Hiusten harmaantuminen

Keskustelua hiusväreistä, värjäämistekniikoista, kaikesta asiaan kuuluvasta
Amy
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 716
Liittynyt: 16 Syys 2006, 20:10

Vs: Hiusten harmaantuminen

Viesti Kirjoittaja Amy »

Oon viime aikoina ihmetellyt kun värit pysyvät entistä huonommin hiuksissa, kulahtavat nopeasti pois, eikä hiukset enää asetu nätisti vaikka kuinka laittaisi. Etenkin otsis on todella hankala. Viimeksi kun kävin kampaajalla värjäämässä tyven, kampaaja ilmoitti että muutama harmaa hius näkyy juuri otsiksen alueella.

Onko kukaan muu pistänyt merkille, että hiusten laatu tai muotoilu olisi muuttuneet siinä yhteydessä kun harmaita tulee? Mulla oli tosiaan ihan muutama mutta silti tuntuu että hiusten laatu muuttunut kauttaaltaan, eikä neljäkymmentä kolkuta ovella vielä useisiin vuosiin...  ;D
tiiti2
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 496
Liittynyt: 03 Huhti 2006, 23:09

Vs: Hiusten harmaantuminen

Viesti Kirjoittaja tiiti2 »

^ Harmaisiin hiuksiin väri tarttuu huonommin, ja värin vaikutusaikaa joutuu usein vähän lisäämään. Harmaat hiukset ovat monesti myös paksumpia ja karkeampia, joten hyvinkin ne voivat tuntua erilaisilta.

Hiuslaatu voi toki muuttua muutenkin. Jos sulla on vain muutama harmaa hius, niin ehkä kyse on ennemmin jostain muusta?  :)
2bFii, olkapäille, tyvessä oma väri ja raitoina 9.0
Miau
Haiven
Haiven
Viestit: 3
Liittynyt: 30 Kesä 2016, 11:12

Vs: Hiusten harmaantuminen

Viesti Kirjoittaja Miau »

Ääh, pakko tässä on kai tehdä jotain. Minulla on suorat, tummanruskeat ja vähän punertavat hiukset, joista törröttää tosi näkyvästi karkeita harmaita jouhia. En millään haluaisi värjätä koko päätä, saisikohan näitä hämättyä vaaleilla raidoilla piiloon? Kokemuksia? Vai tuleeko raidoista tummissa hiuksissa keltaiset, ja vieressä sojottaa vielä ne harmaat käppyrätkin.

Mietin myös, josko koko hiuksiston sävyttäminen viileämmäksi vähentäisi harmaan erottuvuutta, mutta punapigmenttiä ei taida saada millään kevytsävytteellä taitettua, vaan vaatisi sitten kestovärjäyksen.

Joskus iäkkäämpänä ajattelin olla tyylikkäästi kokoharmaa, mutta nämä vuosikymmenet sitä odotellessa ovat vähän kiusallisia. ???
Jessie
Yleisvalvoja
Yleisvalvoja
Viestit: 1396
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 01:38

Vs: Hiusten harmaantuminen

Viesti Kirjoittaja Jessie »

Vastaan näin vuoden jälkeen Miaun viestiin, kokeilitko raitoja tai sävyttämistä? Toimiko?

Itsellä hiuksissa oma väri josta olen ihan tykännyt, mutta etuhiuksissa on alkanut erottua harmaita haivenia. Aika kauan sain olla ilman, mieluusti olisin ilman jatkossakin  ::) 
Hiusten värjäily ei vain ole kauheasti napannut oman värin kasvattmisen jälkeen, pahimpana pelkona värjäyskierre johon ei haluaisi joutua uudelleen.
Joidenkin mielestä tällainen oma väri on suomalaista villasukkaa, itse tykkään oman värin vivahteikkuudesta jonka hiusvärit mielestäni peittävät, siksikin välttelen värjäämistä.

Muutaman harmaan kanssa voin elää vielä sovussa, mutta tulevia vuosia ajatellen, pakko miettiä jotain kevyttä välimallin ratkaisua.
Tulevaisuuden visiohan on hopeinen granny hair, mutta sen aika ei ole vielä vuosiin.
Lilli
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 197
Liittynyt: 24 Helmi 2014, 08:23

Vs: Hiusten harmaantuminen

Viesti Kirjoittaja Lilli »

Jessie Mulla on oman värinen perinteinen maantieharmaa tukka josta pidän kyllä itse.  :D Mutta sama ongelma eli harmaata alkoi puskemaan, ensin otsahiuksiin ja sitten ohimoille, niin etten viitsinyt pitää hiuksia ponkkarilla. Päätin laittaa kampaajalla päälihiuksiin vaaleita raitoja. Tuli tosi hyvä. Nyt aikaa alkaa olemaan sen verran (olisko kohta vuosi), että voisin raidoittaa uusiksi. Yhtään ei tullut tyvikasvua ja harmaat maastoutuivat vaaleiden sekaan hyvin. Melko vaaleaa raitaa sai kuitenkin laittaa.
Viimeksi muokannut Lilli, 28 Touko 2021, 20:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
1c/2a M iii waist length. Ikuinen kasvattaja. Kihartuva ja paksu tukka (ponnari 10,5 cm).  Oman värin kasvatus 09/13-17. Omalla värillä mennään.
Mataleena
Haiven
Haiven
Viestit: 1
Liittynyt: 24 Loka 2021, 11:08

Re: Hiusten harmaantuminen

Viesti Kirjoittaja Mataleena »

Olen tuskastunut hiuksiini, Kasvatin niistä värin pois ja nyt ovat kokonaan omassa värissä, jonkun verran harmaata ja paljon omaa aika tummaa. Väri on ihan kiva auringonpaisteessa, mutta ihan hirveän valju ja tylsä esim. talvella sisällä ja vie kaiken värin naamastani (en meikkaa). En halua alkaa taas värjätä, mutta jotain eloa kaipaisin naamaani (joo, harkitsen meikkaamista mutta se ei voi olla pääratkaisu).

Onko kenelläkään kokemusta sävyttävistä hoitoaineista tai shampoista jos on aika paljon harmaita? En siis halua kasvurajaa, mutta voisin esim. kerran kuussa kevyesti sävyttää hiuksia (pesuvälini on aika pitkä).
Jessie
Yleisvalvoja
Yleisvalvoja
Viestit: 1396
Liittynyt: 23 Tammi 2006, 01:38

Re: Hiusten harmaantuminen

Viesti Kirjoittaja Jessie »

Harmaat on luonnollisesti lisääntyneet parin vuoden aikana edessä ja hiusten alaosissa, ponnarit ja nutturat saa yleisilmeen näyttämään astetta valjummalta omanvärisessä tukassa. Kokeilin kestoväriä hiusten etuosaan, tummuusaste ja sävy mahdollisimman lähellä omaa väriä, ja tuli yllättävän hyvä tulos. Pienenä miinuksena punertavuus ohimohiuksissa, en niin tarkkaan katsonut että mihin väriä tuli sudittua ja se värjäsi ei-harmaantunuttakin osaa ja taittoi sitä voimakkaammin.

Tällä varmaan jatkan toistaiseksi, kun tarkoituksena on ylläpitää omaa luonnollista väriä mahdollisimman pitkään.
Vastaa Viestiin