Raidoitus

Keskustelua hiusväreistä, värjäämistekniikoista, kaikesta asiaan kuuluvasta
versicolori
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 277
Liittynyt: 17 Loka 2011, 15:07

Vs: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja versicolori »

Mimi kirjoitti: ^Värinpoisto ja raita aine on samaa tavaraa jos siis vaalennusaineesta puhutaan. Jos raidat tehdään vaalennusvärilla on kyse kestoväristä. Omaa väriä ei ole kannattavaa vaalentaa ensin jos värillä päästään samaan tulokseen. Värillä voi ihan hyvin vaalentaa asteen pari ja hyvä kampaaja osaa valita oikean värin jotta väristä tulee halutunlainen, kaikki riippuu pohjasta ja halutusta sävystä. Tämä on hiuksillekkin hellävaraisempaa ja halvempaa. Vaalennusvärilla vaalennettaessa on värissä itsessään jo esim. keltaista taitavaa sävyä jos siis haluaa tuhkaisempaa tai toisinpäin. Minkä väriset hiuksesi on? Ja mikä on haluttu lopputulos?

Radikaali värinmuutos taas tarvitsee vaalennusaineen.
Kiitos vastauksesta!

Kampaaja arvioi aikoinaan tyven seiska asteiseksi. Omaan silmään näyttää kullanruskealta. Latva on ihan inasen vaaleampi, mutta reilusti punertavampi/kupariin menevä. Toivoisin raidoista saman sävyisiä kuin latvaväri on eli hieman vaaleampaa ja punertavampaa. Aluksi pohdin, että raitaa tulisi lähinnä kasvojen ympärille ja häivyttäen pituuteen, mutta nyt on heräillyt ajatus ombresta eli latvaa vaalennettaisiin vähän kauttaaltaan raitojen lisäksi.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... 9430d3.jpg
Tästä kuvasta caramel ja copper olisi lähinnä sellaista sävyä, jota toivoisin raitoihin. Hirveän vaikea luottaa, että kampaaja saisi raidoista oikean sävyiset! Mielessä siintelee vaan mielikuva niistä oransseista palkkiraidoista...
Mimi
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 301
Liittynyt: 14 Helmi 2013, 11:44

Vs: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja Mimi »

^Uskoisin että toiveesi on helppo toteuttaa  :) kannattaa näyttää useampi kuva mitä haluaa kampaajalla, se vähentää väärin ymmärryksen mahdollisuutta. Luottamuspula kampaajaa on yleistä, voithan aina katsella kampaamoiden nettisivuja/face sivuja onko niissä kuvia asiakkaista, jos sieltä löytyy vaikka samantyylinen tukka mitä tahdot niin saat varmasti mieluisen tukan juuri siltä kampaajalta. Latvaahan voi vaalentaa myös raidoittamalla jos päätyy ombreen.
1cMii oma väri: 5-6 tummuinen lämmin ruskea, nyt päässä lila punertava suoraväri omalla tyvellä ja pituus kainalossa
versicolori
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 277
Liittynyt: 17 Loka 2011, 15:07

Vs: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja versicolori »

Tosi hyviä vinkkejä Mimi! Sitten vaan sormet ristiin seuraavaa kampaamoreissua varten  ;)
Venin
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 124
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 16:43

Vs: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja Venin »

Onko kukaan kokeillut kookosöljyn kanssa vaalentamista kun tekee huppuraitoja? Meneekö ne hiustupsut ihan takkuun vai päinvastoin sulavoittaako toimintaa? :D
Vaalennettu, BSL. Oman värin kasvattelua.
ellen
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4528
Liittynyt: 08 Joulu 2006, 11:20

Vs: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja ellen »

Voiko tummien raitojen tekeminen onnistua? Olen yrittänyt kysellä kampaajaltani tummia raitoja, mutta hän ja kollegat olivat sitä mieltä, että tumma raita-aine leviää, eivätkä tummat raidat onnistu, vaan lopputulos olisi suttuinen.

Tilanteena ovat hiukset, joiden edellinen sävytys raitojen jälkeen epäonnistui ja sävytys vaalensi oman värisiä hiuksia liikaa, hiuksista tuli liian lämpimät ja kellertävät minun makuuni. Haluaisin eroon liian lämpimästä sävystä, joka näkyy varsinkin tietyssä osuudessa hiuksia, mutta kyseinen sävy ei ole enää tyvessä, vaan jo parin sentin päässä päänahasta. Olen miettinyt myös smudge roots -tyylistä värjäystä, jossa tummempi väri viedään tyvelle pehmennetysti niin, että väriä liu'utetaan pituuksiinkin liukuvärjäyksen tyyliin.
Avatar
Morrigan
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1312
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 21:00

Vs: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja Morrigan »

^En oikein ymmärrä miksi se ei voisi onnistua. Pitäisiköhän sun kysyä toisesta paikasta arviota?
BSL 2b F ii kuiva ja pörröinen. Iho kuiva ja herkästi punoittava.
ellen
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4528
Liittynyt: 08 Joulu 2006, 11:20

Vs: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja ellen »

Halusin kampaajalta jotain erilaista, koska yleensä laitetaan raitoja tyveen päälaen alueelle enimmäkseen. Lopputuloksena vähän liiankin vaaleaksi raidoitettu kuontalo, jossa raidat alkoivat liian ylhäältä juuresta. Lisäksi raidat olivat joistain paikoista mielestäni taidottomasti tehty, väri oli levinnyt holtittomasti ja raidat loistivat liian suurina palkkeina. Kampaaja korjasi tilanteen tekemällä smudge roots -värin, eli tyveen tummempaa väriä, joka häivytettiin kohti latvoja. Lopputuloksena paljon luonnollisemman väriset hiukset, joissa ei näy enää raitavirheet. Peitti samalla myös sitä keväällä hiusten juuriin tullutta lämpöisyyttä. Vaikka en tummia raitoja hiuksiin tältä kampaajalta saanutkaan, niin sain kokeiluun uudenlaisen värin, josta tykkään kovasti.
Aridith
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2767
Liittynyt: 04 Heinä 2012, 16:23

Re: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja Aridith »

Kävin ensimäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen ihan kampaamossa :D. Mulla on ollut oma väri nyt 2016 alkaen ja oon ollut tosi tyytyväinen, mutta nyt vähäisen auringon kesän jälkeen mulla on sellainen selkeä väriero kesän tai kaksi nähneeseen osioon ja kuluneen vuoden aikana kasvaneeseen. Joten kävin miehen kampaajalla, joka on erikoistunut vaaleaan tukkaan ja tehtiin vähän luonnollinen balayage raidoitusta, että sopii tyvi ja pituudet yhteen. Tykkään! :) Lähti myös 20cm pituutta, koska hiirenhäntä.

Kuva löytyy alta linkistä, kun se on niin valtava! Värien sävyt toki toistuu vähän hassusti, mutta tämä oli paras lopputulos mies + kännykkäkamera yhdistelmällä :D.

https://i.imgur.com/WTY27Uh.jpeg
Luonnonvaalea pellavapää - Pääosin omaa väriä ja muutamia raitoja - BSL mittainen (leikattu 08/21), lasimainen hiustyyppi - Allerginen ja herkkä iho, pintakuivuutta ja herkkä näppyyntymään.
Liane
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 281
Liittynyt: 30 Tammi 2006, 16:04

Re: Raidoitus

Viesti Kirjoittaja Liane »

^ Oho, onpas sulla pitkä tukka pätkäisyn jälkeenkin! Hyvännäköinen väri, ei arvaisi yhtään kampaajan käsittelemäksi. :ts
Vastaa Viestiin