Kotitekoiset hiusnaamiot

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
Anamaria
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 67
Liittynyt: 09 Touko 2015, 14:41

Kotitekoiset hiusnaamiot

Viesti Kirjoittaja Anamaria »

Ei ole tainnut kukaan muu kokeilla vielä vaahterasiirappia tai muuta siirappia hiusnaamiona? 🙂 Teki hiuksista tosi pehmeät, ihan niin hyvää kiiltoa ei antanut kuin esim. etikka, joka taitaa olla itselläni lähes ehdottomin hiusjuttu öljyn lisäksi. Sekoitin kuumentamani vaahterasiirapin siis hoitikseen mutta huomasin että ei se tarvitsisi edes hoitista, vaan voisi pistää paljaalteen naamiona ehkä kuiviinkin hiuksiin ja lähti helposti pelkällä vedellä.
Jännä juttu on, että sokeri on hyväksi hiuksille, ihan tavallinen sokerikin esim. shampooseen lisättynä. Sitä voi käyttää myöskin päänahan kuorintavoiteena. Nyt kun olen satsannut niin paljon hiusten kammattavuuteen ja kosteutukseen (haasteena olleet ihan äärimmäiset takut ja takkuuntuvat hiukset), niin hiukseni ovat ehkä hiukan lässähtäneet, niin hyvä juttu on, että noista sokeripitoisista tuotteista saa volyymia hiuksiin, muistaakseni varsinkin jos lisää sokeria hoitoaineeseen.
---
Idean löysin muistaakseni long hair communitystä.

ihan ensin löysin ohjeet melassin käytöstä hiuksiin, se on kait myös jotain sokerijohdannaisista, jonkinlainen sokerin ja siirapin välimuoto, mutta en löytänyt kaupasta sitä, en tiedä myydäänkö sitä Suomessa elintarvikekaupoissa juurikaan.

Ihan perussiirappikin mikrossa kuumennettuna ja hoitikseen sekoitettuna antoi kivan pehmeyden ja kuulauden vai miksi sitä sanoisi, no, tukka tuntuu kosteutetulta. Panin mukaan sokeria kimmoisuutta hiuksiin saadakseni, ja sitten ihmettelin pesun jälkeen että miksi minulla on lyhyttä tukkaa pystyssä jakauksen kohdalta, ja vasta paljon myöhemmin tajusin että se johtui tuosta sokerista 😆 Nyt kun otsis on kasvanut leukaan asti, niin sokerinkaan volyymi ei jaksa kohottaa pitkää otsista, mutta lyhyet hiukset kyllä. 🙂 No, vielä paljon enemmän sokeria saattaisi toimia... Sokerikin on tosiaan kosteuttaja ja humektantti, halpa eikä läsäytä tukkaa...
Oliiviöljyäkin sivellin latvoihin mutta ei noita permanentattuja latvoja meinaa saada kosteutetuiksi millään...

Hankalaa kun pitäisi laittaa vain yksi aine kerralla testiin että näkisi selvästi miten mikäkin aine vaikuttaa, mut sit sitä haluaa kumminkin mielellään kaiken mahdollisen kiillon kerralla niin tuljaa kaikki aineet päähän yhtä aikaa kun kerran innostuu  ;D Nytkin mulla oli Ekifarman laadukkaat shampoo ja hoitis käytössä ni osa kosteutuksesta voi olla toki niidenki ansiota...
Viimeksi muokannut Anamaria, 22 Joulu 2020, 13:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.