiin.
7) Ympäristö, kuten ilmansaasteet, kloori ja vedensaasteet.
8. Talipunkki, jota esiintyy 88 %:lla heistä, jotka kärsivät hiusten ohenemisesta.
9) Huono verenkierto, mistä johtuen hiukset jäävät ilman kunnollista ravinnonsaantia.
10) Mekaaninen rasitus, kuten hiusten liian voimakas harjaus ja muotoilu tai kovakourainen hieronta.
Lähde: Nioxin, asiantunteva katsaus hiustenlähdön syihin

Jutussa kirjoitetaan lisäksi, että

SUOSI
... tuotteita, jotka sisältävät bioravintoaineita, kuten vitamiineja, proteiineja ja aminohappoja. Varo hieromasta muotoilutuotetta päänahkaan, lisää tuotetta ainoastaan hiuksiin

VÄLTÄ
... tarttuvia eläinproteiineja, polymeereja, muovihartseja ja alkoholia sisältäviä tuotteita sekä tuotteita, jotka lupaavat volyymia, ne saattavat kertyä päänahkaan ja tukkia hiustupet.

Jutussa on sitten kuvia ja kuvatekstit seuraavista tuotteista:

1.Hiustenlähtöön ja -ohenemiseen erikoistuneen Nioxinin Starter Kit on kolmivaiheinen hoitopaketti, joka puhdistaa, hoitaa ja aktivoi hiuspohjan. 54 euroa.
2. Kaduksen Imunal Vital Control-naamio edistää verenkiertoa ja tehostaa ravinteiden kulkeutumista hiustyveen. 18 euroa. Acon kosteuttava hiusgeeli lievittää kuivaa ja ärtynyttä hiuspohjaa. 10 euroa.
3. Dr. Hauschkan Neem-hiusvesi hilitsee hiusten lähtöä, päänahan kutinaa ja hilseilyä. Noin 21 euroa. Biosystem Tonic-hoitoneste virkistää hiuspohjan pintaverenkiertoa ja puhdistaa päänahkaa, noin 10 euroa. Korresin Anti-Hair Loss Lotion sisältää magnesiumia ja piristävää ginsengiä, noin 32,90 euroa.
4. Kerastasen Bain Prevention on hiustenlähtöä ehkäisevä sampookylpy. 23 euroa. Sarjan Aminexil + Gluco-Lipide GL tehokuuri 10 pv/37 euroa. Kaduksen Imunal Vital Control hiusvesi vilkastuttaa verenkiertoa ja tukee hiusten kasvua. 4 pv/17 euroa.



Viimeksi muokannut Marylee, 19 Maalis 2008, 10:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin