Peruukki

Keskustelua muun muassa permanentista, rastoista, pidennyksistä
Herya
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1051
Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:21

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja Herya »

^ Ompa aidonnäköinen :). Ja vielä kun sun peruukissa on etutukka niin se harso (vai miksikä sitä sanotaankaan?) ei näy. Omassa peruukissani ei ollut ottatukkaa ja se harson reuna kyllä näkyi. En tiedä moniko sen reunan huomasi, mutta jos nyt pitäisi valita peruukki, ostaisin kyllä otsatukallisen.
kms

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja kms »

^ Jep, ja monesti sellaisissa peruukeissa, joissa ei ole otsatukkaa, se jakauksen kohta näyttää epäaidolta. Ei tosin varmaankaan laadukkaissa peruukeissa :)
Milly
Hiushörhö
Hiushörhö
Viestit: 294
Liittynyt: 12 Tammi 2012, 11:43

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja Milly »

Kuva

Meikäläisen 6e peruukki  ;D Onhan tuo synteettisen näköinen, mutta sillä on hauska leikkiä.
http://goo.gl/R0olmw Vitacost 30$+ tilauksesta 10$ alennus.
herb -5usd ekasta tilauksesta: WAX635
Rocketraptor

Peruukit ja lisäkkeet

Viesti Kirjoittaja Rocketraptor »

Harrastatko näitä muut kuin minä? Vedin lähes koko viime talven peruukki päässä kun hiukset oheni kilpirauhasvajauksen takia. Nyt lääkitys & kasvatusvaihe päällä joten tukka on typerän mittainen  :# Osaisiko joku suositella lisäkkeitä kun se koko pään peittävä peruukki on kesällä aika kuuma! Mulla ei ole lisäkkeistä kokomusta oikeastaan ollenkaan.
lillamilla
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1316
Liittynyt: 09 Kesä 2006, 22:54

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja lillamilla »

Millaisia mielipiteitä teillä on peruukin käytöstä ihan vain huvin vuoksi? Itse harkitsen peruukin hankkimista kokeillakseni uusia hiustyylejä/ värejä. Olen lakannut värjäämästä tukkaani, mutta haluaisin tietää miltä näyttäisin tummemmassa tukassa, mahdolllisesti jopa ihan mustahiuksisena. Pohdin että jos se näyttäisi hyvältä, niin voisin käyttää sitä töissäkin. Mieheni kuitenkin teilasi täysin: tää olisi kuulemma tosi outoa ja ihan sopimatonta ja tekisin itsestäni ihan naurettavan......

Mä en ehkä itse erota niin hyvin kellä on peruukki tai ei, ja en pidä sitä mitenkään olennaisena. Musta esim. tuossa Mellyn kuvassa ihmisellä on vaan kivat hiukset, ja jos sitä en tietäisin niin en edes tajuaisi siinä olevan peruukki.

Peruukin käyttöön tuntuu liittyvän osin stigmaa; käytetään vain jos on pakko sairauden takia. Mietin että voisinko omalla peruukinkäytölläni vähentää tätä stigmaa. Toisaalta vielä 60-70 luvulla peruukin käyttö  oli ihan tavallista ja jopa muodikasta.

Miten peruukin käyttö eroaisi sinällään siitä että värjäisin tukkani ja vaikka laittaisin hiusjatkot?
2a /b F ii. Hunajanvaalea, lapaluille yltävä hennon kiharainen tukka. Kuva hiuslaatuketjun sivulla 11.
Kalevalatar
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1477
Liittynyt: 26 Maalis 2009, 11:24

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja Kalevalatar »

Mä olen kyllä harkinnut peruukin ostamista, haluan kokeilla valkoista, lilaa, sähkösinistä ja muita erikoisia värejä ja samalla saada kampaus, jota en välttämättä ikinä saisi omia hiuksia malliin leikkaamalla :) Olen pariakin verkkokauppaa selaillut, joissa on hiumat valikoimat peruukkeja, ns. normaali lookista aina fantsu-tyyleihin. Eikä kauhean kalliitakaan, kun ei ole aitoa hiusta.
kaarina
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 955
Liittynyt: 27 Marras 2007, 13:34

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja kaarina »

Mä haluaisin peruukin! Hyvän, luonnollisen, päivittäiseen käyttöön. Mutta pysyykö peruukki oikeasti kunnolla paikoillaan? Se on suurin huolenaiheeni. Mulla kyllä syynä on hiustenlähtö, oma tukka on tosi onneton tällä hetkellä... Pahentaakohan peruukki tilannetta entisestään?

