Kasvivärjäykset

Mariatar
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 4077
Liittynyt: 21 Tammi 2006, 17:54

Kasvivärjäykset

Viesti Kirjoittaja Mariatar »

Tänne keskustelu luonnontuotteilla värjäämisestä. Kamomilla, rosmariini, öljyt...

Henna- ja indigovärjäyksille on olemassa omat ketjunsa, tänne keskustelu muista aineista ja metodeista.

Arkistoitu sekalainen kasvivärjäysketju
1bMiii. What we call the secret of happiness is no more a secret than our willingness to choose life.
pinkpepper
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2736
Liittynyt: 27 Heinä 2006, 18:23

Vs: Kasvivärjäykset

Viesti Kirjoittaja pinkpepper »

Haluaisin kokeilla kampaajalla kasvivärjäystä kun markettivärit ovat alkaneet epäilyttää kaikkine kemikaaleineen. Kaipailisin jotain kokemuksia. Aikomuksena olisi siis värjätä lähellä omaa väriä eli tumman ruskeaa, noin 4-5 asteista.
irtohius
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 69
Liittynyt: 14 Helmi 2013, 17:17

Vs: Kasvivärjäykset

Viesti Kirjoittaja irtohius »

Taaskaan mitään valokuvatodisteita onnistuneesta sessiosta kurkuma-mausteen käytöstä.. kuvien lisääminen on muuten harvinaisen hankalaa tänne. (yläasteen turbo pascal ohjelmointia, anyone?)

Vihdoin päivän epistolaan!

Osta marketista tai online bulkkitavarana kurkumaa. Sekoita ei-muoviseen astiaan haluamasi määrä jauhetta ja tee yhdessä veden kanssa löysä massa. Lisää happoa, esim. sitruunahappoa puoli teelusikallista ja tavallista ruokasuolaa kaksi ruokalusikallista. Voit käyttää myös Pepsi Maxia tai ehkä Coca Colaa, jos muuta hapanta ei ole käsillä. Tällöin korvaa osa nesteestä virvoitusjuomalla ja lisää se mieluiten seoksen jäähtyessä. Laita mukaan myös cassiaa, joka tekee massasta vähemmän valuvaa ja vetistä levitettäessä ja odotettaessa vaikutusajan täyttymistä.
Lämmitä massaa höyryäväksi vesihauteessa puoli tuntia. Ota pois ja anna jäähtyä.

Nyt jos sinulla on ksantaanikumia tai guarkumia vaikkapa omatekoisen hiusgeelin valmistuksen jäljiltä, ota se esille, sekoita ripotellen ja vatkaa mukaan. Näin toimien voit jatkaa seosta haluamallasi määrällä vettä ja säästää muissa raaka-aineissa.

Seos saa hautua vuorokauden huoneenlämmössä, jolloin väri muuttuu intensiivisemmäksi.

Levitä kuivaan tukkaan jakauksittain. Hiukset saa olla myös vastapesty, ei paljon vaikuta värin tarttumiseen, (yllättäen) ainakaan itsellä - kokeile eri tapoja.

Minkä värinen kurkuma on esim. neutraalin vaaleassa neitsythiuksessa? Sävy itsessään vaikuttaisi olevan spektriltään lähellä puhtaan keltaista, kultaan ja oranssiin ehkä kuitenkin taittuvaa - tässä kohtaa raaka-aineillasi voi olla väliä, en ole testannut.. eka, toka ja kolmas kerta ovat olleet viim. 7 pvän ajalta.
Mikäli blondaat hiuksiasi ja olet kyllästynyt vaaleuteen ja hiuksesi eivät ole vielä purkkaa latvoistakaan, voi olla että haluat jotain räväkämpää tai kierrät tämän reseptin kauempaa ja tyydyt cassialla hoitamiseen.
Tulos on itselläni toivomani hävyttömän brassy, räikeä ja auringonvalossa neon keltainen messinki. Ajatus tästä on jännä sikäli, että kellään, ei kellään ole katukuvassa tasaisesti ja rajusti täyteläisen tummankeltaista hiuksistoa ja niin että tulos on tyylillisesti pätevä ja puolustaa paikkaansa rumien suoraväririppeisten päiden seassa lidlin kassajonossa tai julkisessa liikenteessä. Tämä maininta on tärkeä siksi, että tulos onnistuessaan ei muistuta kotiblondaajan/värinpoistajan painajaiselta. Ole siis rohkealla mielellä.

Ok, tulos ei nyt lyhyellä varoitusajalla ole selvästi haalistunut kahden shampoopesun jälkeen. Odotettavissa voi olla että henna on pysyvin, cassia haalistuvin ja kurkuma siltä väliltä.


Tårta på tårta igen..:ole huolellinen, ole varovainen, testaile rauhassa ja varaa MAHDOLLISEEN värimuutokseen riittävän runsaasti päiviä, jotta voit korjata puutteet värjäystuloksissa.

Jos ostit liikaa raaka-aineita, tee vaikka risottoa lopuista..


Edit. 14.9.17:

Kurkuman antama väri on pysyvämpää laatua, vajaat 2 viikkoa värjäyksestä väri on muuttunut korkeintaan hiukan hailakammaksi. Terveessä, käsittelemättömässä juurikasvussa on edelleen a slight tint havaittavissa keltaisesta väristä.

Joku jossakin keskustelussa aiemmin muistaakseni haikaili puhtaan oranssista - ei niin punaisesta tai punertavasta hiussävystä kasviksilla värjäten. Voisin suositella pienen määrän hennaa lisättäväksi, jolloin värjäystulos voisi olla suoraan oranssi. Vain päätelmä, en ole testannut.

Tein pakollisen tyviblondauksen Rialilla 3 päivää sitten ja tuo irroitti väriä lähes tyystin myös aiemmin blondatusta ja voimakkaammin kurkuman värjäämästä pituudesta. Ei huånå..


Edit. 19.11.2017

Kurkuma on ja viihtyy kauniin kellertävänä. Muun muassa henna peittelee hänen jälkiä tuoden kuparisuutta ja näin häivyttäen rumat voikukan sävyt hiuksista.

Vetyblondaus ei aivan tehoa tähän kasvikseen! Yllättäen aika väkivahva lajike tuo on. Nyt annan frontaalilohkoni kuumeisesti tikittää, jotta pääsisin edes jonkinasteiseen konsensukseen tuon kurkuman kanssa.
Viimeksi muokannut irtohius, 19 Marras 2017, 20:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride
Vastaa Viestiin