Paras punainen henna

calypso
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2457
Liittynyt: 24 Tammi 2006, 11:49

Paras punainen henna

Viesti Kirjoittaja calypso »

Ajattelin aloittaa tällaisen ketjun, kun en löytänyt keskustelua tästä aiheesta. Eli mikä on mielestäsi se paras hennalajike ja tuotemerkki kun haussa on kunnon hehkuva punainen?

Itselläni on aina hennan kanssa ollut ongelmana se että se mielellään vetää liian tummaksi, ja nimenomaan ruskeaan suuntaan. Viimeksi värjäsin Rainbow Researchin punaisella hennalla, joka ei sisällä mitään muuta kuin hennaa, ja laitoin sekaan hibiscuksesta uuttamaani teetä, pakastin mössön, eikä taaskaan lopputuloksena ole kunnollinen punainen, mutta ei sentään liian tumma kuten edellisellä kerralla ilman pakastamista kävi. Tyvi on kultakuparisena hehkuva ruskea, ja pituudet jotka on vaalennettu ja värjätty suoraväreillä punaiseksi, on sellaiset punaruskeakupariset. Blaah.

Tulin siihen tulokseen että tässä on otettava kovat keinot käyttöön ja alettava metsästää sitä THE punaista, mutta olen ihan hukassa kaikkien eri tuotemerkkejen ja laatujen kanssa. Jamila, rajasthani, karishma, sojat, mikä on parasta? Onko Light Mountain Naturalin Red tai Bright Red hennat mistään kotoisin?
irtohius
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 69
Liittynyt: 14 Helmi 2013, 17:17

Vs: Paras punainen henna

Viesti Kirjoittaja irtohius »

1. Sojat Sojat Sojat..

(1.) Karishma oli ennen the henna. Edesmennyt brändi??? Antoi räväkän värin, ei siis mitään hentoa sävyä.

2. Jamila.

3. Rajastani

Eteerisiä öljyjä pikkuisen joukkoon ja pitkä dye release. Nämä em. hennat ovat kyllä kaikki kelvollisia mielestäni.

hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride
calypso
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2457
Liittynyt: 24 Tammi 2006, 11:49

Vs: Paras punainen henna

Viesti Kirjoittaja calypso »

Kiitos irtohius! Tiedätkö saako tuota Sojat-hennaa jostain etnisestä kaupasta, vai pitääkö tilata ulkomailta? Mitä eteerisiä öljyjä kannattaa laittaa, ja mitä meinaa pitkä dye release käytännössä? Että hennaa pidetään päässä kauan, vai että sen annetaan tekeytyä kauan ennen hiuksiin laittamista?
irtohius
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 69
Liittynyt: 14 Helmi 2013, 17:17

Vs: Paras punainen henna

Viesti Kirjoittaja irtohius »

Heippa Calypso!

Olin erehtynyt luulemaan, että tavoitteenasi on mahd. voimakas väri - ei niin väliä taittuuko ruskeaan vai kuparimpaan. Förlåt förlåt.. näin sitä sisäänlukutaito kehittyy!

Mietin tässä, että Yemen-hennaa, jota ei maan kauhean sotatilanteen vuoksi ole saanut vuosiin, on pidetty räikeimpiin kuuluvana keskitien hennana mitä tulee sävy/väri -akselille.
Olen kauan aikaa sitten tehnyt ekan hennavärjäyksen ja kyse oli tuolloin Satvasta ja sitä ennen jostakin toisesta, jonka nimi unohtunut long ago.. sekoite silloin kyseessä.

Mun blondihiusuraputkeni aikana sain hehkuvia hennavärejä hiuksiini, koska pohjaväri oli niin vaalea. Luulen että ainoa tapa saada säihkyvän punaiset hiukset hennattuun tukkaan on suoravärin käyttö buustina. Tämä ei tietysti ole tarkoitus kun idea on nim.omaan hennalla saada selvästi punainen väritulos. Sekin on että henna pinnoittaa hiusta niin ettei se ota suoraväriä helpolla.


Eteeriset öljyt (kirjallisuudessa, keskustelufoorumeilla mainitut), laventeli, eucalyptus, rosmariini, cajeput ja teepuuöljyt irroittavat lawsonea hennamassasta nopeammin ja ehkä joidenkin mielestä tehokkaamminkin. Väritulos voimistuu. Tässä syy niiden hyödyntämiseen. Näitä pitää todella varovaisesti käyttää esim. teepuu-, ja cajeput, koska tiettävästi voivat imeytyä elimistöön holtittomasti käytettäessä. Lisäksi muut mainitsemani eteeriset öljyt voivat tehdä päänsäryn.
Tulos on hiuksissa silti enemmän punaruskea kahden viikon kuluttua värjäyksestä, kuin punainen.

Voisko näissä hennaketjuissa mainituilla hennaglossauksilla KERROSTAA väriä haluttuun suuntaan. Katsomalla mihin suuntaan punakuparius alkaa taittua ja läträtä esim. amlajauheen kanssa, josta mainitaan että tulos ei ole yhtä lämmin lopulta. Vaihtoehtoja tulee mieleen satoja, kun antaa mielikuvitukselle vallan.

Sojatia olen kehunut, koska väri on voimakas - kuparinen, mutta myös punainen. Rajastani ehkä aavistuksen kuparisen ruskeaan menevä, mutta laatuhenna punapäälle sekin.
Hyödynnän ainoastaan online-kauppoja, enkä vars. tiedä kivijalkaliikkeiden tarjonnasta juurikaan hennojenmsuhteen. Hennaserai.ee on edullisin ed.mainittuja brändejä myyvä kauppa.

Voiko puhtaan hennavärin olemusta todella muuttaa brändiä vaihtamalla? Mielestäni ei. Ehkä esim. Khadin tai esim Santen tms. valmiissa seoksissa voi tulla juuri se oikeaan suuntaan oleva tulos.


hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride
Vastaa Viestiin