Hiusväriallergia

Keskustelua hiusväreistä, värjäämistekniikoista, kaikesta asiaan kuuluvasta
lynx
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 3032
Liittynyt: 01 Syys 2006, 15:32

Vs: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja lynx »

Tässäkin ketjussa mainittu kampaaja on saanut tuomion ja joutuu korvaamaan asiakkaalleen tuon vamman:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005607938.html

Tosiaan tällähän ei ole mitään tekemistä hiusvärien vaarallisuuden kanssa, koska tässä niitä käytettiin ihan täydellisesti väärin. Sakko melko pieni, mutta korvaus tuolle tytölle on jo vähän suurempaa luokka, mikä on hyvä juttu :ts Ärsyttää vaan lukeakin noin järjettömän typerästä toiminnasta. Varmasti vanhemmatkin oppineet läksynsä tuosta, mutta tuo on ihan väärä paikka säästää rahaa kyllä.
Darla
Haiven
Haiven
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Helmi 2023, 17:48

Re: Hiusväriallergia

Viesti Kirjoittaja Darla »

Allergia on ikävä juttu. Kuulostaa tutuilta monenkin kokemukset täällä. Harmi että ei sellaista täysin turvallista hiusväriä ole.

Omat allergia kokemukset ja oireet on tulleet
Luonnon Hennasta, santen henna väreistä(tästä tuli päänahkaan todella kova kutina ja ihottuma sekä silmäluomi turposi ja siitepöly allergiaa muistuttavat oireet.
Sitten tummat hiusvärit esim. Goldwell colorance kevytväri(tällä värjäsin monta vuotta ilman mitään oireita ja sitten yllättäen tämäkin aiheutti oireita) , loreal casting creme gloss(tämän yllätti lopulta yllättäen vaikka lyottotuote ilman mitään ongelmia), oli sitten ihan näitä kestovärejä niin sama juttu näitten kanssa. Näistä kemiallisista väreistä tuli oireina silmäluomen turvotus, korvan lehtien märkiminen ja ihottuma.

Tämän jälkeen ilman ongelmia olen käyttänyt raidoitusta, vaalennusta ja jopa vaaleita kestovärejä(tätä ihmettelen siinä mielessä että onhan näissä sitä ppd:tä jos oireet siitä nyt yleensä edes johtuu). On kuitenkin mielessä aina tämä allergia ja sen todellisuus. Joko olen siis blondi tai kasvatan oman värin. Vaaleat kestovärit saa kuitenkin varomaan sitä tosiasiaa että mitä jos päädyn tyhmänä käyttämään värjäykseen tätä vaihtoehtoa ja joku kerta se yllätys yllätys aiheuttaakin allergiaa.
Vastaa Viestiin