Olen aina tykännyt peruukeista (muilla).  :)
lillamilla
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1316
Liittynyt: 09 Kesä 2006, 22:54

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja lillamilla »

Kiva oli kuulla että muutkin on asiaa harkinneet. Ehdin jo kokea itseni jotenkin oudoksi.
anannas: En uskoisi millaan että peruukin käyttö voisi hiusten lähtöä lisätä, haitallisempaa vaikkapa värjäys tai muu hiusten käsittely on.


Harkinnassa asia edelleen. Nyt kun on kuuma niin mietin miten paljon se mahtaisi hiostaa. Ei kait tässä ole muuta konstia kuin ostaa ja sitten pohtia käytänkö kodin ulkopuolella sitä vai en.

Itse katselin vinkkejä mm. lolitablogeista, sillä näiden käyttämissä nettikaupoissa näytti olevan saatavilla ihan laadukkaan oloisia keinohiusperuukkeja. Vaihtoehtoina oli mm. Gothic Lolita Wigs, tämä malli  http://www.gothiclolitawigs.com/collect ... tion-black
2a /b F ii. Hunajanvaalea, lapaluille yltävä hennon kiharainen tukka. Kuva hiuslaatuketjun sivulla 11.
kaarina
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 955
Liittynyt: 27 Marras 2007, 13:34

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja kaarina »

^ En siis itsekään ajattele, että peruukin käyttö vaikuttaisi siihen hiustenlähtöön mitenkään, vaan pohdin, että mitähän omien hiusten kunnolle käy, jos käyttää peruukkia päivittäin... Narutus kuitenkin kai kuluttaa tukkaa jonkin verran? Vai onko "arkikäyttöön" jotain muuta kikkaa piilottaa omia, suht pitkiä hiuksia? Mulla on helposti vaurioituva, pehmeä tukka, joka ei oikein tykkää mistään.  :P
Triina
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 5448
Liittynyt: 08 Huhti 2006, 20:56

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja Triina »

Peruukin käyttö saattaa olla haitallista omalle hiustenkasvulle, jos sitä käyttää runsaasti ja on sellainen, joka hautoo päänahkaa tai heikentää sen verenkiertoa. En usko, että ongelma on mikään erityisen suuri kuitenkaan.
viceversa
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1004
Liittynyt: 19 Marras 2006, 19:36

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja viceversa »

^ Sanoisin että niin kireää peruukkia ei vaan voi pitää, että se voisi haitata pään verenkiertoa. :) Malliltaankin ovat sellaisia, että jos on liian kireällä niin peruukki ei pysy paikallaan vaan liukuu. Mä olen huomannut omissa hiuksissa lähinnä sen, että omat haituvat hankautuvat edestä jossa on verkkoa, oikeastaan en mitään muuta.

Mulla on siis sekä alopecia androgenica että pälvikalju, ja olen käyttänyt peruukkia päivittäin 1,5 vuotta nyt. Mulla on omia hiuksia kyllä, mutta ovat sen verran ohuet ja veltot, että on paljon helpompaa laittaa peruukki päähän kuin lähteä vääntämään joka päivä tukkaa kuntoon. Lisäksi on ihanaa että nyt on pitkät hiukset erittäin helposti.

Ensimmäiset peruukkini ostin Suomesta, kuituhiuksilla ja maksoivat 300 e / kpl. Kuitenkin käytössä latvat alkavat hyvinkin nopeasti hapsottaa ja pituudet kuluvat, eli nyt en enää laittaisi tuollaista summaa peruukkiin. Nyt olen ostanut netistä muutaman kympin peruukkeja, jotka ajavat saman asian. Vähän hakuammuntaa on, eli joskus menevät naamiaiskäyttöön kavereille ja sukulaisille, yleensä kuitenkin ostan pari kolme saman mallista lisää, jos löydän kivan mallin. Ovat yleensä aina saman tyylisiä sävyltään ja malliltaan, eli ihan hirveästi en ole lähtenyt kokeilemaan.

Peruukki pysyy todella hyvin paikallaan kun malli on omaan päähän sopiva, eli sitä ei kannata huolehtia. Toki ei kannata paljoa lähteä pää alaspäin heiluttelemaan ja kannattaa katsoa, että hiukset eivät jää esim. olkalaukun hihnan alle kiinni tai muualle. Alkuun fiilis on outo ja peruukista on tosi tietoinen, mutta se kyllä hälvenee. Sanoisin, että useimmille ihmisille muovitukka menee ihan täydestä :) Jakauksen kohta ja etuosa ovat yleensä ne, mistä peruukin tunnistaa jos hoksaa katsoa.

Mulle peruukin käyttäminen on ollut jopa itsetuntoa boostaava juttu, koska ei tarvitse enää niin paljoa harmitella harvoja hiuksia ja niiden lätsähtämistä päivän aikana. Nyt aamulla vaan tukka päähän ja menoksi :)
"One snap of my fingers and I can raise hemlines so high the whole world’s your gynaecologist."

Donatella Versace

iHerb -5 $:QUN674
Supermess
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 506
Liittynyt: 17 Maalis 2008, 07:21

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja Supermess »

Minä innostuin hankkimaan peruukin In This Part of Town -blogin peruukkipostauksen jälkeen ::). Ostin Lushwigsistä juuri tuon bloggaajan esittelemän mallin (Autumn Oak), mutta eipä sitä ole sovittamisen jälkeen tullut pidettyä. Aika luonnollisen oloinen peruukki, mutta aivan liian tuuhea ja etuhiukset liian pitkät näin pienipäiselle ihmiselle. Pitäis viedä se kampaajalle muokattavaksi...

Tulin alunperin ajatelleeksi peruukin ostoa siksi, että olen aina haaveillut etuhiuksista ja jonkinnäköisestä graafisemmasta leikkauksesta. Ohuthiuksiselle melko toivotonta toteuttaa, mutta onhan noita lisäkkeitä ja peruukkeja tosiaan olemassa  :ts
"Kaiken vielä kylpiessä valossa olin unohtanut yrittää ottaa selville, mikä maailmassa on pysyvää, siis mihin voi todella luottaa, kun alkaa tulla pimeä."
Aivina
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 606
Liittynyt: 02 Tammi 2015, 09:34

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja Aivina »

viceversa kirjoitti: Jakauksen kohta ja etuosa ovat yleensä ne, mistä peruukin tunnistaa jos hoksaa katsoa.
Eikä aina nekään. Nykyään tehdään niin älyttömän aidon näköisiä peruukkeja, että niissä jakauksetkin näyttää todella luonnollisilta. Ns. lace front-peruukeissa etuosa on hyvin tiivistä verkkoa, joka sulautuu omaan päähän niin aidon näköisesti, että saisi suurennuslasilla tai ihan tosi läheltä katsella, että sen tunnistaa peruukiksi.
Sitten on myös full lace-peruukkeja, joissa joko peruukin pohja on sitä verkkoa, jolloin peruukkiin voi käsittääkseni tehdä jakauksiakin ihan kuin oikeaan tukkaan.

Nämä on tietysti paljon kalliimpia kuin naamiaiskäyttöön tarkoitetut peruukit, sillä ne on tarkoitettu päivittäiskäyttöön. Mutta tietty jos peruukkia haluaa käyttää paljon ja haluaa, ettei sitä tunnista peruukiksi, niin satsaus voi olla ihan järkevä.

Kalliiden ja halpojen peruukkien välillä on eroja myös siinä, millaista kuitua ne on. Halvimmat muovikuidut on yleensä niin kiiltäviä, että ne tunnistaa aika helposti muoviksi, mutta paremmat keinokuidut eivät ulkonäöllisesti kovin paljon eroa oikeasta tukasta. Äidilläni lähti syöpähoitojen vuoksi tukka päästä ja hänellä oli sen jälkeen todella aidon näköinen lace front-peruukki, jota juuri kukaan ei tunnistanut peruukiksi, ellei tiennyt. Olihan se vähän tuuheampi kuin äitini luonnostaan erittäin hentoinen tukka, mutta monet, jotka eivät tienneet, kehuivat vain todella hyvin leikattua ja värjättyä tukkaa ja kyselivät, kuka kampaaja tekee niin hyvää jälkeä.

Jostain kuulin, että lämpöä kestävät peruukit olisivat luonnollisemman näköisiä kuin ne, joita ei voi lämpökäsitellä. Tästä minulla kuitenkaan ei ole tarkempaa tietoa kuin tämä epämääräinen kuulopuhe. Mene ja tiedä. Itselläni ei ole peruukkeja, mutta olin aiheesta joskus kauhean kiinnostunut, niin pitihän sitä ottaa selvää.

Googletelkaa hakusanoilla lace front wig ja full lace wig.
Aridith
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 2767
Liittynyt: 04 Heinä 2012, 16:23

Vs: Peruukki

Viesti Kirjoittaja Aridith »

Tästä tuli mieleeni, että katselin erään youtube-kanavan videoita enkä edes tajunnut, että naisella oli peruukki kunnes näin tämän videon. Musta hyvinkin luonnollisen näköinen, etenkin kun en tiennyt peruukiksi!
Luonnonvaalea pellavapää - Pääosin omaa väriä ja muutamia raitoja - BSL mittainen (leikattu 08/21), lasimainen hiustyyppi - Allerginen ja herkkä iho, pintakuivuutta ja herkkä näppyyntymään.
Vastaa Viestiin